Laten We Mensen Bespotten Die Denken Dat Vaccins Gevaarlijker Zijn Dan Covid

Laten We Mensen Bespotten Die Denken Dat Vaccins Gevaarlijker Zijn Dan Covid

10 mei 2021 0 Door Indignatie redactie

Het is roekeloos om zich over te geven aan idioten die de rekenkunde en de wetenschap hebben laten zakken.

De komst van effectieve Covid-vaccins heeft een ernstige mislukking in het Amerikaanse onderwijs aan het licht gebracht. Tientallen miljoenen Amerikanen, degenen die zeggen dat ze nooit zullen worden gevaccineerd omdat het niet nodig is of omdat ze de vaccins niet vertrouwen, hebben op de een of andere manier jaren van verplicht onderwijs doorstaan ​​zonder cijfers te leren.

Dat ze de ritmetiek van de lagere school niet hebben gehaald, is duidelijk als je twee vragen stelt:

  1. Hoeveel niet-gevaccineerde Amerikanen heeft Covid gedood?
  2. Hoeveel gevaccineerde Amerikanen heeft Covid gedood?

De antwoorden: 577.000 en 74.

Dat zijn 7800 niet-gevaccineerde mensen die sterven voor iedereen die is ingeënt.

En hoe zit het met besmettelijke gevallen? De laatste telling van Centers for Disease Control and Prevention is 32.472.201 geïnfecteerde Amerikanen, van wie er slechts 5.800 zijn gevaccineerd. Slechts 396 van de gevaccineerde maar zieke personen moesten in het ziekenhuis worden opgenomen.

De slimme reactie op iedereen die zegt dat vaccinatie riskanter is dan niet, is lachen – luid, openlijk en hartelijk. Dat neemt hun vrijheid van meningsuiting niet weg; het gebruikt onze vrijheid van meningsuiting om te reageren met de spot die hun idiotie verdient.

Geen enkel vaccin is volledig effectief, vooral niet in het begin. Toen ik een jongen was in de jaren vijftig, liepen jaarlijks ongeveer 160.000 mensen, voornamelijk kinderen, polio op. Elk jaar stierven er meer dan duizend. Toen kregen we de poliovaccins. Eerst kwam het dode virus Salk-vaccin in 1955 en vervolgens in 1961 het veel effectievere Sabin-vaccin dat een verzwakt maar levend poliovirus gebruikte.

Destijds werden sommige gevallen van polio in verband gebracht met vaccinatie, voornamelijk omdat één fabrikant slechte kwaliteitscontroles had. Dat is een argument voor strenge regelgeving en inspectie, ondersteund door zware straffen zoals gevangenisstraf voor eigenaren en managers die goedkope skates spelen op het gebied van veiligheid. Het is geen argument om vaccins te vermijden.

De poliovaccins werkten, hoewel de Verenigde Staten het Sabin-vaccin pas goedkeurden nadat de Sovjet-Unie toestond dat het werd toegediend aan kinderen in het toenmalige communistische Rusland.

Ouders hebben tegenwoordig geen idee van de universele angst onder ouders van vóór 1955 dat hun baby’s in ijzeren longen terecht zouden komen of erger. De laatste keer dat er in Amerika een nieuwe poliozaak ontstond, was in 1979.

Weinig sterfgevallen onder gevaccineerde

Wat betreft de huidige pandemie: sterfte is zeldzaam onder mensen die volledig zijn gevaccineerd. Dat betekent maximaal twee opnamen en twee weken vanaf de datum van de laatste opname. Sterfgevallen door Covid zullen in de toekomst nog zeldzamer worden, op voorwaarde dat vaccinatie bijna universeel wordt.

En toch geloven tientallen miljoenen Amerikanen – zonder enige basis in verifieerbaar feit – dat de Covid-vaccins riskanter zijn dan zonder.

Ongebreidelde oncijfer helpt het krankzinnige nieuws te verklaren dat bijna een op de vijf gezondheidswerkers niet van plan is zich te laten vaccineren, zoals The Washington Post in maart meldde . Bijna een derde van de Massachusetts State Police is niet ingeënt en zegt dat ze dat ook niet van plan zijn.

Idem voor duizenden gezondheidswerkers in ziekenhuizen in North Carolina. Om alle staatsmedewerkers te overtuigen zich te laten vaccineren, betaalt Maryland  $ 100, maar straft degenen die weigeren niet.

