#FvD #Baudet #haga IS DIT HET EINDE VOOR THIERRY BAUDET EN FORUM VOOR DEMOCRATIE?

#FvD #Baudet #haga IS DIT HET EINDE VOOR THIERRY BAUDET EN FORUM VOOR DEMOCRATIE?

13 mei 2021 0 Door Indignatie redactie

Baudet ziet Forum voor Democratie uiteenvallen, drie Kamerleden vertrekken

Thierry Baudet ziet Forum voor Democratie uiteen vallen. Wybren van Haga, Olaf Ephraim en Hans Smolders (de nummers 2, 3 en 4 van de fractie) breken met de partijleider. Het drietal gaat zelfstandig verder in de Tweede Kamer. Dat meldt het Brabants Dagblad.

,,Er is de afgelopen weken een fundamenteel verschil van inzicht ontstaan met Baudet over de manier waarop we onze doelen willen bereiken”, zegt Smolders in een toelichting op de afsplitsing. Het Tilburgse Tweede Kamerlid doelt onder andere op de veelbesproken ‘bevrijdingsposter’, met diverse verwijzingen naar de Tweede Wereldoorlog. Baudet riep op om van 5 mei (Bevrijdingsdag) een demonstratie tegen het coronabeleid te maken. ,,Dat heeft geen enkel nut.”

Wybren van Haga on Twitter: “*** PERSBERICHT *** pic.twitter.com/VuG7gpnTpk / Twitter”

PERSBERICHT *** pic.twitter.com/VuG7gpnTpk

Baudet ‘solistisch’

De drie vertrekkers verwijten Baudet ‘solistisch’ optreden. Smolders noemt de ontstane situatie ‘onwerkbaar’. ,,Omdat we iets opgelegd krijgen. Wij willen niet langer verrast worden door zaken als die posters. We hebben geprobeerd het binnenskamers op te lossen. Maar er is geen vertrouwen meer dat we hem (Baudet, red.) kunnen beteugelen. Hij doet veel goed, maar hij luistert niet. Dit speelt al weken. Gisteravond hebben we besloten dat het onmogelijk was om hier nog uit te komen.”

Lees ook:  Amerikaans bloedbad 2020

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenEr is geen vertrouwen meer dat we Baudet kunnen beteugelen

Hans Smolders, Tweede Kamerlid

Een essay dat Baudet enkele dagen geleden schreef, was de druppel. Dat ging onder andere over ‘het nut van ophef’. De partijleider sloot af met de zinnen: ‘Dus FVD zal ophef zijn – of zal niet zijn. Enjoy the ride’. Dat laatste willen de drie vertrekkers dus niet. Smolders: ,,Ophef is goed, dat willen wij ook, maar wél ver de inhoud. Over de toeslagenaffaire, de huizen in Groningen, noem maar op. Ophef mag geen doel op zich zijn. Dat leidt alleen maar af van waar we mee bezig willen zijn.”

‘Geen ruzie’

Smolders, die naar eigen zeggen de breuk niet zag aankomen, benadrukt diverse malen dat er ‘geen sprake is van ruzie’ met Baudet. ,,Het is in onderling overleg gegaan. Hij doet het op zijn manier, wij op de onze.” Hoe? Het Forum-partijprogramma blijft voor de nieuwe fractie (die nog geen naam heeft) leidend, stelt de voormalig chauffeur van Pim Fortuyn.

Forum voor Democratie on Twitter: “Reactie FVD op besluit Van Haga, Ephraim en Smolders: pic.twitter.com/83WYI1Pp3S / Twitter”

Reactie FVD op besluit Van Haga, Ephraim en Smolders: pic.twitter.com/83WYI1Pp3S

 

Lees ook:  Wat als de volgende pandemie is gericht?


Comments

comments