De VS zijn medeplichtig aan de wreedheden die Israël begaat

De VS zijn medeplichtig aan de wreedheden die Israël begaat

19 mei 2021 0 Door Indignatie redactie

De Verenigde Staten zijn medeplichtig aan de decennialange catastrofe die de bevolking van Palestina heeft overspoeld.

Amerikaanse media rapporteren gewoonlijk over Israëlische militaire aanvallen in de bezette Palestijnse Gebieden en Gaza alsof de VS een onschuldige, neutrale partij bij het conflict is. In feite heeft een meerderheid van de Amerikanen de opiniepeilers decennialang verteld dat ze willen dat de Verenigde Staten neutraal zijn in het Israëlisch-Palestijnse conflict. 

Maar Amerikaanse media en politici verraden hun eigen gebrek aan neutraliteit door de Palestijnen de schuld te geven van bijna al het geweld en door flagrant onevenredige, willekeurige en dus illegale Israëlische aanvallen te beschouwen als een gerechtvaardigde reactie op Palestijnse acties. De klassieke formulering van Amerikaanse functionarissen en commentatoren is dat “Israël het recht heeft zichzelf te verdedigen.” Voor deze zelfde functionarissen hebben Palestijnen niet het recht om zichzelf te verdedigen, zelfs nu de Israëli’s honderden burgers afslachtten, duizenden huizen verwoesten en steeds meer Palestijns land in beslag nemen.

De ongelijkheid in slachtoffers bij de Israëlische aanvallen op Gaza spreekt voor zich. Op het moment van schrijven zijn bij het huidige Israëlische bombardement op Gaza minstens 213 mensen omgekomen, onder wie 61 kinderen en 35 vrouwen. Raketten die vanuit Gaza zijn afgevuurd door Hamas-militanten hebben 12 mensen in Israël gedood, waaronder twee kinderen. 

In de afgelopen jaren zijn er in Gaza talloze dodelijke conflicten geweest. In de oorlog van 2008-2009 werden 1.417 Palestijnen gedood, terwijl negen Israëli’s stierven. In 2014 werden 2.251 Palestijnen (waaronder 1.462 burgers) en 72 Israëli’s (een Thaise en zes Israëlische burgers) gedood. In de VS gebouwde F-16’s lieten ten minste 5.000 bommen en raketten op Gaza vallen, en Israëlische tanks en artillerie vuurden 49.500 granaten af ​​- meestal massieve 15 cm granaten van Amerikaanse M-109 houwitsers. In 2018, als reactie op de grotendeels vreedzame protesten van de “March of Return”aan de grens tussen Israël en Gaza hebben Israëlische soldaten 183 Palestijnen gedood met scherpe munitie en meer dan 6.100 gewond geraakt. Dit omvatte 122 Palestijnen die amputaties nodig hadden, 21 verlamd door ruggenmergletsel en negen die permanent gezichtsverlies leden.

Net als bij de door Saoedi-Arabië geleide oorlog tegen Jemen en andere ernstige problemen op het gebied van het buitenlands beleid, zorgen bevooroordeelde en vertekende berichtgeving door Amerikaanse media ervoor dat veel Amerikanen niet weten wat ze ervan moeten denken. Velen geven gewoon de pogingen op om de rechten en fouten van wat er gebeurt op een rijtje te zetten en geven in plaats daarvan beide partijen de schuld. Ze richten hun aandacht dan dichter bij huis, waar de problemen van de samenleving hen directer raken en gemakkelijker te begrijpen zijn en er iets aan kunnen doen.

Dus, hoe moeten Amerikanen reageren op gruwelijke beelden van bloedende, stervende kinderen en huizen die tot puin zijn gereduceerd in Gaza? De tragische relevantie van deze crisis voor Amerikanen is dat, achter de mist van oorlog, propaganda en bevooroordeelde berichtgeving in de media, de VS een overweldigend deel van de verantwoordelijkheid dragen voor het bloedbad dat plaatsvindt in Palestina. Het Amerikaanse beleid heeft de crisis en wreedheden van de Israëlische bezetting bestendigd door Israël onvoorwaardelijk te steunen op drie manieren: militair, diplomatiek en politiek. 

