De Covidiaanse cultus

De Covidiaanse cultus


De gemeenschap van Corona-gelovigen is als een sekte – met het aantal leden van een wereldreligie.

Een volledig jaar na de eerste verspreiding van de uiterst schokkende en volledig fictieve foto’s van mensen die dood op straat vielen , het voorspelde sterftecijfer van 3,4 procent en de rest van de officiële propaganda, ondanks het ontbreken van enig feitelijk wetenschappelijk bewijs van een apocalyptische plaag – en de overvloed aan bewijs van het tegendeel – miljoenen mensen blijven zich gedragen als leden van een enorme doodscultus, lopen in het openbaar rond met medisch ogende maskers, herhalen robotisch zinloze gemeenplaatsen, martelen kinderen, ouderen, gehandicapten, eisen dat iedereen gevaarlijke experimentele ‘vaccins’ krijgt geïnjecteerd, en gedragen zich gewoon in het algemeen waanvoorstellingen en psychotisch.

Hoe zijn we op dit punt gekomen …? Tot het punt waarop, zoals ik het in The Covidian Cult verwoord, ‘in plaats van de cultus die als een eiland binnen de dominante cultuur bestaat, de sekte de dominante cultuur is geworden, en degenen onder ons die niet tot de sekte zijn toegetreden, geïsoleerd zijn geraakt. eilanden binnen deze cultuur ”.

Om dit te begrijpen, moet men weten hoe sekten het denken van hun leden beheersen, want totalitaire ideologische bewegingen functioneren min of meer op dezelfde manier, alleen op een veel grotere, maatschappelijke schaal. Er is een overvloed aan onderzoek en kennis over het onderwerp (ik noemde Robert J. Lifton in mijn eerdere essay), maar voor de duidelijkheid zal ik gewoon Margaret Singer’s ” Six Conditions of Mind Control” gebruiken uit haar boek uit 1995, Cults in Ons midden, als een lens waardoor men de Covidian Cult kan zien. (De cursivering is van Singer, het commentaar is van mij.)

Zes voorwaarden voor mind-control

1. De persoon wordt in het duister gehouden over wat er aan de hand is en hoe hij of zij stap voor stap wordt veranderd.

Toekomstige nieuwe leden worden stap voor stap door een gedragsveranderingsprogramma geleid zonder de definitieve agenda of de volledige inhoud van de groep te kennen.

Achteraf gezien is het gemakkelijk in te zien hoe mensen stap voor stap geconditioneerd zijn om de ideologie van het “Nieuwe Normaal” te accepteren. Ze werden gebombardeerd met angstaanjagende propaganda, gevangen gezet, beroofd van hun burgerrechten, gedwongen om medisch ogende maskers te dragen in het openbaar, om absurde rituelen van ‘sociale afstandelijkheid’ te beoefenen, om voortdurende ‘tests’ te ondergaan en al het andere dat daarbij hoort. Iedereen die zich niet aan dit gedragsveranderingsprogramma hield of die de waarheid en rationaliteit van de nieuwe ideologie in twijfel trok, werd belasterd als een ‘complottheoreticus’, ‘Covid-ontkenner’, ‘anti-Vaxxer’, in feite een vijand van de sekte, als een ” onderdrukkende persoon ” in de Scientology Kerk.

2. Controle over de sociale en / of fysieke omgeving van de persoon; vooral controle over de tijd van de persoon.

Al meer dan een jaar controleren de “New Normal” -autoriteiten de sociale / fysieke omgeving en de manier waarop de “New Normals” hun tijd doorbrengen met lockdowns, afstandsrituelen, sluiting van “niet-systemische” winkels, alomtegenwoordige propaganda, isolatie ouderen, reisbeperkingen, verplichte maskervereisten, protestverboden en nu ook met de segregatie van de “niet-gevaccineerden” .

In wezen is de samenleving veranderd in iets dat lijkt op een infectieafdeling of een enorm ziekenhuis waaruit geen ontsnapping mogelijk is.

Je hebt de foto’s gezien van de gelukkige “nieuwe normaal” die in restaurants eten, ontspannen op het strand, joggen, naar school gaan enzovoort, die hun “normale” leven leiden met hun medisch uitziende maskers en profylactische gezichtsschermen. Wat je hier ziet is de pathologisering van de samenleving, de pathologisering van het dagelijks leven, de fysieke (sociale) manifestatie van een ziekelijke obsessie met ziekte en dood.

