Wat is er de afgelopen weken in Brussel gebeurd? Lees en verbaas u.

Wat is er de afgelopen weken in Brussel gebeurd? Lees en verbaas u.

17 mei 2021 0 Door Indignatie redactie

Grotendeels onopgemerkt door het publiek heeft de EU haar vaccinatiestrategie gewijzigd. Tot nu toe moest 70% van de volwassenen twee keer worden gevaccineerd – met een breed en gedifferentieerd portfolio. Ineens wordt er gezegd dat óók kinderen en adolescenten gevaccineerd moeten worden. En herhalingsvaccinaties kunnen nodig zijn voor de volwassenen; in België is er al sprake van een derde vaccinatieafspraak in december.

Bovendien vertrouwt de Europese Commissie bijna uitsluitend op mRNA-preparaten – klassieke vaccins zoals AstraZeneca of Sputnik V worden uit de markt geduwd. De EU heeft wat met Pfizer – één van de meest strafrechtelijk vervolgde farmaceuten ter wereld. Daardoor zullen we voorbereid moeten zijn op een voortzetting van de vaccinatiecampagne in het najaar. Dit vergroot echter ook de kans dat het vaccinatiebewijs een soort kaartje wordt voor een (enigszins) normaal leven. Welkom bij de Apartheid 2.0 – EU editie.
Grondrechten raken steeds meer op de achtergrond – hierin herkennen wij ook de nazi-roots van de Europese Unie.

Terwijl Biden heeft gepleit voor het vrijgeven van onctrooien op Covid-19 vaccins, denken ze er in Brussel en Berlijn anders over. Die  blokkeren (met hulp van o.a. Nederland) de tijdelijke opschorting van octrooien op Covid-19-vaccins. Na de recente EU-top in Porto verklaarden de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Belgische voorzitter van de Europese Sofa Raad Charles Michel dat zij van mening zijn dat het opheffen van octrooien niet de juiste stap is voor een verhoogde vaccinproductie. De werkelijke reden is – zoals zo vaak – anders: de Duitsers maken zich vooral zorgen over de mRNA-octrooien van BioNTech. Duitsland, dat een lange traditie heeft met vaccineren, wel haar onderneming (die samenwerkt met Pfizer) in beeld houden als biotechnologie-producent.

Twee EU-commissarissen hebben mogelijk de toekomst van het herstelfonds van 750 miljard euro, dat door alle 27 EU-landen moet worden goedgekeurd, in gevaar gebracht: vicevoorzitter van de Commissie Valdis Dombrovskis en economisch commissaris Paolo Gentiloni verklaarden maandag in het Europees nepparlement dat de regeling voor het reddingsfonds een regelmatig en zelfs permanent middel zou kunnen worden om groei en economische transformatie te stimuleren. Door de Finse regering werd het fonds echter aan de sceptische oppositie gepresenteerd als een tijdelijke maatregel zonder gezamenlijke leningen in de toekomst, aldus persbureau Reuters.
Volgens de Duitse advocaat en politicus dr. Peter Gauweiler zou het herstelfonds van Brussel om een andere reden in de problemen kunnen komen.
Maar er liggen meer gevaren op de loer voor het Recovery Fund.
De Duitse advocaat en politicus dr. Gauweiler is het fonds “absoluut illegaal”. De advocaat bekritiseert het pakket scherp en verklaart dat het uiteindelijk het in strijd met de structuren van de Europese verdragen. “Het fiscaal recht zou niet geëuropeaniseerd moeten worden vanwege de grotere legitimeringsbasis van de nationale parlementen. “Het is absoluut illegaal.”
Toen hem werd gevraagd of een lidstaat het plan dan zou kunnen stopzetten, voegde Dr. Gauweiler eraan toe: “Elk land heeft zijn eigen wettelijke beschermingsmechanismen. Hier in Duitsland is het de grondwettelijke klacht die elke Duitser bij het Duitse Grondwettelijk Hof kan indienen als zijn stemrecht wordt geschaad. En onze redenering is dat het stemrecht door deze maatregelen wordt ondermijnd. Zeker op het gebied van bijvoorbeeld fiscaal recht. En dit zijn de hefbomen waarmee je deze beslissingen kunt aanvallen – de overeenstemming van je eigen regering over deze beslissingen.”
De Duitse Europarlementariër Gunnar Beck herhaalde dr. Gauweiler in een ander interview, waarin hij de wettigheid van het fonds in twijfel trok. Beck: “Het Recovery Fund is zo duur en onwettig. Het druist duidelijk in tegen de formulering van de artikelen 310 en 311 van het Verdrag betreffende de werking van de EU. Ze stellen duidelijk dat de EU geen schulden mag aangaan op de financiële markten. Het is een schending van het verdrag. Het is een schending van de EU-grondwet.”

