Amerika maakt vliegdekschepen, China verdient geld en bouwt aan de toekomst

Amerika maakt vliegdekschepen, China verdient geld en bouwt aan de toekomst

21 mei 2021 0 Door Indignatie redactie

Ten eerste vertrouwt Amerika steeds meer op sterke armtactieken in plaats van op competentie. In de de facto 5G-competitie kan Washington bijvoorbeeld Europa geen beter product tegen een betere prijs aanbieden, dus het verbiedt Europese landen om uit China te kopen. De VS kunnen niet concurreren met China op het gebied van productie, dus het neemt zijn toevlucht tot een handelsoorlog. De VS kunnen niet de cruciale EUV-lithografieapparatuur maken om geavanceerde halfgeleiders te maken, net als China, maar het kan ASML, het Nederlandse bedrijf, verbieden om aan China te verkopen. Evenzo kunnen de VS niet concurreren met Rusland wat betreft de prijs van aardgas naar Europa, dus probeert het door middel van sancties te voorkomen dat Europa van Rusland koopt. Dit is niet geruststellend.

Ten tweede zijn de Chinezen een commercieel volk, behendig, snel op de markt, moordend, en bekend om dit in heel Azië. Amerika is een gebureaucratiseerd militair imperium, in vergelijking daarmee saai. Amerika heeft de controle over een paar belangrijke technologieën, met name het cruciale halfgeleiderveld en het internationale financiële systeem. Washington gebruikt deze om de opmars van China te verlammen.

Een gevolg hiervan was het besef van de Chinezen dat Amerika geen concurrent maar een vijand is, en een daaropvolgende explosie van investeringen en R&D gericht op het verminderen van de afhankelijkheid van Amerikaanse technologie. Daarvoor is er het bekende vijfjarenplan van 1,4 biljoen dollar. Men komt nu een stortvloed van verhalen tegen over technologische vooruitgang “waarop China intellectuele eigendomsrechten heeft” of soortgelijke bewoordingen.

Ze lijken hier bloedserieus over. Gezien het feit dat Biden een transistor niet van een ossenkar kan onderscheiden, vraag ik me af of hij zich realiseert dat elke keer dat de VS China pusht om onafhankelijk te worden in x, Amerikaanse bedrijven de Chinese markt voor X verliezen en later gaan concurreren met Chinese X in de internationale markt. Hoe dan ook, geef Trump wat hij toekomt. Hij stak deze lont aan.

Een paar fragmenten

china
Prototype van China’s 385 mph magneettrein

Het bovengenoemde beest, volledig ontwikkeld in China, is het eerste dat supergeleidende magneten op hoge temperatuur gebruikt om de trein net boven de rails te laten zweven. HTSC-magneten zijn een Big Deal omdat ze supergeleiding kunnen bereiken met vloeibare stikstof als koelmiddel in plaats van vloeibaar helium voor klassieke supergeleiding, wat volgens de Chinezen een vijftigste van de prijs van helium kost. Het gebruik van HTSC is heel erg glad. De trein zal op grote schaal koolstofvezelmaterialen gebruiken om het gewicht laag te houden, wat suggereert dat de Chinezen geen onderscheid kunnen maken tussen een trein en een vliegtuig.

Asia Times “De waterstofdroom van China krijgt vorm in Shandong”

“Een gedetailleerd proefplan dat wordt uitgewerkt om Shandong, een regionale industriële grootmacht, om te vormen tot een” waterstofmaatschappij “biedt veel hoop om de groene belofte waar te maken.”

Het artikel, dat moeilijk in een zin samen te vatten is, is het lezen waard. Zoals zo vaak doen de Chinezen dingen, proberen ze dingen, terwijl de VS praat, rellen oplegt, sancties oplegt, duimen en grimmig geld uitgeeft aan intercontinentale nucleaire bommenwerpers.

” Huawei ontwikkelt slimme wegen in plaats van slimme auto’s”

“Meerdere sensoren, camera’s en radars ingebed in de weg, verkeerslichten en straatnaamborden helpen de bus om veilig te rijden, terwijl hij op zijn beurt informatie terugstuurt naar dit netwerk-“

” Quantum Cryptography Network beslaat 4.600 km in China”

Quantum Key Distribution, QKD, maakt onkraakbare communicatie mogelijk. China las het boek van Ed Snowden over het rondneuzen van de NSA, realiseerde zich dat er een probleem was en wilde het corrigeren. Als dit zich uitbreidt naar andere landen – zie hieronder – zou een groot deel van de wereld zwart kunnen worden voor Amerikaanse inlichtingendiensten.