3. Systematisch een gevoel van machteloosheid opwekken.

Wat voor soort persoon zou zich machtelozer kunnen voelen dan een gehoorzame New Normal die thuis obsessief ‘Covid-sterfgevallen’ vastlegt en foto’s deelt van hun medisch ogende masker en post-‘vaccinatie’-patch op Facebook terwijl ze wachten op toestemming van de autoriteiten om naar buiten gaan om zijn familie te bezoeken, zijn geliefde te kussen of een collega de hand te schudden? Het feit dat in de Covidiaanse sekte de traditionele charismatische sekteleider is vervangen door een menagerie van medische experts en overheidsfunctionarissen verandert niets aan de totale afhankelijkheid en ellendige machteloosheid van haar leden, teruggebracht tot een toestand die lijkt op die van een peuter. Deze ellendige machteloosheid wordt niet als negatief ervaren, integendeel, het wordt trots gevierd.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  NEGENTIEN TRAGISCHE FEITEN Over COVID-19 in de VS

4. Het manipuleren van een systeem van beloningen, straffen en ervaringen op een manier die gedrag voorkomt dat de sociale identiteit van de persoon in het verleden weerspiegelt.

Het gaat over de transformatie van de voorheen fundamenteel rationele persoon in een totaal andere persoon die door de sekte wordt erkend, in ons geval een gehoorzame ‘nieuwe normale’ persoon. Singer gaat hier verder op in, maar haar discussie gaat vooral over subcultuursekten, niet over grootschalige totalitaire bewegingen. Voor onze doeleinden kunnen we dit opnemen in Voorwaarde 5.

5. Het manipuleren van een systeem van beloningen, straffen en ervaringen om het leren van de ideologie of het geloofssysteem van de groep en het gedrag dat de groep goedkeurt te bevorderen. Goed gedrag, blijk geven van begrip en acceptatie van de overtuigingen van de groep en het naleven van de regels worden beloond, terwijl vragen stellen, twijfels uiten of kritiek uiten met afkeuring, berisping en mogelijke afwijzing. Als iemand een vraag stelt, zal hij het gevoel hebben dat er iets mis is met hem als hij iets in twijfel trekt.

Oké, ik zal je een klein verhaaltje vertellen. Het is een verhaal over een persoonlijke ervaring die je vast al gehad moet hebben. Het is een verhaal over een bepaalde nieuwe normaal die me al enkele maanden lastigvalt. Ik noem hem Brian Parks omdat, nou ja, dat is zijn naam, en ik heb er geen moeite mee om zijn naam te noemen …

Brian is een voormalige vriend / collega uit de theaterwereld die volledig toegewijd is aan het “Nieuwe Normaal” en helemaal pissig is dat ik dat niet deed. Brian is zo boos dat ik me niet bij de sekte heb aangesloten, dat hij me op internet een ‘complottheoreticus’ noemt en suggereert dat ik een soort zenuwinzinking heb gehad en onmiddellijke psychiatrische behandeling nodig heb voor de officiële ‘Nieuw-Normaal’ verhaal niet geloven. Nou, dat zou niet echt een probleem zijn, behalve dat Brian twijfelt aan mijn karakter en probeert mijn reputatie te schaden op de Facebook-pagina’s van andere theatercollega’s, waar hij recht op heeft aangezien ik een “Covid-ontkenner” ben, een “complottheoreticus. ‘en een’ anti-Vaxxer ‘of wat dan ook, en aangezien hij de macht van de staat heeft,

Dit is hoe het werkt in sekten en in grotere totalitaire systemen. Meestal is het niet de Gestapo die u komt halen. Het zijn meestal uw vrienden en collega’s.

Wat Brian doet, is dit systeem van beloningen en straffen gebruiken om zijn ideologie af te dwingen, omdat hij weet dat de meeste van mijn andere collega’s in de theaterwereld ook gek zijn op “New Normal”, of in ieder geval de andere kant op kijken en zwijgen terwijl het is is geïmplementeerd.