Bedenk wat een vriend deze week parafraseerde: een portier in haar appartement in Manhattan zei dat hij dacht dat zijn risico groter was als hij werd ingeënt.

Hier is de andere kant van het verhaal als tientallen miljoenen nooit worden gevaccineerd:

Het coronavirus zal zich blijven verspreiden naar nieuwe menselijke gastheren. Het zal willekeurig muteren totdat een nieuwe variant nog besmettelijker blijkt te zijn dan de virussen die nu circuleren, wat waarschijnlijk een nieuwe pandemie zal veroorzaken, waardoor we allemaal weer opgesloten raken.

Virus draait ongebreideld

Oh, wacht, dat gebeurt al met schadelijke nieuwe varianten in Brazilië, Groot-Brittannië en Zuid-Afrika. Kijk naar de besmetting die wild is geworden in India, waar een gebrek aan bedden, voorraden en zuurstof ertoe leidt dat ziekenhuizen mensen afwijzen.

Sorry, je gaat gewoon dood omdat premier Narendra Modi zich niet heeft voorbereid op een pandemie, zelfs niet nadat hij het dodelijk incompetente wanbeheer van Donald Trump in Amerika had gezien.

Stel je nu een nieuwe coronavirusvariant voor met kenmerken als MERS, het Middle East Respiratory Syndrome. In het afgelopen decennium zijn slechts ongeveer 2.600 mensen besmet – een derde van hen stierf. MERS is er nog steeds. Het is gewoon ingeperkt, en dat is wat vaccinatie hoort te doen met Covid.

Een gemuteerd virus dat niet minder dan 2% van de geïnfecteerden doodt, zoals bij Covid, maar 33 procent van de geïnfecteerden, zou de Amerikaanse samenleving decennialang verwoesten.

Het zou de dood betekenen op de schaal van de terugkerende pandemieën van de Zwarte Dood die Europa drie eeuwen lang teisterde, waarbij een derde van de bevolking omkwam. Als dat het sterftecijfer voor Covid was geweest, zouden meer dan 11 miljoen Amerikanen dood zijn.

Virussen respecteren grenzen, overtuigingen of regeringen niet. Ze werken volgens hetzelfde principe als kankercellen: groei ter wille van de groei, ook al doden ze de gastheer en dus hun eigen kolonies.

Hoe ondoordacht het coronavirus ook is, het beweegt zich efficiënt over de hele wereld en wordt door menselijke gastheren in straalvliegtuigen naar alle uithoeken van de aarde vervoerd. En dat betekent dat we universele wereldwijde vaccinatie nodig hebben, omdat mensen in India sterven aan dit virus en de varianten ervan een bedreiging vormen voor mensen in Indiana.

Rijke landen moeten een stapje verder gaan

Met twee schoten per persoon is dat bijna 16 miljard doses, hoewel het heel goed kan zijn dat de helft van de doses het lukt, omdat we niet allemaal in overvolle moderne stedelijke gebieden wonen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Vreemde stroomstoring in zuid-Amerika en Rusland

Dat kost een fortuin en toch hebben wij als Amerikanen, net als inwoners van andere rijke landen, een direct belang bij het betalen om mensen in arme landen te vaccineren, omdat het voor ons eigen welzijn, onze eigen bescherming is.

Deze globale kost brengt ons terug bij de oncijferigheid. Hoe hebben tientallen miljoenen van onze mede-Amerikanen middelbare schooldiploma’s behaald zonder eenvoudige kwesties over cijfers te begrijpen?

Studenten, welke van deze is meer? 577.000 of 74?

 Ach joh, leraar, ik kan het verschil niet zien.

Hoe vinden mensen zoals de wijk New York City-agenten die niet zijn ingeënt, zelfs maar aangenomen voor een baan die kritisch denkvermogen vereist, terwijl het onderscheid tussen 577.000 en 74 vrij eenvoudig is? (Dit kan helpen verklaren waarom we zoveel slechte schietpartijen door de politie hebben; te weinig nadruk tijdens het aanwerven op kritische mentale vaardigheden.)

De openbare scholen – evenals particuliere en parochiescholen die geacht worden te voldoen aan de normen van de overheid – slagen er beslist niet in om op een zinvolle manier les te geven over cijfers en over de basisprincipes van de wetenschap.