De Chinezen hebben hier misschien aan gedacht.

“… Collega’s zullen het netwerk verder uitbreiden door samen te werken met partners in Oostenrijk, Italië, Rusland en Canada. Het team ontwikkelt ook goedkope satellieten en grondstations voor QKD. “

De laatste zin is interessant. Als China echt veilige commo-uitrusting in het buitenland begint te verkopen, zal dat veel inlichtingenbureaus erg ongelukkig maken. Had ik al gezegd dat de Chinezen een commercieel volk zijn?

Verder:

” Chinese wetenschappers bereiken het maskeren van kwantuminformatie, wat de weg vrijmaakt voor gecodeerde communicatietoepassingen.”

Mijn kennis hiervan zou kunnen stijgen tot het niveau van lege onwetendheid na een goede nachtrust en drie kopjes koffie. De prestatie haalde echter de Amerikaanse technische pers en suggereert dat Chinese ernst is met het verkrijgen van privacy.

De onderstaande video laat zien hoe China hogesnelheidslijnen bouwt alsof het een streep op een snelweg schildert. Omdat ze niet kunnen innoveren, moeten ze rondkomen met dingen uitvinden.

Spoorvervoer van China naar Europa : “In 2020 werden meer dan 10.000 treinen en 927.000 containers vervoerd via de route China-EU-China, heeft China Railways aangekondigd. Het huidige verkeersvolume is jaar op jaar met 98,3% gestegen, in 21 landen en 92 steden in Europa. “

Amerika maakt vliegdekschepen. China verkoopt spullen.

NikkeiAsia: “Wat China’s snel groeiende nucleaire industrie voor het Westen betekent”

Een Chinese reactor in Pakistan is net live gegaan, en over een paar maanden wordt een andere verwacht. Nikkei zegt: “De Karachi-reactor is pas de laatste van deze die in gebruik is genomen, waarbij de Wereld Nucleaire Organisatie een dozijn verschillende projecten opsomt in de ontwikkelings- of planningsfase in een dozijn landen van Argentinië tot Egypte in haar recente onderzoek. Er staan ​​er nog veel meer ter discussie. “

Bovendien, zegt Nikkei, is China van plan om de hele industrie te hebben, van technologie tot materialen die inheems zijn in China en buiten de Amerikaanse sancties vallen. Zie hierboven, over China drijven om dingen te maken.

Eerste in China gebouwde DRAM-chip bereikt markt DRAM, dynamisch willekeurig toegankelijk geheugen, verschijnt in bijna alles wat elektronisch is en is een sappige markt. Chang Xin Memory, die het maakt, heeft het enigszins opnieuw ontworpen om de Amerikaanse technologie te verwijderen. Als Chang Sin het volume, dat nog moet worden vastgesteld, kan verhogen, raad eens wat buitenlandse bedrijven niet veel meer zullen verkopen in China.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Waarom een ​​schaduwrijk technisch bedrijf met banden met Israëlische intelligentie Doomsday Election Simulation uitvoert
Pingtang-brug, onlangs geopend. Ruim duizend voet hoog

Zelfs in mijn korte twee weken onlangs in China, zag ik dat de Chinezen niet in verticale beweging geloven. Een Amerikaan die een berg tegenkwam, zou, redelijkerwijs genoeg, steeds weer op en neer gaan. Dit is niet de Chinese manier. Ze gaan erdoorheen. Evenzo gaan ze bij het vinden van een vallei niet naar beneden en naar boven. Ze gaan over. Er kan een genetische afwijking achter zitten, of misschien kruising met buitenaardse wezens. Maar het resulteert in helle bruggen.

” Komt China in opkomst als wereldleider op het gebied van AI?”

“Samenvatting. China sluit snel de eens zo formidabele voorsprong die de VS handhaafde op het gebied van AI-onderzoek. Chinese onderzoekers publiceren nu meer artikelen over AI en verwerven meer patenten dan Amerikaanse onderzoekers. Het land lijkt klaar om een ​​leider te worden op het gebied van AI-empowered … “

Sommigen beweren dat Chinese patenten van lage kwaliteit zijn. Misschien wel. Maar wed niet op het geld van de universiteit.

