Leger is het zat: Wordt Frankrijk bedreigd met een burgeroorlog?

Leger is het zat: Wordt Frankrijk bedreigd met een burgeroorlog?

18 mei 2021 0 Door Indignatie redactie

De kop van dit artikel zou de consumenten van de reguliere media moeten verrassen, want in Duitsland is er geen berichtgeving over de situatie in buurland Frankrijk. Wat daar gaande is, is in tegenspraak met alle verhalen van de media en de politieke mainstream in Nederland.

De Indignatie heeft al meerdere keren bericht over de open brieven waarin leden van het Franse leger en ondertussen leden van politie en gendarmerie de Franse regering met een staatsgreep bedreigen . De leden van de veiligheidstroepen waarschuwen voor een burgeroorlog in Frankrijk, waarvan de oorzaak de macht is van islamisten en drugsbendes, die nu hele districten in het land regeren. Niets van dit alles is aan de orde in de Duitse media, hoewel het direct in het buurland gebeurt.

De Russische televisie meldde zondag ‘Nieuws van de week’ vanuit Frankrijk in haar nieuwsrecensie en ik vertaalde het verslag op de Russische televisie . Ik raad aan om ook naar het Russische rapport te kijken, omdat het samen met mijn vertaling begrijpelijk is, zelfs zonder kennis van het Russisch. De foto’s uit Frankrijk spreken een duidelijke taal.

Start van de vertaling:

Frankrijk. Een schijnbaar routinekwestie. In de buitenwijk Saint-Etienne klaagden bewoners over geluidsoverlast. Een patrouille kwam ter plaatse. Een zwaar voorwerp raakte een van de politieagenten. Direct aan de tempel. De 50-jarige politieagent en vader van twee kinderen ligt in coma. De daders sloegen op de vlucht.

Op 5 mei werd politieagent Eric Masson, 36 jaar oud en vader van twee kinderen, doodgeschoten tijdens de arrestatie van een drugsdealer in Avignon. Ongeveer duizend mensen, waaronder politieagenten, kwamen onlangs naar een herdenkingsbijeenkomst voor de doden in Avignon. Ze vertelden wat er in Frankrijk op ieders lippen ligt: ​​te veel doden.

Franse veiligheidstroepen probeerden bijna een maand te worden gehoord door president Macron en de regering. Er waren drie open brieven en elk van hen was een kreet van pijn voor hun geliefde Frankrijk. De eerste brief werd eind april gepubliceerd. Twintig gepensioneerde generaals en meer dan duizend officieren die in het leger, de politie of de gendarmerie dienden, zeiden dat Frankrijk “in levensgevaar” verkeerde en dat er alles aan zou moeten worden gedaan om het land te redden van desintegratie en rassenoorlog: “Er is een dreiging van desintegratie die, met de hulp van de ideologie van het islamisme en jeugdbendes in de buitenwijken, zullen veel delen van het land worden gescheiden en omgevormd tot gebieden die hun middeleeuwse gebruiken gehoorzamen, die in strijd zijn met onze grondwet. ”

Hoe ging het daarna? Een verslag van onze Europese correspondent Anastasia Popova.

De ene letter volgt de andere. Voormalig en actief militair personeel, rekruten en nu de politie zeggen allemaal hetzelfde: de situatie heeft een punt bereikt waarop geen weg meer terug mogelijk is en velen in de Franse samenleving weten het.

“We staan ​​op het punt af te glijden in een burgeroorlog, ik hoor het aankomen, mensen vermoorden elkaar op straat. Waar gaan we naartoe? Ik ben 84 jaar oud, ik heb twee oorlogen gezien, ik wil geen derde, een burgeroorlog die eraan komt. Als we niet wakker worden, komt hij wel ”, weet Remi Maillard, een inwoner van Avignon, zeker.

Lees ook:  Onthuld: US Oil Billionaire Charles Koch sponsorde Anti-klimaat websites

“We missen een harde regering, dat zien we elke dag overal, in de regio Parijs, in Lyon, in Marseille. Het is overal in Frankrijk ”, zegt de lokale bevolking.

Hele districten worden geregeerd door bendes die drugsgeld gebruiken om onder meer de islamitische jihad te financieren. Hun omzet bedraagt ​​ongeveer 3 miljard euro per jaar. Drugsbendes zijn al over het hele land verspreid. Aan de Côte d’Azur, in Nice, waar de afgelopen jaren twee terroristische aanslagen zijn gepleegd, is één gebied in handen van de islamisten en zijn drie andere steden in handen van drugshandelaren. De mensen die ermee hebben ingestemd ons een rondleiding door de stad te geven, vragen dat hun gezichten niet worden getoond.

