Gratis biertje bij vaccinatie

Gratis biertje bij vaccinatie

10 mei 2021 0 Door Indignatie redactie

Ik pretendeer niet te begrijpen wat deze mensen denken, maar als ze kunnen worden overgehaald om te proberen levens te redden (mogelijk inclusief die van henzelf) door hen een gratis biertje aan te bieden, doe het dan!

Het idee om zich te laten vaccineren speelde al weken in het achterhoofd van Tyler Morsch. Als 28-jarige voelde hij zich niet in een bepaald gevaar, maar uiteindelijk besloot hij deze week op zoek te gaan naar een Covid-19 vaccinatiekliniek. Toen hoorde hij de magische woorden.

‘Gratis bier,’ zei hij.

Zaterdag was de eerste dag dat Erie County samenwerkte met een lokale microbrouwerij om het Shot and a Chaser-programma te organiseren  , waarbij mensen die hun eerste dosis van het Covid-19-vaccin bij Resurgence Brewing Company kregen, een gratis pintglas en een coupon voor het drankje van de gevaccineerde persoon kregen. naar keuze.

Onder normale omstandigheden zou het buitengewoon vreemd zijn als een brouwerij een vaccinatiekliniek huisvest in de schaduw van fermentatietanks van 1000 gallon, met een bakstenen muur die een bruisende barservice scheidt van professionals in de gezondheidszorg die spuiten met het Moderna-vaccin hanteren. Maar dit zijn geen normale tijden.

“Gezien de wereld waarin we nu leven, is het niet zo raar”, zegt Ben Kestner, directeur taproomoperaties van Resurgence Brewing.

County Executive Mark Poloncarz, die zijn eigen drankje in de ene hand zoog terwijl hij de vaccinontvangers de opdracht gaf om met de andere de tafel te openen, was blij te zien dat de eerste Shot and a Chaser-inspanning van de provincie zo goed ging. Voordat de vaccinaties om 11 uur begonnen, stond er een rij buiten de deur.

Omdat de vraag naar het Covid-19-vaccin blijft dalen, kiest de provincie voor een nieuwe aanpak. Het biedt gratis bier aan.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenProgramma’s zoals het Shot en een Chaser-programma behoren tot de meer creatieve inspanningen om te proberen mensen aan te trekken die vaccinatie anders niet als een prioriteit zouden beschouwen, vooral jongere volwassenen. New Jersey en Suffolk County hebben het idee opgepakt en bieden gratis drankbonnen aan bij deelnemende brouwerijen voor degenen die ermee instemmen zich te laten vaccineren.

Poloncarz zei dat hij blij is dat anderen het idee oppikken.

“We gaan vandaag meer mensen doen in onze eerste dosis klinieken dan de meeste van onze eerste dosis klinieken in de afgelopen week samen”, zei Poloncarz. “Het is een succes geweest. We dachten dat het best goed zou zijn, maar nu zien we de resultaten. “

Dat is geen erg hoge lat, aangezien veel van de eerste-dosisklinieken van de provincie minder dan twee dozijn mensen hebben laten zien. Op één site kwam slechts één persoon opdagen, zei Poloncarz. Ter vergelijking: halverwege de middag waren bij Resurgence meer dan 100 mensen ingeënt, waaronder enkele walk-ups en restaurantbezoekers die besloten om het vaccin in een opwelling te krijgen.

Gezondheidscommissaris Dr. Gale Burstein, die ook ter plaatse was om personen te vaccineren, zei dat ze eerder op de dag van tafel naar tafel liep om mensen te rekruteren die nog niet waren ingeënt. Aan een tafel stemde een vrouw die niet was ingeënt ermee in om een ​​injectie te krijgen nadat alle anderen aan tafel haar hadden verteld dat ze dat moest doen.

Ik merkte deze reactie op in een verhaal dat ik afgelopen weekend zag over het aanbieden van gratis kaartjes voor een museum in New York City. Een groot aantal mensen in dit land is apathisch, niet geïnformeerd en niet betrokken bij enige vorm van burgeractiviteit. Velen van hen zijn jong en gezond en ze leven gewoon hun leven zonder veel aandacht te besteden aan iets buiten hun directe bubbel. Het is niet dat ze tegen het vaccin zijn of zelfs maar “aarzelend” zijn. Ze zien gewoon geen urgentie en het kan ze niet echt schelen of begrijpen dat ze vectoren voor het virus kunnen zijn, dus gaan ze gewoon door met hun leven.

Deze mensen zijn te bereiken door hen iets aan te bieden dat ze willen in ruil voor vaccinatie. En zoals dit laat zien, hoeft het niet duur te zijn. Een gratis biertje, wat gratis kaartjes, een bon voor iets, wat dan ook. Ze hebben gewoon iets nodig om hen aan te sporen het te krijgen dat niets te maken heeft met een verantwoordelijke burger zijn, wat gewoon niet op hun radarscherm staat.Comments

comments

Lees ook:  Skeletten in de kast