Wetenschappers bewijzen: Onjuiste PCR-testresultaten vanwege de opname van genetisch materiaal van virussen

Wetenschappers bewijzen: Onjuiste PCR-testresultaten vanwege de opname van genetisch materiaal van virussen

12 mei 2021 0 Door Indignatie redactie

Er zijn keer op keer gevallen waarin mensen positief worden getest op SARS-CoV-2 door middel van PCR weken of maanden na een COVID-19-ziekte. Een onderzoeksgroep uit Cambridge heeft daar nu de reden voor gevonden: het RNA van het virus zit in het menselijk genoom.

Tijdens de Corona-crisis kwamen de PCR-tests die werden gebruikt om de SARS-CoV-2-ziekteverwekker op te sporen keer op keer onder vuur: aan het begin van de crisis ontdekten gezondheidswerkers dat sommige mensen symptomatisch leden aan COVID-19-tests waren positieve weken of zelfs maanden later. Toen een onderzoeksteam onder leiding van Ithan Peltan van de Universiteit van Utah in Salt Lake City bijvoorbeeld COVID-19-patiënten onderzocht die 60 dagen of langer na een positieve coronatest opnieuw positief testten op het virus met een PCR-test, ontdekte ze dat in In ongeveer 90 procent van de gevallen was er, ondanks een positieve PCR-test, geen ziekte van COVID-19, dus er was geen hernieuwde infectie.

Het is bekend dat mensen in zeldzame gevallen opnieuw besmet kunnen raken met de SARS-CoV-2-ziekteverwekker, maar dit bleek niet het geval te zijn bij deze mensen die na hun herstel in strikte quarantaine leefden: Uit de monsters van de Live virussen konden niet geïsoleerd worden van patiënten. Bovendien heeft het RNA, d.w.z. het genetisch materiaal van de coronavirussen, doorgaans een zeer korte levensduur van enkele minuten en valt het gemakkelijk uiteen. Het is dus ook onwaarschijnlijk dat de positieve tests kunnen worden herleid tot RNA-residuen.

Maar onderzoekers onder leiding van Liguo Zhang van het Whitehead Institute for Biological Research in Cambridge hebben hier nu een mogelijke verklaring voor gevonden: in haar studies die in het tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences verschenen , bewezen ze dat genetische sequenties van het RNA van de SARS-CoV-2-pathogeen in het genoom van de menselijke gastheercel via een proces dat bekend staat als reverse transcriptie. SARS-CoV-2 is niet het enige virus dat kan worden geïntegreerd in het menselijk genoom: volgens deskundigen bestaat tot acht procent van het menselijk genoom, het DNA, uit ‘oude’ virussen.

Het waargenomen proces was aanvankelijk verrassend, aangezien SARS-CoV-2 geen retrovirus is en de ziekteverwekker zelf geen enzymen heeft die nodig zijn om het virusgenoom, dat uit RNA bestaat, op te nemen in menselijk DNA, dat anders is dan RNA. opgebouwd. De onderzoekers gingen er daarom van uit dat zogenaamde LINE1-transposons, ook wel ‘springgenen’ genoemd, verantwoordelijk zijn voor de incorporatie van het virale RNA. Vaak worden deze geactiveerd onder omstandigheden als stress of bij kanker. De transposon-gensegmenten kunnen zichzelf onafhankelijk herschrijven in RNA en zichzelf vervolgens opnieuw in menselijk DNA opnemen. Deskundigen hebben lang vermoed dat transposon-elementen ook vreemd RNA kunnen omschrijven en integreren.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Spanje wordt het eerste land in Europa dat een half miljoen gerapporteerde coronavirusinfecties heeft bereikt

Om te onderzoeken of dit ook mogelijk is voor SARS-CoV-2, verhoogden ze eerst het aandeel LINE1-transposons in menselijke celculturen en infecteerden ze vervolgens met de SARS-CoV-2-pathogeen. Twee dagen later voerden ze DNA-analyses uit met verschillende methoden. Volgens Zhang suggereren de resultaten dat het SARS-CoV-2-RNA kan worden getranscribeerd en dat het resulterende DNA wordt geïntegreerd in het genoom van de gastheercellen:

“We vonden kopieën van DNA uit delen van het virale genoom in bijna alle menselijke chromosomen.”

Ongeveer 67 procent van het geïntroduceerde virusgenoom werd geflankeerd door sequenties die de betrokkenheid van retrotransposons zoals LINE1 suggereren. De wetenschappers vonden ook gensegmenten waarin menselijke en virale genetische materiaalsegmenten samengesmolten waren. Maar de opname van het virale RNA in het menselijk genoom kon ook buiten de reageerbuis worden gedetecteerd: de onderzoekers vonden ook gensequenties van SARS-CoV-2 in menselijke cellen in weefselmonsters en in het longvocht van COVID-19-patiënten.

Hoe sterk dit effect is, is echter nog niet te zeggen. Zhangs collega Rudolf Jaenisch benadrukte dat er meer informatie nodig is om te bepalen hoe vaak dit fenomeen in de praktijk voorkomt. Het is mogelijk dat slechts een fractie van de COVID-19-patiënten SARS-CoV-2-sequenties in hun DNA heeft:

“De beschikbare klinische gegevens suggereren dat slechts een kleine fractie van de cellen in weefsels van patiënten virale eiwitten tot expressie brengen in een mate die kan worden gedetecteerd door immunohistologische tests.”

Desalniettemin kan het fenomeen voor veel mensen klinisch relevant zijn. De onderzoekers benadrukken in hun werk dat er geen nieuwe virussen kunnen ontstaan ​​vanuit de ingebouwde DNA-segmenten. Het is echter mogelijk dat sommige viruseiwitten worden gevormd door de bouwinstructies die in het menselijk genoom zijn geïntegreerd.

Volgens de wetenschappers is het denkbaar dat de eiwitten die door de eigen virussen worden aangemaakt, werken als een “interne vaccinatie” en het immuunsysteem ondersteunen bij het bestrijden van de ziekteverwekker. De aanwezigheid van de gensegmenten van de ziekteverwekker zou ook kunnen verklaren waarom PCR-tests positief blijven bij herstelde patiënten. Maar verder onderzoek is volgens Zhang dringend nodig.

De impact van deze nieuwe bevindingen op de mRNA-vaccins die in veel landen worden gebruikt bij massale vaccinatie, is ook nog steeds onduidelijk. De viroloog Joachim Denner van het Robert Koch Instituut legde echter aan het Handelsblatt uit dat de activiteit van LINE1-transposons in normale menselijke cellen “extreem laag” is, dus de kans dat een MRNA-vaccin wordt getranscribeerd in DNA en opgenomen in het menselijk genoom wordt gezegd dat het “bijna nul” is. Als gevolg daarvan zag hij geen enkel “gevaar voor de menselijke gezondheid”.Lees ook:  Merkel dreigt scholen weer te sluiten als ouders zich niet houden aan de regels

Comments

comments