‘Als we hier uitstappen, zijn we binnen vijf minuten omsingeld. In het beste geval slaan ze de auto kapot, in het ergste geval als ze nerveus zijn en we in het centrum van de wijk zijn, gebruiken ze pistolen. Je hebt een politieagent vermoord, je kunt nu alles doen, er zijn geen grenzen meer. Ze zijn geen lokale bevolking, velen zijn illegale migranten of migranten uit andere steden, de meesten van hen zijn minderjarig, erg jong en ze zijn nergens bang voor ”, vertellen ze ons.

Het netwerk heeft een duidelijke structuur. Op elke hoek zijn waakhonden, meestal tieners, die voor ongeveer 200 euro per dag de wacht houden. De straten worden geblokkeerd door vuilnisbakken – ze worden niet opengesteld voor vreemden. Ze schrijven openlijk de prijzen voor hun goederen op de muren. Zo wordt een gram cocaïne verkocht voor 40 euro. De wagennummers van de politieagenten in burger die de invallen uitvoeren, hangen aan de muren. Maar de arrestanten worden hier relatief snel vrijgelaten. In april werd in Saint-Denis de trouwfoto van een van de politieagenten van de sociale media gehaald en er werden vergeldingsmaatregelen genomen.

De politie schat dat ongeveer 600 districten al volledig worden gecontroleerd door de zwaarbewapende drugsmaffia. De politie is daar de vijand, in het ergste geval gedood en in het beste geval weggejaagd met stenen, molotovcocktails en geweervuur. De politierapporten klinken als oorlogsrapporten van het front. Aan de Côte d’Azur, in de stad Frejus, raakten drie politieagenten gewond, aan de Loire werd een 50-jarige brigadegeneraal getroffen door vuurwerk in het hoofd en ligt op de intensive care.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registreren“Er is vandaag een burgeroorlog gaande. Elke dag worden mijn collega’s van politie en gendarmerie aangevallen door drugsterroristen. Deze handelaars worden heel vaak in verband gebracht met de radicale islam, zij financieren jihadistische kringen in ons land. De overheid moet haar plicht doen. We kunnen niet langer accepteren dat elke 12 dagen collega’s worden onthoofd op het politiebureau of door drugsdealers door het hoofd worden geschoten ”, aldus Michel Thoris, secretaris-generaal van de Franse politiebond.

Lees ook:  Trump-verklikker zou CIA-agent zijn: Trump wil achter zijn bronnen gaan

We hebben het over Avignon, ooit, in de veertiende eeuw, het grootste centrum van het katholicisme, bekend als de stad van de Franse pausen, waar vóór de epidemie grote theaterfestivals werden gehouden.

In het hart van de historische stad ligt het drugsoverslagpunt dat iedereen kent. De politie arresteerde een vrouw die daar drugs kocht. Op dat moment benaderden de agenten in burger twee jonge mannen, en toen een van hen besefte dat ze politieagenten waren, begon hij van dichtbij te schieten.

De 36-jarige Eric Masson, vader van twee kleine meisjes, werd vermoord door de 19-jarige Ilyas, die meerdere keren was veroordeeld voor drugs en geweld. De man, die zonder vader opgroeide, kreeg in criminele kringen de bijnaam “Outstanding”. Zijn handlanger, de 20-jarige Ayoub, probeerde met hem naar Spanje te vluchten.

“Jongeren worden steeds gewelddadiger omdat hun omgeving daaraan bijdraagt. Het is serieus. Al bang om boodschappen te doen, probeer ik het ‘s ochtends vroeg te doen. Dan sluit ik mijn huis. Ik ben bang voor het gebrek aan veiligheid, ik word beledigd door kinderen die op hun achterwielen rondrijden en beledig mij omdat ik Frans ben ”, zegt deze bewoner. Hij is nog steeds in shock, want hij zag het moment dat de politieman zelf werd vermoord – zijn raam bevindt zich aan de overkant van de straat.

De man die hier woont, raadt ons aan heel, heel voorzichtig te zijn, niet alleen hier, maar overal in de stad, wiens gezicht ook verandert.