Lees ook:  De giftige taal van verdeeldheid: “Wij zijn het volk. Wie zijn jullie?”

De Europese Commissie bracht onlangs een paper uit waarin ze voorstellen om de nieuwe generatie genetisch gemodificeerde (GMO’s) gewassen op de Europese markt toe te laten zonder labeling voor de consumenten en zonder voorafgaande veiligheidschecks (wat de normale standaard-procedure is bij de gewone GMO’s).
Voorheen waren producenten voor de Europese markt verplicht om op etiketten duidelijk te vermelden of een product of zaad genetisch gemodificeerde (GMO) bestanddelen bevat. Ze moeten de bestaande Europese richtlijnen volgen als dit soort producten op de EU-markt worden gebracht. Maar het vonnis van het Europees Hof in juli 2018 (die dit regelt) zint de grote gentechbedrijven (o.a. Bayer – Duitsers hebben een geschiedenis met het wijzigen van genen ) en dankzij een intensieve lobbycampagne heeft de Europese Commissie besloten om deze nieuwe generatie GMO-gewassen te dereguleren voor de Europese markt.
Het zoveelste bewijs dat de gezondheid van de burgers voor de EC ondergeschikt wordt geacht aan de winsten van multinationals.

Wat is er verder nog meer gebeurd?

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenEuropa capituleerde voor de oorlog in Israël. Maandag, voor het uitbreken van de luchtoorlog, konden de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU aan het niet eens worden over een gemeenschappelijk standpunt. Nadat Israël en Gaza onder vuur kwamen te liggen, duurde het dagen voordat de gezamenlijke ministers van Buitenlandse Zaken elkaar weer vonden – alleen om tegenstrijdige dingen te zeggen. Eerder vanzelfsprekende uitspraken – zoals de bescherming van de burgerbevolking of de vraag naar evenredigheid ten aanzien van de sterkere (Israël) – werden buiten beeld gehouden. De VS zouden het moeten repareren, werd gezegd vanuit Berlijn – maar de Amerikaanse president Biden heeft nog geen lijn bepaald in het Midden-Oostenbeleid. Er is tenslotte een controversieel debat in Washington, waarbij good old Bernie Sanders zelfs oproept om afstand te nemen van de regering van Netanyahu.
Ondertussen steunt de Europese Unie (EU)wel de Israëlische bombardementen op de Gazastrook. Ursula von der Leyen, führerin van de Europese Commissie, zette de toon door zich op Twitter “bezorgd” te verklaren, maar vervolgens steunde ze het harde optreden van Israël tegen Gaza door te schrijven: “Ik veroordeel de willekeurige aanvallen van Hamas op Israël. Burgers aan alle kanten moeten worden beschermd. Het geweld moet nu eindigen.”
Tegelijkertijd vallen ze daar in Brussel de democratische basisrechten aan door vreedzame protesten in Europese steden ten gunste van de Palestijnen te laten verbieden – met de laster dat de deelnemers gewelddadige antisemieten zijn. Protesteren in de Europese Unie is prima….. maar wel tegen zaken waar de EU zèlf ook tegen is. De andere gevallen worden snel – bij voorkeur met grof geweld – de kop ingedrukt.

