Het nieuwe normaal: Coronapasspoort

Het nieuwe normaal: Coronapasspoort

20 mei 2021 0 Door Indignatie redactie

Dus we zijn bijna een jaar bezig met het “Nieuwe Normaal” (a / k / een “pathologisch totalitarisme”) en de dingen zien er nog steeds uit … nou ja, behoorlijk totalitair.

Het grootste deel van West-Europa bevindt zich nog steeds in “lockdown”, “onder avondklok” of in een andere staat van “gezondheidsnoodsituatie”. De politie legt boetes op en arresteert mensen omdat ze ‘ zonder geldige reden buiten zijn’ . Protest is nog steeds verboden . Een afwijkende mening wordt nog steeds gecensureerd . De officiële propaganda is meedogenloos. Regeringen regeren bij edict en onderwerpen mensen aan een steeds veranderende reeks van steeds absurder wordende beperkingen van de meest fundamentele aspecten van het dagelijks leven.

En nu is de campagne om de hele mensheid te ‘vaccineren’ tegen een virus dat milde tot matige griepachtige symptomen veroorzaakt of, vaker, helemaal geen symptomen, bij meer dan 95% van de geïnfecteerden, en dat meer dan 99% van de geïnfecteerden overleven (en dat heeft geen echt effect op voor leeftijd gecorrigeerde sterftecijfers , en waarvan het sterfteprofiel min of meer identiek is aan het normale sterfteprofiel ) wordt gevoerd met letterlijk religieuze ijver.

“Vaccinpaspoorten” (die absoluut griezelig zijn, maar die niet lijken op Aryan Ancestry Certificates , of andere fascistische apartheid-achtige documenten, dus denk er niet eens aan om zo’n vergelijking te maken!) Zijn in de pijplijn in een aantal van landen. Ze zijn al uitgerold in Israël .

Met andere woorden, zoals voorspeld door ons “complottheoretici”, zijn de “tijdelijke noodmaatregelen voor de volksgezondheid” geïmplementeerd door GloboCap in maart 2020 nog steeds van kracht, en nog wat. Dat gezegd hebbende, zoals je waarschijnlijk hebt opgemerkt, verschuift de teneur van de dingen een beetje, wat niet verwonderlijk is, aangezien GloboCap nu de overgang maakt van fase 1 naar fase 2 van de uitrol van “New Normal”.

Fase 1 was zo ongeveer klassiek “shock and awe.” Een “apocalyptisch virus” werd “ontdekt”. Er werd een wereldwijde “noodtoestand” uitgeroepen. Grondwettelijke rechten werden geschrapt. Soldaten, politie, bewakingscamera’s , militaire drones en robothonden werden ingezet om de wereldwijde politiestaat te implementeren. De massa werd gebombardeerd met officiële propaganda, foto’s van mensen die dood op straat vielen , bewusteloze patiënten die stierven in doodsangst , lichamen die in geïmproviseerde vrachtwagens van het lijkenhuis werden gepropt , hospitaalschepen , horrorverhalen op ICU’s, projecties van honderden miljoenen doden , terreuropwekkende Orwelliaanse slogans, sentimentele reclameborden voor ‘oorlogsinspanning’, enzovoort. De volledige kracht van de meest formidabele Goebbelsiaanse propagandamachine in de geschiedenis werd in één keer op het publiek losgelaten. (Zie bijv. CNN , NPR , CNBC , The New York Times , The Guardian , The Atlantic , Forbes en andere “gezaghebbende” bronnen zoals het IMF en de Wereldbankgroep , het WEF , VN , WHO , CDC .)