Militair

Op militair vlak hebben de VS sinds de oprichting van de Israëlische staat in 1948 146 miljard dollar aan buitenlandse hulp verstrekt, bijna allemaal militair gerelateerd. Het verstrekt momenteel 3,8 miljard dollar per jaar aan militaire hulp aan Israël. Bovendien zijn de Verenigde Staten de grootste wapenverkoper aan Israël. Zijn militaire arsenaal omvat nu 362 door de VS gebouwde F-16 gevechtsvliegtuigen en 100 andere Amerikaanse militaire vliegtuigen , evenals een groeiende vloot van de nieuwe F-35’s; tenminste 45 Apache-aanvalshelikopters; M-109 houwitsers; en M270-raketwerpers. Op dit moment gebruikt Israël veel van deze door de VS geleverde wapens bij zijn verwoestende bombardement op Gaza.

De Amerikaanse alliantie met Israël omvat ook gezamenlijke militaire oefeningen en gezamenlijke productie van Arrow-raketten en andere wapensystemen. De Amerikaanse en Israëlische legers hebben samengewerkt aan dronetechnologieën die door de Israëli’s in Gaza zijn getest. In 2004 riepen de Verenigde Staten Israëlische troepen met ervaring in de bezette Palestijnse Gebieden op om tactische training te geven aan Amerikaanse speciale operatietroepen die te maken kregen met het verzet van de bevolking tegen de vijandige Amerikaanse militaire bezetting van Irak. 

Het Amerikaanse leger houdt ook een voorraad wapens aan van $ 1,8 miljard op zes locaties in Israël, die vooraf zijn gepositioneerd voor gebruik bij toekomstige Amerikaanse militaire aanvallen in het Midden-Oosten. Tijdens de Israëlische aanval op Gaza in 2014, zelfs toen het Congres enkele wapenleveringen aan Israël opschortte, keurde de VS de overhandiging van voorraden van 120 mm mortiergranaten en 40 mm granaatwerper-munitie uit de Amerikaanse voorraad goed voor Israël om tegen Palestijnen in Gaza te gebruiken.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Afscheid van DENK

Diplomatiek

Diplomatiek gezien hebben de Verenigde Staten 82 keer hun veto uitgeoefend in de VN-Veiligheidsraad – 45 daarvan waren bedoeld om Israël te beschermen tegen kritiek of verantwoording voor oorlogsmisdaden of mensenrechtenschendingen. In alle gevallen waren de VS de enige stem tegen de resolutie, hoewel een paar andere landen zich af en toe van stemming hebben onthouden. Alleen de bevoorrechte positie van de Verenigde Staten als permanent lid van de Veiligheidsraad met vetorecht, en haar bereidheid om misbruik te maken van dat voorrecht om haar bondgenoot Israël te beschermen, geeft haar deze unieke macht om internationale inspanningen om de Israëlische regering ter verantwoording te roepen te belemmeren. voor zijn acties onder internationaal recht. 

Het resultaat van deze onvoorwaardelijke Amerikaanse diplomatieke afscherming van Israël is het aanmoedigen van een steeds barbaarse Israëlische behandeling van de Palestijnen. Nu de Verenigde Staten elke verantwoordingsplicht in de Veiligheidsraad hebben geblokkeerd, heeft Israël steeds meer Palestijns land op de bezette Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem in beslag genomen, steeds meer Palestijnen uit hun huizen verdreven en op het verzet van grotendeels ongewapende mensen gereageerd met een steeds groter wordend geweld, detenties en beperkingen van het dagelijks leven. 