Migranten zijn een ander probleem voor Frankrijk. Van de 42 terroristen sinds 2015 waren er slechts vier locals. De rest zijn nieuwkomers of hebben buitenlandse wortels. Ze wonen vaak in onrustige buitenwijken, kunnen niet integreren in de Franse samenleving en komen terecht in criminele kringen, waar ze gemakkelijk onder invloed kunnen komen te staan ​​van extremistische ideologieën.

We bevinden ons in het Arian-district, de grootste concentratie van radicale islamisten in Nice, en het is de basis voor het sturen van jihadisten naar Irak, Syrië en Afghanistan.

Er is veel geld mee gemoeid en veel ngo’s die illegalen huisvesten in hoogbouw. Daar heb je geen papieren voor nodig en bij de inschrijving stellen ze geen vragen, behalve over geld: gemiddeld nemen ze 300 euro per persoon. En het kan niemand schelen wie daar woont en wat ze doen.

Vaak is er zelfs geen elektriciteit in de appartementen. Het enige meubilair is een matras op de grond en een soort tafel van lege dozen. Er worden regelmatig pogingen gedaan om deze illegale bewoners te evacueren, maar als er kinderen in het appartement zijn, dan moet dat via de rechtbank en duurt het niet slechts een maand. Maar het belangrijkste is dat je sowieso niet uit Frankrijk wordt verdreven – dat is duur en dat vereist de goedkeuring van de autoriteiten van het andere land.

Lees ook:  Zo te zien staat de VS op het punt om een ​​van de meest agressieve vaccincampagnes ooit te maken

“We hebben onlangs drie mensen ontmoet, de een had helemaal geen documenten en de andere twee hadden een buitenlands paspoort. We belden de politie en ze lieten ze onmiddellijk ter plaatse vrij. Als ze niets ernstigs hebben gedaan, bijvoorbeeld mensen aanvallen, worden ze vrijgelaten ”, zeggen de buurtbewoners met een zucht.

Ze blijven dus de huizen bezetten, politie en brandweer komen alleen in noodgevallen langs. En zelfs dan eindigt het vaak zo. ( Opmerking van de vertaler: het artikel toont gsm-opnames van een roedel die een politieauto aanvalt die maar moeilijk kan ontsnappen )

Hele districten behoren tot de bendes. Buurtbewoners worden gedwongen de drugshandelaren goed te keuren of proberen ze zelf kwijt te raken, zoals bijvoorbeeld het geval was in de wijk Stalingrad ten noorden van Parijs. Straten en gangen zijn na elke nacht bezaaid met lepels, spuiten en menselijke uitwerpselen. Er zijn pogingen gedaan om de drugsverslaafden met vuurwerk weg te jagen. Maar de daders van dergelijke acties worden met berechting bedreigd en de politie doet niets omdat hun handen en voeten gebonden zijn door allerlei beperkingen.

“Als een auto in Frankrijk een politiebarrière raakt, is het ons verboden erop te schieten en een achtervolging in te zetten. We moeten het niet nastreven om geen risico op ongevallen te creëren. Daarom staan ​​we daar vandaag met onze broek naar beneden. Dergelijke gebieden moeten volledig worden afgezet en ontruimd, er zullen waarschijnlijk aan beide kanten gewonden en doden vallen, dus de regering is bang en wil niets van brandstof voorzien. Maar ofwel zullen ze proberen de openbare orde te herstellen, ofwel zal dit land in chaos vervallen en zal Frankrijk zoals we dat sinds de Tweede Wereldoorlog kennen niet meer bestaan ​​”, zegt Michel Thoris.

De regering belooft op haar beurt de straffen voor aanvallen op politieagenten aan te scherpen – met maximaal 30 jaar gevangenisstraf. De militairen die de open brief ondertekenden, kregen het advies om te stoppen omdat er geen wettelijke basis is om hen anders te straffen.

Over het algemeen schrijft de regering de verhitte discussie in de samenleving over de toename van agressie en sociale spanningen toe aan de verkiezingscampagne – regionale en presidentsverkiezingen komen eraan. Volgens de laatste peilingen zal ongeveer 40 procent van de politieagenten stemmen voor de National Association, en daarom hebben analisten al besloten dat Emmanuel Macron en Marine Le Pen waarschijnlijk de tweede ronde zullen halen. Opnieuw ontstaat er een duel waarvan de uitkomst steeds onduidelijker wordt.

Einde vertalingComments

comments