Waarom de VS geen kudde-immuniteit zullen bereiken

Waarom de VS geen kudde-immuniteit zullen bereiken

15 mei 2021 0 Door Indignatie redactie

De Verenigde Staten zullen geen kudde-immuniteit bereiken omdat een aanzienlijk deel van de kudde lijdt aan de gekkekoeienziekte.

Het probleem met de COVID-19-pandemie is dat we niet weten of we komen of gaan. Het is alsof we ver van de kust zwemmen, overweldigd door de ene golf na de andere, en we weten niet zeker of we richting land gaan of er vandaan.

China was het vroege gezicht van COVID-19, maar heeft sinds het voorjaar van 2020 niet veel infecties gehad. Europa heeft, net als de Verenigde Staten, opeenvolgende uitbraken meegemaakt. Brazilië wordt nog steeds hard getroffen, terwijl Turkije een daling van het aantal gevallen ziet na een golf van medio april. Thailand en Cambodja hebben nu pas te maken met hun eerste grote opleving van de ziekte.

Maar de echte verrassing was India. Al vroeg in de pandemie probeerden journalisten en wetenschappers  erachter te komen  waarom het coronavirus zo weinig indruk had gemaakt op het subcontinent en zo weinig doden had achtergelaten. Nu, na een collectieve zucht van verlichting na een bescheiden stijging in de late zomer en herfst vorig jaar, wordt India nu overweldigd door meer dan 400.000 gevallen en meer dan 4.000 doden per dag, die beide waarschijnlijk te laag zullen zijn.

Er zijn verschillende redenen voor de huidige catastrofe in India. Een meer besmettelijke variant  begon in de populatie op te duiken, die de Wereldgezondheidsorganisatie deze week bestempelde als  een wereldwijd gezondheidsrisico. De Indiase regering was niet alleen onvoorbereid op de crisis, maar was ook gevaarlijk arrogant in haar aanpak van de ziekte. Na de sterke stijging van vorig jaar, werd het laks bij het testen en het opsporen van contacten. Evenmin stopte het middelen in het ontoereikende medische systeem van het land of in het opslaan van belangrijke voorraden zoals zuurstof.

Dan zijn er de fouten van de commissie. De regering deed bijvoorbeeld niets om te  voorkomen dat Kumbh Mela, een hindoeïstische religieuze gebeurtenis vorige maand die miljoenen pelgrims naar een heilige locatie aan de Ganges trok, zou veranderen in de grootste superspreider-gebeurtenis ter wereld. Premier Narendra Modi bleef zelfs  massale politieke bijeenkomsten houden toen de COVID-cijfers begonnen te stijgen.

Als het om vaccins gaat, is de overheid traag geweest  met het bestellen van doses, deze onder de bevolking te distribueren en de grondstoffen veilig te stellen om de productie op te schalen. Hoewel India ‘s werelds grootste producent van COVID-vaccins is, is minder dan 3% van de Indiërs volledig tegen de ziekte ingeënt.

Dat is India, zou je tegen jezelf kunnen zeggen. Ze hebben een Trump-achtige fanaat voor een leider. Hun medische systeem is lange tijd ontoereikend geweest. Het is een voor de hand liggende plek voor COVID om een ​​laatste toegift te hebben.

In de Verenigde Staten is het aantal gevallen sinds januari dramatisch gedaald. Ziekenhuizen hebben niet langer te maken met overbevolking. Meer dan een derde van de bevolking is volledig gevaccineerd. De regering-Biden verwacht dat het land in juli zal terugkeren naar een zekere schijn van normaliteit. Maar was het niet een soortgelijke zelfgenoegzaamheid die de ondergang van India bewees? Dus, is India de geest van het verleden van Amerika of een voorproefje van de dingen die komen gaan.