Politiek

Op het politieke front hebben de American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) en andere pro-Israëlische lobbygroepen , ondanks dat de meeste Amerikanen neutraliteit in het conflict steunen , een buitengewone rol gespeeld bij het omkopen en intimideren van Amerikaanse politici om onvoorwaardelijke steun aan Israël te verlenen. De rol van campagnebijdragers en lobbyisten in het corrupte Amerikaanse politieke systeem maakt de Verenigde Staten op een unieke manier kwetsbaar voor dit soort beïnvloeding en intimidatie. Dit is het geval, of het nu gaat om monopolistische bedrijven en industriegroepen zoals het militair-industriële complex en Big Pharma, of goed gefinancierde belangengroepen zoals de National Rifle Association, AIPAC en, in de afgelopen jaren, lobbyisten voor Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Emiraten.

Op 22 april, slechts enkele weken voor deze laatste aanval op Gaza, ondertekende de overgrote meerderheid van de congresleden, 330 van de 435, een brief aan de voorzitter en het ranglid van de House Appropriations Committee waarin ze zich verzetten tegen elke vermindering of conditionering van Amerikaanse gelden aan Israël. De brief vertegenwoordigde een machtsvertoon van AIPAC en een afwijzing van oproepen van sommige progressieven in de Democratische Partij om de hulp aan Israël te conditioneren of anderszins te beperken. 

President Joe Biden, die een lange geschiedenis heeft in het steunen van Israëlische misdaden, reageerde op het laatste bloedbad door aan te dringen op het “recht van Israël om zichzelf te verdedigen” en hopeloos te hopen dat “dit eerder dan later zal worden gesloten”. Zijn ambassadeur bij de VN, Linda Thomas-Greenfield, blokkeerde ook schandelijk een oproep tot een staakt-het-vuren bij de Veiligheidsraad. 

Congressional Actie

De stilte van Biden en de meeste Amerikaanse vertegenwoordigers in het Congres over het bloedbad van burgers en de massavernietiging van Gaza is gewetenloos. De onafhankelijke stemmen die zich krachtig uitspreken voor Palestijnen, waaronder senator Bernie Sanders en afgevaardigden Rashida Tlaib, Omar en Alexandria Ocasio-Cortez, laten ons zien hoe echte democratie eruitziet, net als de massale protesten die straten overal in het land hebben gevuld.

Het Amerikaanse beleid moet worden teruggedraaid om het internationaal recht en de verschuivende Amerikaanse publieke opinie ten gunste van Palestijnse rechten weer te geven. Elk lid van het Congres moet worden aangespoord om een wetsvoorstel te ondertekenen dat is ingediend door vertegenwoordiger Betty McCollum over Israëlische acties. Het wetsvoorstel benadrukt dat Amerikaanse fondsen aan Israël niet worden gebruikt ‘om de militaire detentie van Palestijnse kinderen, de onwettige inbeslagname, toe-eigening en vernietiging van Palestijnse eigendommen en gedwongen overdracht van burgers op de Westelijke Jordaanoever, of verdere annexatie van Palestijns land in strijd met van het internationaal recht. ” Het Congres moet ook onder druk worden gezet om de wapenexportcontrolewet en de Leahy-wetten snel te handhaven om te stoppen met het leveren van nog meer Amerikaanse wapens aan Israël totdat het stopt met het gebruik ervan om burgers aan te vallen en te doden.

De Verenigde Staten hebben een vitale en instrumentele rol gespeeld in de decennialange catastrofe die de bevolking van Palestina heeft overspoeld. Amerikaanse leiders en politici moeten nu de confrontatie aangaan met de medeplichtigheid van hun land en in veel gevallen met hun eigen persoonlijke medeplichtigheid aan dit conflict. Ze moeten dringend en resoluut optreden om het Amerikaanse beleid om de volledige mensenrechten voor alle Palestijnen te ondersteunen, om te keren.Lees ook:  "Vaccinatie" in huizen - de problemen zijn nog maar net begonnen

Comments

comments