Biden in gesprek met Netanyahu uit zijn bezorgdheid over burgerslachtoffers in Gaza

Biden in gesprek met Netanyahu uit zijn bezorgdheid over burgerslachtoffers in Gaza

16 mei 2021 0 Door Indignatie redactie

President Biden sprak zaterdag met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en uitte zijn bezorgdheid over burgerslachtoffers in Gaza en de bombardementen op het gebouw waarin AP en andere mediabureaus waren ondergebracht, aldus Israëlische functionarissen.

Het grote plaatje: volgens Palestijnse gezondheidsfunctionarissen zijn in Gaza minstens 140 Palestijnen, waaronder tientallen kinderen, gedood sinds de gevechten tussen Israël en Hamas maandag begonnen. Negen mensen, waaronder twee kinderen, zijn gedood door Hamas-raketten in Israël.

Het kantoor van de Israëlische premier zei dat Netanyahu tegen Biden had gezegd dat Israël er alles aan doet om niet op burgers te worden gericht en beweerde dat het gebouw met mediabureaus ook de militaire faciliteiten van Hamas huisvestte. Netanyahu merkte ook op dat degenen in het gebouw vóór de aanval waren gewaarschuwd, zei zijn kantoor.

  • AP, Al Jazeera, wiens kantoren ook werden verwoest tijdens de luchtaanval van zaterdag in Gaza, en persvrijheidsgroepen veroordeelden de Israëlische aanval op de hoogbouw met klem .
  • Biden “bevestigde ook zijn krachtige steun voor het recht van Israël om zichzelf te verdedigen tegen raketaanvallen van Hamas en andere terroristische groeperingen in Gaza”, aldus een lezing van het Witte Huis van de oproep .
  • “Hij sprak zijn steun uit voor stappen om het Palestijnse volk in staat te stellen de waardigheid, veiligheid, vrijheid en economische kansen te genieten die ze verdienen, en bevestigde zijn steun voor een tweestatenoplossing”, voegde de lezing eraan toe.
  • De Amerikaanse minister van Defensie, Lloyd Austin, belde ook zijn Israëlische tegenhanger, Benny Gantz, en uitte zijn bezorgdheid over het aanvallen van burgers in Gaza, zeiden Israëlische functionarissen. Gantz vertelde Austin dat Israël er alles aan doet om te voorkomen dat burgers worden geraakt.
Lees ook:  Enkele simpele leugens uit Washington: wie is de terrorist en wie is het slachtoffer?

Biden sprak ook met de Palestijnse president Mahmoud Abbas , zeggen Palestijnse functionarissen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registreren  • Het was het eerste telefoontje tussen de twee leiders sinds Biden aantrad.
  • “President Biden informeerde president Abbas over de Amerikaanse diplomatieke betrokkenheid bij het aanhoudende conflict en benadrukte de noodzaak voor Hamas om te stoppen met het afvuren van raketten op Israël”, aldus een lezing van het Witte Huis .
  • De Palestijnse Autoriteit uitte vrijdag kritiek op het standpunt van de VS over de Gaza-crisis en riep de regering-Biden op om in te grijpen.
  • “Het zwijgen door de regering-Biden over wat Israël doet en de bewering dat het zelfverdediging is, heeft geleid tot bloedbaden in Gaza en de Westelijke Jordaanoever. We vragen de VS om actie te ondernemen omdat het de enige partij ter wereld is die de Israëlische agressie kan stoppen. ‘,’ Zei de woordvoerder van Abbas, Nabil Abu Rudeineh, in een verklaring.

Context: De laatste gevechten tussen Israël en Hamas begonnen maandag na geweld in Jeruzalem over de geplande uitzettingen van zes Palestijnse families om plaats te maken voor Israëlische kolonisten.

  • Deze week heeft ook het ergste geweld tussen de gemeenschappen in Israël plaatsgevonden sinds het begin van de Tweede Intifada in 2000.
Lees ook:  Woede en Bloedvergieten : Democratisch verraad en de komende nationale arbeidersbeweging...


Comments

comments