Boeren hebben schoon genoeg van sloopgrage klimaatfanaticus Frans Timmermans: ‘We willen gehoord en beloond worden’

Boeren hebben schoon genoeg van sloopgrage klimaatfanaticus Frans Timmermans: ‘We willen gehoord en beloond worden’

11 mei 2021 0 Door Indignatie redactie

Eurocommissaris Frans Timmermans heeft vandaag een gesprek op de agenda staan met geïrriteerde boeren. De Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO) heeft een gesprek met de PvdA’er weten te realiseren, omdat bezorgde boeren de Green Deal-plannen van Timmermans als een zwaard van Damocles boven hun hoofden zien zweven. Het wordt tijd dat de boeren eens gezien en beloond worden, aldus LTO-voorzitter Sjaak van der Tak. 

Frans Timmermans slaat iedere dag op de klimaattrom, maar zijn kakofonie gaat ten koste van de landbouw, zeker in Timmermans’ eigen Nederland. Daarom willen de boeren dat Brussel zich eindelijk eens gaat bekommeren om zijn veeteelt en akkerbouw.

LTO-voorzitter Van der Tak gaf aan dat boeren hard werken om ons gezonde voedsel te maken, maar keer op keer niet gezien en gehoord worden. Daar moet verandering in komen, stelde hij onomfloerst. Boeren willen graag meewerken aan een duurzame toekomst, maar de Brusselse elite moet dan wel bereid zijn om hun zorgen aan te horen. Tot op heden heeft de EU echter allerlei mooie plannetjes voor de boeren, maar wordt er niet overlegd of geluisterd naar wat, op korte termijn, haalbaar is voor hen.

De landbouworganisatie heeft wel een gok genomen door uitgerekend met Timmermans op gesprek te gaan. Als haantje de voorste is Timmermans een fanaticus wat betreft een ‘duurzame’ toekomst. En vaak genoeg lijkt zijn wil wet te zijn.

WNL Vandaag on Twitter: “Boeren gaan vandaag in gesprek met Eurocommissaris Frans Timmermans. Het gesprek wordt georganiseerd door LTO Nederland en zal vooral gaan over de Green Deal. “We willen bereiken dat Brussel meer betrokken is bij onze boeren”, zegt LTO-voorzitter Sjaak van der Tak. #WNL pic.twitter.com/T2nhULfRXq / Twitter”

Boeren gaan vandaag in gesprek met Eurocommissaris Frans Timmermans. Het gesprek wordt georganiseerd door LTO Nederland en zal vooral gaan over de Green Deal. “We willen bereiken dat Brussel meer betrokken is bij onze boeren”, zegt LTO-voorzitter Sjaak van der Tak. #WNL pic.twitter.com/T2nhULfRXq

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLTO-voorzitter Van der Tak zei het volgende over het aanstaande gesprek:

“Boeren willen best een beweging maken, maar in tijd en geld willen ze meegenomen worden. We willen bereiken dat Brussel méér ziet en betrokken is bij onze boeren, die mee willen doen, die mee willen bewegen, maar daar ook beloond voor dienen te worden.”

Met de huidige klimaatplannen die op tafel liggen zijn het vaak de boeren die de grootste offers moeten brengen. Het is dan ook terecht dat de boeren graag het gesprek willen aangaan met de beleidsmakers. Het is dan ook te hopen voor hen, wellicht tegen beter weten in, dat klimaatpaus Timmermans bereid is om te luisteren. Want de laatste jaren zadelde Timmermans de boeren op met tal van onhaalbare plannetjes, en het lijkt er sterk op dat hij niet van plan is om zijn koers te wijzigen. Recent kondigde hij nog plannen aan voor een radicale verandering van de sector:

Frans Timmermans on Twitter: “3⃣ Improve the sector’s overall sustainability by increasing animal welfare, reducing the carbon footprint, and minimizing the use of plastics, water and energy. Organic farmers can become a source of inspiration for the whole food chain: 100% farming needs to become sustainable. pic.twitter.com/ElbVQNJbxc / Twitter”

3⃣ Improve the sector’s overall sustainability by increasing animal welfare, reducing the carbon footprint, and minimizing the use of plastics, water and energy. Organic farmers can become a source of inspiration for the whole food chain: 100% farming needs to become sustainable. pic.twitter.com/ElbVQNJbxc

Hopelijk beseft Brussel eens wat zij met hun radicale veranderingen precies aanrichten in de boerensector. Maar met stijfkoppen zoals Timmermans in de gelederen lijkt dat toch eerder wensdenken. Hoe dan ook: succes, boeren!Comments

comments

Lees ook:  Revolutie uit het midden