Kuddeprobleem

Begin 2020 ging de wetenschappelijke gemeenschap over op hyperdrive om niet één maar meerdere vaccins tegen COVID-19 te ontwikkelen. In de VS hebben de regering en de medische gemeenschap overuren gemaakt om de infrastructuur op te zetten om in het hele land doses onder de wapens te krijgen. Klinieken en vrijwilligers zijn op gemeenschapsniveau in actie gekomen om ervoor te zorgen dat vanaf deze week 58% van de volwassenen ten minste één injectie heeft gekregen en dat  meer dan 70%  van de 65-plussers volledig is gevaccineerd.

Maar al deze inspanningen stuiten nu op weerstand. Of aarzeling. Of toegangsbelemmeringen. Staten bezuinigen op hun vaccinbestellingen van de federale autoriteiten. De dagelijkse vaccinatiegraad is met bijna 20% gedaald ten  opzichte  van vorige week. Werkgevers kopen in feite mensen om om hun foto’s te maken. Miljoenen mensen  nemen niet eens de moeite om te komen opdagen voor hun tweede dosis.

Toegangsbelemmeringen zijn misschien wel het gemakkelijkste probleem om aan te pakken. Volgens een recent onderzoek wil 72% van de Afro-Amerikanen en Latino’s gevaccineerd worden, maar 63% gaf aan dat ze niet genoeg informatie hadden over waar ze een injectie konden krijgen.

Hoewel een gebrek aan informatie misschien wel de reden is waarom sommige Amerikanen zich nog moeten aanmelden voor hun vaccinaties, is er in dit land een harde resistentie tegen vaccins ontstaan ​​- en in het bijzonder COVID-vaccins. Volgens peilingen in april meldt ongeveer 45% van de Republikeinen   dat ze het vaccin nooit zullen krijgen. In totaal zegt maar liefst 37% van de Amerikanen nu dat ze zich zullen afmelden. Dat betekent dat tientallen miljoenen doses nu de resterende 5% van de Amerikanen achtervolgen die willen worden gevaccineerd en hun eerste injectie nog niet hebben gekregen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Nog een corrupte kandidaat die president van de VS wil worden

Dit verzet heeft niets te maken met een gebrek aan informatie over hoe je je kunt aanmelden voor een shot. Het draait allemaal om verkeerde informatie : dat het vaccin niet nodig is, dat het gevaarlijk is, dat het wordt geleverd met een microchip die je voor altijd zal volgen.

Onlangs richtte de Republikeinse enquêteur Frank Luntz een focusgroep op  van voor vaccinatie aarzelende Donald Trump-stemmers om te zien wat er nodig was om hen te overtuigen om foto’s te maken. Het was geen gemakkelijke menigte. De echtgenoot van een van de deelnemers was ernstig ziek geworden van COVID – en ze wilde nog steeds niet ingeënt worden. In meer dan twee uur discussie bracht Luntz dergelijke vaccinversterkers binnen als voormalig hoofd van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), senator Bill Cassidy en House Minority Leader Kevin McCarthy – en toch gaven de deelnemers nauwelijks toe.

Pas na verschillende emotionele verhalen van de voormalige gouverneur van New Jersey, Chris Christie en een laatste feitenronde van de CDC-functionaris, begonnen ze van gedachten te veranderen. “Ik zou zeggen dat ik waarschijnlijk 80% tegen was toen dit vandaag begon”, zei een man. “Nu ben ik waarschijnlijk 50-50-achtig.”

Luntz vond dat een succes. Maar in dit Twitter-tijdperk is het geen werkbaar model om te verwachten dat sceptici langer dan twee uur stilzitten terwijl de Republikeinse Partij-grandees en bekende doktoren de ene kleine groep na de andere met verhalen en feiten versperren.