Maar de “shock and awe” -fase kan niet eeuwig doorgaan, en dat is ook nooit de bedoeling. Het doel is (a) om de beoogde massa’s te terroriseren tot een staat van onderwerping, (b) om hun samenleving onomkeerbaar te destabiliseren, zodat deze radicaal kan worden ‘geherstructureerd’, en (c) om op overtuigende wijze een overweldigende superioriteit van geweld aan te tonen, dus dat verzet wordt ondenkbaar. Deze shock en ontzag (of “snelle dominantie”) tactiek is in de loop van de militaire geschiedenis door rijken en aspirant-rijken ingezet. Het is zojuist door GloboCap ingezet tegen … nou ja, tegen de hele wereld. En nu loopt die fase ten einde.

De vorm van fase 2 is nog niet helemaal duidelijk, maar men kan een paar logische aannames doen. Typisch is dit de fase waarin de veroverende kracht (in dit geval GloboCap) de “normaliteit” (dwz een “nieuwe normaliteit”) herstelt in de samenleving die ze zojuist heeft gedestabiliseerd en geterroriseerd. Het installeert een nieuwe bezettingsvriendelijke regering, herstart de economie en begint anders de geleidelijke overgang van de staat van beleg naar iets dat lijkt op het ‘normale’ dagelijkse leven. Het deelt snoeprepen uit aan kinderen, financiële hulp aan bedrijven, macht aan generaals en politie, en “vrijheid” aan het geschokte publiek.

Dit lijkt te zijn waar we ons momenteel bevinden. Zoals je waarschijnlijk hebt opgemerkt, hebben de bedrijfsmedia, regeringsleiders en medische experts lawaai gemaakt over ” het einde van de pandemie “, of in ieder geval ” het einde van de noodfase ” ervan. Plotseling “een bepaald niveau van Covid is aanvaardbaar “, ” Zero Covid is onwaarschijnlijk “, enzovoort. Dit gebeurt vrijwel precies op het juiste moment.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registreren



Lees ook:  In de langste protesten van Frankrijk sinds 1968 zetten stakende arbeiders de strijd tegen het neoliberalisme voort

Nu de vaccinatiepoging aan de gang is, proberen ze de massale paranoia en haat die ze al meer dan een jaar hebben aangewakkerd, te temperen met enige hoop en een visie op een toekomst na de crisis. Regeringen versoepelen zorgvuldig de beperkingen en zorgen ervoor dat we begrijpen dat als we onze bevelen niet opvolgen, onze maskers niet dragen, onze vaccinaties krijgen, enzovoort, ze ons weer zonder genade zullen aanpakken. Ze willen ons zachtjes in de pathologized-totalitaire toekomst helpen, zodat het voelt alsof we worden bevrijd en terugkeren naar de schijn van een normaal leven, zij het in een nieuwe, angstaanjagender, eeuwig door virussen en extremisten bedreigde wereld.

Hier in Duitsland heeft de regering bijvoorbeeld besloten ‘ de mensen wat vrijheid en vertrouwen terug te geven ‘, maar ze zijn bereid ons weer ‘hard’ op te sluiten als ze vermoeden dat we ‘hun vertrouwen niet verstandig hebben gebruikt’. Volgens het 5-stappenplankunnen boekhandels en bloemisten deze week heropenen met een limiet van één persoon per tien vierkante meter, kunnen maximaal tien mensen non-contactsporten beoefenen en kunnen vijf mensen uit niet meer dan twee huishoudens elkaar ontmoeten (en dus , spelen ook non-contactsporten), tenzij het “incidentiepercentage” van positieve PCR-tests boven de 100 per duizend uitkomt, in welk geval we teruggaan naar “hard lockdown”. Twee weken daarna, op 22 maart, als het ‘positieve testpercentage’ onder de 50 blijft, kan het dineren in het openluchtrestaurant worden hervat en kunnen theaters, bioscopen en operahuizen worden geopend. Als het “positieve testpercentage” echter meer dan 50 maar minder dan 100 is, is buiten dineren alleen toegestaan ​​op basis van strikt vooraf reserveren. (Men gaat ervan uit dat er rondreizende goon-squadrons zullen zijn die de reserveringsgegevens van restaurants onderzoeken en klanten opdracht geven hun papieren te tonen.) Er zijn nog meer Kafkaëske voorwaarden in het plan,