” China begint met de bouw van ‘s werelds langste supergeleidende kabelproject”

“China’s eerste 35 kV hogetemperatuursupergeleidende kabeldemonstratieproject is begonnen met de bouw door State Grid in Shanghai en het zal naar verwachting tegen het einde van het jaar zijn afgerond. Dit is ‘s werelds grootste transmissiecapaciteit, de langste afstand, 2000A stroom het hoogste commerciële 35 kV supergeleidende kabelproject. “

Met betrekking tot de 5G-oorlog had Trump 5G van Huawei kunnen kopen, een sweetheart-deal, geweldige prijzen, fabrieken in Amerika, enzovoort. In plaats daarvan verbood hij Huawei uit de VS en verdraaide hij vervolgens de armen van de vazalstaten van Europa. Dus noch Amerika, noch Europa heeft de dienst, maar China rolt het snel uit. Briljant, Don. Dit geeft China een vliegende start op het gebied van slimme fabrieken, slimme steden, autonome voertuigen en dergelijke.

china
“Een bijna volledig geautomatiseerde haven in China, tijdens het lossen van een containerschip. “

Amerika heeft het over 5G, China gebruikt het.

NikkeiAsia : “De haven is een voorbeeld van hoe operator China Merchants Group heeft gewerkt aan het automatiseren en mechaniseren van meer operaties met behulp van ultrasnelle draadloze technologie van de vijfde generatie. Door innovatieve manieren te ontwikkelen om de haven zo efficiënt mogelijk te runnen, wil het bedrijf de overzeese expansie versnellen. “

Aviation Week “Face It: The J-20 is a Fifth Generation Fighter”

AvWeek zegt: “Het is duidelijk dat de ingenieurs van Chengdu de basis van het ontwerp van de vijfde generatie begrijpen: het vermogen om situationeel bewustzijn te verkrijgen door middel van geavanceerde gefuseerde sensoren, terwijl de tegenstander situationeel bewustzijn ontzegt via stealth en elektronische oorlogsvoering. De J-20 beschikt over een ambitieuze geïntegreerde avionics-suite bestaande uit multispectrale sensoren die 360 ​​graden leveren. Dekking. Dit omvat een grote actieve, elektronisch gescande array-radar ontworpen door het 14th Research Institute, een elektro-optisch gedistribueerd apertuursysteem, een elektro-optisch richtsysteem, een elektronisch ondersteuningsmeetsysteem en mogelijk side-array radars.

“In een CNTV-interview uit 2017 zei J-20-piloot Zhang Hao:“ Dankzij de vele sensoren aan boord van het vliegtuig en de zeer geavanceerde datafusie is het automatiseringsniveau van de J-20 erg hoog. . . . Het slagveld is voor ons steeds transparanter geworden. “

Het grootste deel van het verhaal is alleen zichtbaar als je een abonnement hebt op AvWeek.

Asia Times : Tesla verliest voorsprong door lokale parvenu op de Chinese EV-markt .

De kop maakt een grapje. De auto die Tesla overtreft, kost $ 4.200 el cheapo voor boodschappen op korte afstand en het ophalen van de kinderen in de stad.

china

Sexy als truss-advertentie, maar… handig. Ik zeg je, stop het geld van de universiteit in dit bedrijf, niet op advertenties. Gemaakt door een SAIC-GM-partnerschap, waarvan het grootste deel in handen is van China, waar het is ontworpen en gemaakt. Wordt internationaal verkocht.

“In tegenstelling tot Tesla, dat speciaal gebouwde laadstations nodig heeft, kan de Mini worden aangesloten op een thuisstroomsysteem om op te laden, wat ongeveer negen uur duurt. Volgens het promotiemateriaal van de autofabrikant heeft hij een actieradius van ongeveer 120 kilometer en een topsnelheid van 100 kilometer per uur. ” Ontworpen en in productie genomen in één jaar. (Had ik al gezegd dat de Chinezen een commercieel volk zijn?)

China’s Y-20 strategische transportvliegtuig krijgt belangrijke inheemse motor: meldt Chinees ontwerp. Hoe dichtbij het is om klaar te zijn voor prime time, is niet duidelijk, maar het vliegt. Het onvermogen om high-end motoren te maken is een probleem voor China.

De WS’20 is een high-bypass turbofan van Chinees ontwerp.

Tot slot, Global Times ”, de nieuwssite van Peking:“ China’s handelsvolume stijgt met 37% joj in april, wat neerkomt op 11 opeenvolgende maanden van positieve groei ”

Genoeg gezegd.Lees ook:  Het engste van de opwarming van de aarde (en Covid-19)

Comments

comments