Een meer representatieve reactie op dergelijke pogingen van beïnvloeders van de Republikeinse Partij is wat er gebeurde toen Ivanka Trump selfies van haar eigen vaccinatie plaatste. Twitter-reacties waren  onder meer : “’Houd van je familie, maar dit is een enorm NEE voor mij en mijn familie. Ik zal bidden dat je geen van de vreselijke [bijwerkingen] krijgt. ‘ Anderen antwoordden: ‘Stop alsjeblieft met het promoten van deze onzin’, ‘HARDE PAS’ en ‘Sorry, vertrouw het niet’. ”

Nog meer betreffen, zijn sommige anti-vaxxers al van plan om nep-vaccinatie te gebruiken kaarten  te krijgen in publieke evenementen. Honderden verkopers zijn  op eBay, Facebook en Twitter verschenen om dergelijke kaarten te verkopen . Op deze manier wordt “leef vrij of sterf” snel “leef vrij en dood”.

Kortom, de VS zullen geen kudde-immuniteit bereiken omdat een aanzienlijk deel van de kudde lijdt aan de gekkekoeienziekte. Wat de redenen voor deze koppigheid ook mogen zijn – anti-regering, anti-wetenschap, anti-liberaal – het zal ervoor zorgen dat grote delen van dit land gastheer zullen blijven voor een zeer besmettelijke ziekte.

Dit verzet plaatst de VS mogelijk in dezelfde categorie als de Seychellen. De Seychellen, een eilandstaat in de Indische Oceaan, hebben de hoogste vaccinatiegraad ter wereld. Meer dan 60% van de bevolking is volledig gevaccineerd. Maar dat was nog niet genoeg om COVID af te weren. De Seychellen ervaren nu de grootste uitbraak, die per hoofd van de bevolking  zelfs groter is  dan wat India heeft ingehaald.

Hetzelfde zou weer kunnen gebeuren in Amerika, bijvoorbeeld in staten met zeer lage vaccinatiegraad, zoals Mississippi en Idaho. Als het gaat om COVID-19, zijn de VS zo sterk als hun zwakste schakels.

Perennerende pandemie

Toen ik in New York City woonde, vroeg ik me af waarom mijn appartement in de winter zo oververhit was. Het  blijkt  dat de verwarmingssystemen in oude gebouwen zijn ontworpen (of opnieuw ontworpen) om in de winter openstaande ramen op te vangen. Tijdens de grieppandemie van 1918-1919 moesten open ramen en een grotere luchtcirculatie bescherming bieden tegen infectie.

Moderne samenlevingen waren ooit gestructureerd om periodieke uitbraken van infectieziekten het hoofd te bieden, van de stoomverwarming in gebouwen tot de tbc-sanatoria die het landschap bezaaiden. Amerikanen zetten zich vaker schrap voor uitbraken dan de cyclische terugkeer van de krekels. Drie grote golven van cholera  troffen  de Verenigde Staten tussen 1832 en 1866. Tyfus doodde 25.000 mensen in New York in 1906-1907. De griep in 1918, difterie in de jaren twintig, polio in de eerste helft van de twintigste eeuw: Amerikanen raakten gewend aan infectieziekten als een manier van leven.

COVID-19 zal niet helemaal verdwijnen. Het zal keer op keer terugkeren, net als varianten van de griep of dat andere coronavirus, de verkoudheid. Als we geluk hebben, komt het terug in een minder virulente vorm of de antilichamen in onze systemen – degenen onder ons die vaccinaties hebben gekregen – zullen het zo maken. Als we geen geluk hebben, zal COVID-19 steeds meer besmettelijke soorten genereren die ons periodiek overweldigen.

In het beste geval is wat er vandaag in India gebeurt, de laatste zucht van COVID-19. Met het worstcasescenario is India onze toekomst. Verwijder dus uw Zoom-app niet en geef uw thuiskantoor niet op. Gooi die maskers niet weg. Als het om infectieziekten gaat, zijn we allemaal afhankelijk van de kudde.

Dat is geweldig als je in Zuid-Korea of ​​Nieuw-Zeeland woont, waar naleving een tweede natuur is. Maar in Amerika, het huis van de vrijen, de dapperen en de domme mensen, kan de kudde onze collectieve ondergang blijken te zijn.

* [Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door FPIF .]Lees ook:  Biden/Harris en de ‘Warparty’

Comments

comments