Lees ook:  Vanwege klimaatverandering: Enge professor roept op tot het uitsterven van mensen

De Europese Commissie laat zich ook weer van zijn beste kant zien als het om geld gaat. Volgens de Rekenkamer van de Republiek Cyprus kan de Europese commissaris voor Gezondheid Stélla Kyriakídou verschillende betalingen op een bankrekening van haar echtgenoot Kyriakos Kyriakídou namens het bedrijf Maralo Ltd niet rechtvaardigen. In haar verklaring over financiële belangen had mevrouw Kyriakídou niet verklaard dat haar echtgenoot de CEO van Maralo Limited is.
Volgens de rechtbank, die de banktransacties van de familie Kyriakídou onder de ‘Politically Exposed Persons’ (PEP)-regelgeving heeft onderzocht, zou het niet-verantwoorde bedrag 4 miljoen euro bedragen. Eurocommissaris Kyriakídou speelde een centrale rol in de onderhandelingen over de aankoop van anticovidvaccins. De staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Raad hadden haar inderdaad instructies gegeven om een ​​groep vaccins voor hun respectieve staten te kopen, hoewel deze modaliteit niet is voorzien in de verdragen.
Hoewel niemand de betrokken bedragen heeft betwist, heeft commissaris Kyriakídou verschillende contractuele clausules verborgen gehouden die zij als vertrouwelijk beschouwt. Vreemd genoeg had de Brits-Zweedse farmaceutische gigant AstraZeneca zich niet aan een leveringsschema onderworpen. Volgens de Hongaarse journalist Miklós Ómolnár (V4NA) bevond mevrouw Kyriakídou zich al in het middelpunt van een groot corruptieschandaal op Cyprus tijdens de nationalisatie van alle kankerbehandelingscentra.

Lees ook:  Wat deed mevrouw EU-voorzitter von der Leyen op de Grieks-Turkse grens? Waar is mevrouw Merkel?

En nu we het toch over liegende topmensen uit de EU hebben – nee, dit keer niet wat over Mark Rutte – nieus over de Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz. Het “Ibiza-schandaal” waardoor de eerste regering-Kurz viel, blijft de Oostenrijkse kanselier achtervolgen. Kurz zou hebben gelogen tegenover een parlementaire onderzoekscommissie.
Het Ibiza-schandaal draait om een lange, geheime video waarin een voormalige coalitiepartner van Kurz’ conservatieve ÖVP, de radicaal-rechtse FPÖ-leider Heinz-Christian Strache, stiekem gefilmd werd toen hij op Ibiza een Russische lokvogel overheidscontracten bood in ruil voor onder meer illegale partijfinanciering. In het begin van deze zaak berichtten wij er uitvoerig over. De bewuste video leidde tot de val van de eerste regering-Kurz, in 2019. Kurz vormde daarop een regering met de Groenen.
De Oostenrijkse openbaar aanklager is vorige week een onderzoek begonnen naar kanselier Sebastian Kurz en diens kabinetschef Bernhard Bonelli. Kurz zei dat hij onschuldig is en niet zal aftreden.
Kurz heeft gezegd niet gelogen te hebben en zal niet aftreden……. hebben we het toch nog zijdelings over Mark Rutte gehad.

Een Londens onderzoeksteam heeft namens de linkse fractie in het Europees nepparlement een studie uitgevoerd waarin de belastingontwijkingsstrategieën van Amazon worden onderzocht. Het heeft als titel: “De Amazon-methode – hoe het internationale staatssysteem te gebruiken om belastingbetalingen te vermijden”. De onderzoekers komen tot de conclusie dat 75 procent van alle Amazon-activiteiten buiten de VS verloopt via dochterondernemingen in Luxemburg. Daar lijdt het bedrijf (op papier) gerichte verliezen die worden omgezet in belastingverlagingen, blijkt uit een onderzoek van de University of London.
Hoe de Amazon-methode precies werkt doen wij in ons magazine van volgend weekend uit de doeken.

Last but not least is – na in de VS – ook in Euroland de inflatie teruggekeerd. Maar de Europese Centrale Bank wil er pas in juni over praten. De Europese Commissie negeert de kwestie volledig. Het kijkt- zoals zo vaak bij opdoemende problemen – ook de andere kant op voor de groeiende schuldenberg. Bij de presentatie van de voorjaarsprognose waren de Brusselse machtmisbruikers verheugd over de aantrekkende groei, de schuldenregels werden opgeschort tot eind 2022. Het is duidelijk dat men de vingers niet wil branden aan de Duitse verkiezingscampagne, waar al verhitte debatten over het Europese economische beleid en de mogelijke terugkeer van de Duitse schuldenrem hebben plaatsgevonden. Niet alleen zal de volgende Duitse federale regering afhangen van de uitkomst van dit debat, maar ook van het toekomstige economische beleid van de EU.Comments

comments