Ondertussen wordt in de VS, hoewel DC nog steeds bezet is , het Capitool omringd door prikkeldraadomheiningen om de democratie te beschermen tegen een denkbeeldige vijand rechtstreeks uit George Orwells 1984 , Texas, Mississippi en een paar andere staten sluiten zich aan bij Florida in openlijke rebellie, en mensen toestaan ​​om uit eten te gaan, samen te komen met hun families en vrienden, in het openbaar rond te lopen zonder medisch uitziende maskers, en anders hun leven te leiden op een totaal niet-anus-gebalde-paranoïde manier.

Ondanks de verontwaardiging van de Covidian Cultists , is deze ontwikkeling niet van groot belang voor GloboCap, aangezien de machtscentra aan de kust volledig ‘New Normal’ zijn en de liberalen die ze voornamelijk bezetten, zijn omgevormd tot paranoïde, hysterische fanatici die zich nu wijden een aanzienlijke hoeveelheid tijd om vermeende “Covid-ontkenners”, “antimaskers”, “vaccinweigeraars”, “blanke supremacistische extremisten”, “complottheoretici”, “libertariërs”, dode “racistische cartoonisten” en wie dan ook op te sporen die zich niet conformeren aan hun pathologized-totalitaire ideologie, en hen obsessief trollen op sociale media, of hun denkmisdaden melden aan de Reality Police .

Deze transformatie van de relatief welvarende, overwegend liberale, midden / hogere klassen, en de miljoenen die daar zinloos naar streven, in ‘goede Duitsers’ (of beter gezegd, ‘nieuwe normalen’) die de volgorde volgen, heeft ook plaatsgevonden. hier in West-Europa, en elders in het mondiale kapitalistische imperium, en was een van de belangrijkste doelstellingen van GloboCap tijdens Fase 1 van de uitrol van “New Normal”. Deze transformatie is al geruime tijd aan de gang, minder dramatisch en zonder virus. Het zal doorgaan zodra dit virus is verdwenen.

De “New Normal” gaat niet alleen over een virus. De “New Normal” ging nooit alleen over een virus. Je hebt geen nieuwe “normaal” nodig vanwege een virus. Je hebt een nieuw ‘normaal’ nodig als je huidige ‘normale’ zijn nut heeft overleefd voor de machthebbers, in ons geval de wereldwijde kapitalistische heersende klassen.

Ik schrijf hier al … nou ja , het grootste deel van mijn leven, en publiceer deze columns de afgelopen vijf jaar, dus ik ga dat hier niet allemaal samenvatten, maar in feite leven we door een van die historische transformaties van de structuur van de politieke macht die we gewoonlijk pas herkennen nadat deze heeft plaatsgevonden … niet alleen een ‘wisseling van de wacht’, een transformatie van de aard van macht, hoe die wordt uitgeoefend, de overtuigingen waarop deze is gebaseerd , en de ‘realiteit’ die door die overtuigingen in het leven is geroepen.

Deze transformatie begon met het einde van de Koude Oorlog, toen het mondiale kapitalisme het eerste wereldwijd hegemonische ideologische systeem in de geschiedenis werd. De uitrol van het “Nieuwe Normaal” maakt deel uit van die transformatie, niet de hele maar een essentiële fase. We gaan over van een ideologische ‘realiteit’ naar een postideologische, pathologische ‘realiteit’ … een ‘realiteit’ waarin elke afwijking van de officiële ideologie (dwz ‘normaliteit’) niet langer een politieke uitdaging of bedreiging is, maar een “ziekte” of “psychiatrische stoornis”.