Die tactiek werkte duidelijk averechts op Brian, vooral omdat het me niet kan schelen wat New Normal van me denkt, of ze nu in de theaterwereld zijn of ergens anders, maar ik bevind me in een vrij bevoorrechte positie omdat ik heb bereikt wat Ik wilde iets bereiken in het theater en zou liever mijn hand in een blender steken dan mijn romans aan bedrijfsuitgevers voor te leggen zodat ze door “gevoelige lezers” kunnen worden beoordeeld, dus er is niet veel om me mee te bedreigen. Bovendien heb ik geen kinderen om te steunen of autoriteiten om verantwoording af te leggen (in tegenstelling tot bijvoorbeeld Mark Crispin Miller , die momenteel wordt gepest door de New Normal-autoriteit op de NYU.

Het punt is dat dit soort ideologische conditionering elke dag overal gebeurt, of het nu op de werkplek is, onder vrienden, zelfs in het gezin. De druk om zich aan te passen is sterk omdat niets meer bedreigend is voor die-hard sektariërs of leden van totalitaire ideologische bewegingen dan degenen die hun fundamentele overtuigingen in twijfel trekken, hen confronteren met feiten of anderszins aantonen dat hun ‘realiteit’ helemaal geen realiteit is, maar eerder een waanvoorstellingen, paranoïde fictie.

Het belangrijkste verschil tussen hoe sekten en totalitaire ideologische bewegingen werken, is dat een sekte meestal een subculturele groep is en dat niet-sekteleden de macht hebben van de ideologie van de dominante samenleving om op te vertrouwen wanneer ze zich bezighouden met mindcontrol-tactieken, verzetten tegen de sekte en proberen te deprogrammeren haar leden … terwijl in ons geval dit machtsevenwicht is omgekeerd. Totalitaire ideologische bewegingen hebben de macht van regeringen, de media, de politie, de culturele industrie, de wetenschap en de meegaande massa aan hun zijde. Je hoeft dus niemand te overtuigen. Je hebt de macht om de “realiteit” te dicteren. Alleen sekten die volledig geïsoleerd opereren, zoals Jim Jones ‘People’

Deze druk om te conformeren, deze ideologische conditionering, moet fel worden weerstaan, ongeacht de gevolgen, zowel in het openbaar als in ons privéleven, anders zal het “Nieuwe Normaal” zeker onze “realiteit” worden. Ondanks het feit dat wij “Covid-ontkenners” momenteel in de minderheid zijn door de Covidiaanse sekteleden, moeten we ons gedragen alsof we dat niet waren en ons houden aan de realiteit, feiten en echte wetenschap, en de “Behandel nieuwe normalen voor wie ze zijn, leden van een nieuwe totalitaire beweging, waanvoorstellingen sektariërs die amok. Als we dat niet doen, komen we bij Singer’s Condition 6 …

6. Een gesloten systeem van logica en een autoritaire structuur die feedback niet toestaat en weigert te worden gewijzigd behalve met toestemming van de leiding of op bevel. De groep heeft een top-down piramidestructuur. De leiders moeten mondelinge middelen hebben om altijd gelijk te hebben.

We zijn er nog niet, maar we gaan richting … naar een mondiaal, ziekelijk totalitarisme. Dus zeg het alsjeblieft hardop. Noem de dingen bij hun naam. Confronteer de Brians in je leven. Zelfs als ze zichzelf ervan verzekeren dat ze je proberen te helpen ‘tot bezinning te komen’ of ‘de waarheid te zien’ of ‘de wetenschap te vertrouwen’, doen ze dat niet.

Het zijn sektariërs die wanhopig proberen je ertoe te brengen je te conformeren aan hun paranoïde overtuigingen, je onder druk zetten, manipuleren, je lastig vallen, je bedreigen. Raak niet betrokken bij hun voorwaarden, en laat ze u niet dwingen hun uitgangspunten te accepteren.

Als ze je eenmaal in hun verhaal hebben geweven, winnen ze. Stel ze bloot, confronteer ze met hun tactieken en motieven. U zult waarschijnlijk niet in het minst van gedachten veranderen, maar uw voorbeeld kan andere Nieuwe Normen, wier overtuigingen twijfelen, helpen om in te zien wat er met hun geest is aangedaan en met de sekte breken.

Lees ook:  De beste epidemioloog van Zweden haalt uit: Coronavirus-regeringen "worden gek"


Comments

comments