@coronavirus Vaccinatiepaspoort moet de economie heropenen, maar niet voor iedereen

@coronavirus Vaccinatiepaspoort moet de economie heropenen, maar niet voor iedereen


Het wordt zo langzamerhand een vervolgserie. Artikelen over beperkingen van economische vrijheden terwijl we net de Nationale Bevrijdingsdag achter de rug hebben. Het was m.i. ongepast dat er op 4 mei berichten de wereld in werden geslingerd die de huidige lockdownbeperkingen vergeleken met de holocaust. De herdenking van de slachtoffers van de WOII staat op zichzelf en daar moeten we verder af blijven. Geen andere vormen van onderdrukking bij gaan halen. Zo dwalen we af van het oorspronkelijke doel, de herdenking van onze eigen omgekomen oorlogshelden, het is toch een nationale herdenking?

Spijtbetuiging

Heel toevallig is onlangs in Duitsland de coronanoodremwet aangenomen die flinke straffen oplegt als Duitsers de coronamaatregelen overtreden. Er kan gevangenisstraf worden opgelegd als er illegaal een feestje wordt gevierd. Die Polizei heeft het recht om achter de voordeur te gluren bij een vermoeden van. In haar 5 mei toespraak gericht aan Rutte en het NL-volk riep Mutti Merkel op dat de huidige generatie Duitsers nog altijd spijt behoren te betuigen voor de oorlogsmisdaden van toen. Misdaden begaan door ouders en/of grootouders. Hoezo? Als mijn vader een crimineel was ben ik dan ook een crimineel? Ik heb moeite met dit soort opgelegde spijtbetuigingen. Ik kwam vaak in Duitsland in mijn vakanties en vond de nieuwe generaties Duitsers vriendelijk en gastvrij naar ons Nederlanders. Dat is bewust omdat in hun achterhoofden de oorlogsgeschiedenis nog behoorlijk rondspookt.

Hoe mooi was de tijd…

In de nieuwe wereld na de WOII is mijn generatie zich heel goed bewust geworden over wat oorlogsgeweld aanricht. We willen dat nooit weer. Ik herinner de jaren van de wederopbouw als prachtige jaren met economische groei en echte vrijheden. In reisbewegingen en in het uiten van een eigen mening. Het was de tijd van de flowerpowerbeweging, de artistieke jeugdcultuur uit de Verenigde Staten die oversloeg naar deze kant van de plas. De hippiecultuur heeft ons de mooiste muziek gebracht zoals ik die mij herinner. Gelukkig hebben we nu nog Danny Vera, Stef Bos en een paar zangers van het Amsterdamse levenslied die mijn volkshart laten kloppen. Hoe mooi was die tijd dat we in Amsterdamse cafés in koor met Hazes mee galmden. Ik moet mij af en toe dwingen om naar muziek te gaan luisteren om mij af te keren van de alarmerende corona berichtgeving op de mainstream media.

Lees ook:  Trump is van plan grootschalige bijeenkomsten te houden terwijl hij de verkiezingsresultaten betwist

QR-code bitte!

De benauwende berichten over de inperking van onze vrijheden vanwege een besmettelijk virus die dood en verderf zaait. De ethische discussie om de virussterfte en de economische gevolgschade daarvan met elkaar in het juiste perspectief te plaatsen wordt niet gevoerd. Het is beangstigend om te zien hoe wereldwijd regeringen alles op alles zetten om hun bevolking te controleren op hun gezondheid. In mijn vorige column was dat ook een onderwerp. De invoering van het coronapaspoort is nu een heikel onderwerp. De discussie die gaat om het feit dat we onze eigen gezondheid moeten bewijzen om vervolgens te mogen deelnemen aan een ‘vrije samenleving.’ Sinds wanneer moet een normale burger zonder strafblad bewijzen dat ie geen crimineel is als hij wil deelnemen aan evenementen? Sinds wanneer moet een gezonde burger bewijzen dat ie niet ziek is om te mogen deelnemen? Kom op, waar is het gezond verstand van politiek Den Haag?

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenMedisch bezwaar

Het is zeer de vraag hoe groot de acceptatiegraad van een coronapaspoort is onder de bevolking. Het hele circus daarom heen zal behoorlijk wat ergernis kunnen opwekken. Wat een gedoe om met je koters naar de dierentuin te gaan, eerst even testen. Voorlopig zonder kosten, die worden afgewenteld op de belastingbetaler. Rationeel onjuist en on-Europees. In strijd met de oorspronkelijke gedachtegang van de Europese Unie van open grenzen en vrij personenverkeer. Een besmettelijk virus wordt aangegrepen om wetgeving door te voeren waarbij we ons moeten afvragen of de werkelijke bedoelingen daarachter oprecht gemeend en in belang zijn van de individuele burger. Ineens dient de burger als hoger belang dan de uitbreiding van de macht van de Europese regenten. Ik had een tijdje het gevoel dat het andersom was. Gelukkig zijn er partijen zoals dit artsen collectief die een andere mening zijn toegedaan. Ik vind hun medische bezwaren best zwaar wegend.

Lees ook:  We worden weer flink genaaid met ons pensioen met dank aan de ECB en de rente

Bij invoeren van een ‘vaccinatiepaspoort’ worden mensen onder druk gezet een behandeling te ondergaan waarvan nog niet zeker is dat de voordelen voor hun gezondheid opwegen tegen de mogelijke medische risico’s. Dit gaat volgens het Artsen Collectief duidelijk een ethische grens over. Het invoeren van een dergelijk paspoort zal druk leggen bij mensen die twijfelen of het vaccin liever niet nemen, omdat een deel van hun vrijheid er van afhankelijk wordt. Dit is duidelijk in strijd met het individuele recht op zelfbeschikking, een grondslag van de mensenrechten.”

Patenten Big Farma

Critici vrezen dat er andere belangen spelen om vaccins op te dringen. Daarover bestaan verschillende theorieën; ga googelen en pas op voor complottheorieën. Ook de mondiale lobby van Big Farma richting de politiek speelt een rol. President Joe Biden wil nu dat de patenten van Big Farma worden vrij gegeven. Mutti Merkel is tegen om reden dat een ban op patenten tot verstoringen in de productie leiden van bijvoorbeeld de grote farmaceuten BioNTech en Pfizer die in Duitsland zijn gevestigd. Aha, het gaat dus om het verdienmodel van de grote farmaceuten. Als de ‘kleine Farma’ in ontwikkelingslanden sneller en goedkoper vaccins produceren dan wordt de spoeling dunner en komt er minder vennootschapsbelasting in het Duitse schatkistlaatje.

Lees ook:  Illegale immigratie: De druk op de Griekse grens blijft toenemen

Vaccinbrouwers

Doet mij denken aan de concurrentie tussen de grote en de kleine bierbrouwers. De kleintjes maken de lekkerste biertjes, de biertjes van de groten zijn minder van smaak en dus goedkoper. Als bierkenner proef ik de verschillen. Nu wil Joe Biden hetzelfde doen met de vaccinbrouwers. Ach ja, in de consumptiemaatschappij was de keuze altijd reuze.

GWComments

comments