Ik ga irritant zijn en mezelf citeren, zodat ik dit niet nog een keer hoef uit te leggen. Hier is een passage uit een recente column :

“Een wereldwijd hegemonisch systeem (bijv. Mondiaal kapitalisme) heeft geen externe vijanden, aangezien er geen territorium ‘buiten’ het systeem is. De enige vijanden zijn binnen het systeem, en dus per definitie opstandelingen, ook wel bekend als ‘terroristen’ en ‘extremisten’. Deze termen zijn duidelijk volkomen zinloos. Ze zijn puur strategisch en worden ingezet tegen iedereen die afwijkt van de officiële ideologie van GloboCap … wat, voor het geval je het je afvroeg, ‘normaliteit’ wordt genoemd (of, in ons geval, momenteel ‘nieuwe normaliteit’) … ‘terroristen’ haten ons niet alleen vanwege onze vrijheid … ze haten ons omdat ze de ‘realiteit’ haten. Ze zijn niet langer onze politieke of ideologische tegenstanders… ze lijden aan een psychiatrische stoornis. Er hoeft niet langer ruzie met hen te worden gemaakt of er hoeft niet meer naar ze te worden geluisterd … ze moeten worden ‘behandeld’, ‘heropgevoed’ en ‘gedeprogrammeerd,

Terwijl we overschakelen van fase 1 naar fase 2 van het ‘nieuwe normaal’, zal de pathologisering van politieke afwijkende meningen doorgaan en intensiveren, zowel openlijk als subtiel. GloboCap en de bedrijfsmedia zullen blijven waarschuwen voor op handen zijnde “aanvallen op de democratie” door denkbeeldige “binnenlandse terroristen”, evenals de oude “niet-binnenlandse terroristen”. Ze zullen ook blijven waarschuwen voor onmiddellijke bedreigingen van exotische virussen en “varianten” van exotische virussen, en permanente “aandoeningen” veroorzaakt door virussen en andere bedreigingen voor onze lichaamsvloeistoffen. Bovenal zullen ze blijven waarschuwen voor het gevaar van het inslikken van ‘verkeerde informatie’, ‘complottheorieën’ of elk ander type niet-geverifieerde, ongeoorloofde, niet-op feiten gecontroleerde inhoud. Ze zullen de bronnen van dergelijke inhoud grondig diagnosticeren en uitputtend uitleggen aan welke pathologische aandoeningen deze bronnen duidelijk zullen lijden.

Deze multipliciete ‘bedreigingen voor de democratie’ (dwz ‘terroristen’, ‘virussen’, ‘desinformatie’, ‘racisme’, ‘seksisme’, ‘homofobie’, ‘transfobie’, ‘scepticisme van het electorale systeem’, ‘pannenkoek met blanke suprematie’ siroop, ‘met voorbedachte rade misbruik van voornaamwoorden’, ‘maskerloosheid van oppositioneel-opstandig-zuigelingen’, ‘aarzeling om te vaccineren’, ‘religie’, enzovoort) zullen samensmelten tot een enkele Goldstein-achtige vijand waartoe ‘New Normal’-kinderen reflexmatig zullen worden geconditioneerd haat en angst, en willen het zwijgen opleggen en in quarantaine plaatsen van de ‘normale’ samenleving, of hun ‘ziekte’ ‘genezen’ met door de overheid opgelegde, ‘veilige en effectieve’ farmaceutische therapieën.

Maar wat dan ook … daar zou ik me geen zorgen over maken. Ik word waarschijnlijk gewoon helemaal opgewonden over niets. Per slot van rekening, zoals veel van mijn ex-vrienden je zullen vertellen (door hun meerdere maskers en profylactische gezichtsschermen), ben ik slechts een paranoïde “complottheoreticus” die “niet-geverifieerde desinformatie” verspreidt.

#

CJ Hopkins
8 maart 2021
Foto’s: (1) Abir Sultan / EPE / EFE; (2) Ahnenpaß CC BY-SA 3.0; (3) The New York Times



Lees ook:  Diego Maradona scoorde politiek in de sport ... daarom was hij zo geliefd

Comments

comments