Stomme Republikein

We hebben talloze leden van het Congres, Republikeinen zo blijkt, die trots anti-wetenschap of wetenschappelijke analfabeten zijn. Ze zijn zo slecht geïnformeerd dat ze het verschil tussen “klimaat” en “weer” niet kennen en blijkbaar ook niet willen leren.

Een dergelijke onwetendheid is overal in Amerika te vinden. Sommige mensen geloven moronisch  dat wetenschap gewoon een andere religie is.

Dan zijn er de dwazen die het absurde idee onderwijzen dat mensen en dinosauriërs naast elkaar bestonden .

Ongetekendheid zou minder gebruikelijk zijn, maar voor een besluit van PBS meer dan vier decennia geleden om The Electric Company te annuleren  , laten de dagelijkse kinderen zien over cijfers en hun relaties. Het duurde slechts 780 afleveringen gedurende zes seizoenen.

The Electric Company stierf omdat er geen poppen, speelgoed en aanverwante merchandise waren om aan kinderen te verkopen, in tegenstelling tot Sesamstraat , dat 51 seizoenen op de openbare televisie duurde voordat hij naar HBO verhuisde, waardoor het niet beschikbaar was voor miljoenen kinderen van wie de ouders het loon niet kunnen betalen. -TV-dienst.

Had iemand maar de poppenfamilie Sign gecreëerd – Equals, Plus, Minus en al hun symbolische neven. Dan zou het totale aantal van de verkoop van poppen misschien vermenigvuldigd zijn tot voldoende fondsen om de productiekosten te dekken, wat neerkomt op een positief product, namelijk meer Amerikanen die hun cijfers en relaties tussen cijfers leren kennen.

Er zijn natuurlijk nog andere factoren die van invloed zijn op degenen die nee zeggen tegen vaccinatie.

Religieuze dwaasheid

Sommigen houden er mystieke overtuigingen op na, zoals de vrouw uit Ohio op CNN die zei dat ze nooit besmet zou raken, noch de mensen om haar heen omdat ze “bedekt was met het bloed van Jezus Christus”. Sommige anti-mask en anti-sociale afstand pastors aangedrongen dat  Covid was geen gevaar ,  straf voor ontucht of andere alleen onzin te sterven aan de ziekte.

Dan zijn er de leugens die als vragen worden gesteld door Tucker Carlson van Fox, die ten onrechte zegt dat ambtenaren geen vragen over vaccinatie zullen beantwoorden, vragen die zonder aarzeling zowel breed als gedetailleerd zijn beantwoord. Sommige Trumpers zien vaccinatie als steun voor president Joe Biden, zich niet bewust dat Donald Trump en Melania in het  geheim zijn ingeënt, ook al had hij de ziekte en herstelde hij.

En dan zijn er de gekke en onsamenhangende samenzweringstheoretici van het QAnon-type die de dwaze leugen verspreiden dat Big Brother opsporingsagenten in het vaccin plant. Kunnen we massale paranoia herkennen en bespreken, volgens de vele DCReport- essays van Dr. Bandy X. Lee ?

In Californië vroeg Don Wagner, supervisor van Orange County, Dr. Clayton Chau, de chief public health officer van de provincie, naar de trackers in de vaccins. Dr. Chau lachte openlijk.

Later zei Wagner dat lachen was wat hij wilde, omdat hij sommige kiezers ervan probeerde te overtuigen dat het idee van een tracker in de vaccins gek is.

Als ik de supervisor op zijn woord neem, denk ik dat hij iets van plan is. De slimme reactie op iedereen die zegt dat het vaccin riskanter is dan niet, is lachen – luid, openlijk en hartelijk. Dat neemt hun vrijheid van meningsuiting niet weg; het gebruikt onze vrijheid van meningsuiting om te reageren met de spot die hun idiotie verdient.

We hebben goede redenen om deze mensen te bespotten en te beschamen door ze uit te roepen voor wat ze zijn: dom, ongeschoold, dwazen; kinderen die zich voordoen als volwassenen; egoïstische kleine geesten die alleen om zichzelf geven en niet om hun naasten.

We zouden ze tot sociale paria’s moeten maken, omdat ze ons allemaal in gevaar brengen door het risico op een nieuwe pandemie of een dodelijke toekomstige golf van de huidige Covid-crisis nodeloos te vergroten.Lees ook:  Trumps poging om de verkiezingsuitslag ongedaan te maken, neemt toe. Dit is wat er daarna komt.

Comments

comments