Twitter verifieert eindelijk weer mensen

Twitter verifieert eindelijk weer mensen

21 mei 2021 0 Door Indignatie redactie

Na meer dan drie jaar heropent het bedrijf een proces om publieke figuren een vinkje te krijgen.

Twitter geeft eindelijk weer die felbegeerde blauwe vinkjes. En deze keer staat er dat het duidelijker zal zijn over wie geverifieerd kan worden en wie niet.

Meer dan drie jaar nadat het profielverificaties had stopgezet te midden van een terugslag om ze uit te delen aan blanke supremacisten , heeft Twitter zijn verificatieproces vernieuwd en opnieuw gestart. Vanaf donderdag kunnen Twitter-gebruikers over de hele wereld verificatie aanvragen binnen de Twitter-app, volgens een bijgewerkte reeks richtlijnen die het bedrijf in december 2020 heeft gepubliceerd . Twitter verifieert accounts van “hoog openbaar belang” door hun profielen te markeren met een blauw schild en een vinkje.

Tegelijkertijd zal Twitter ook, van geval tot geval, de verificatie van accounts die de regels overtreden, ongedaan maken.

“De uitrol van de applicaties van vandaag markeert de volgende mijlpaal in onze plannen om meer transparantie, geloofwaardigheid en duidelijkheid te geven aan verificatie op Twitter”, aldus een bedrijfsblogpost die donderdagochtend werd gepubliceerd.

Het nieuwe proces creëert een meer openbaar systeem voor mensen om geverifieerd te worden op Twitter, wat een belangrijke vorm van sociale valuta is voor popcultuursterren, journalisten en wereldleiders. Momenteel zijn meer dan 360.000 mensen geverifieerd op Twitter. Hoewel het bedrijf niet wil zeggen hoeveel mensen het verwacht te solliciteren, zal het waarschijnlijk een stortvloed aan sollicitaties ontvangen. Dit is wat we weten over hoe Twitter zal beslissen wie wordt geverifieerd – en enkele mogelijke complicaties voor het nieuwe proces.

Wie kan in aanmerking komen en hoe kan ik me aanmelden?

Om in aanmerking te komen voor verificatie, moet u tot een van de volgende zes categorieën behoren:

  • Regering
  • Bedrijven, merken en organisaties
  • Nieuwsorganisaties en journalisten
  • Vermaak
  • Sporten en gamen
  • Activisten, organisatoren en andere invloedrijke personen

Je hebt ook een profielnaam en afbeelding nodig, en je moet Twitter een bevestigd e-mailadres of telefoonnummer geven om te bewijzen dat je bent wie je zegt dat je bent. Er moet ook worden vastgesteld dat u zich houdt aan de regels van Twitter, waaronder beperkingen op haatzaaiende uitlatingen en bedreigende inhoud.

Iedereen kan zich aanmelden om Twitter-geverifieerd te worden op het tabblad Accountinstellingen van de app. Nadat je je verzoek hebt ingediend, zegt Twitter dat je binnen een paar dagen of tot een paar maanden antwoord krijgt, afhankelijk van de wachtrij. Als verificatie wordt geweigerd, kunt u na 30 dagen opnieuw een aanvraag indienen.

Mensen die al zijn geverifieerd, hoeven niet opnieuw een aanvraag in te dienen.

Voor elke categorie heeft Twitter specifieke criteria die bepalen of ze in aanmerking komen. Als je bijvoorbeeld een journalist bent, moet je behoren tot wat Twitter beschouwt als een ‘in aanmerking komende redactiekamer’, of, als je een freelancer bent, bewijzen dat je in de afgelopen zes maanden ten minste drie naamregels hebt in in aanmerking komende publicaties.

Twitter zei dat het van plan is om ergens in het komende jaar ook categorieën toe te voegen voor academici, wetenschappers en religieuze leiders.

Hoewel deze groepen wat structuur toevoegen aan het verificatieproces, is er nog steeds veel bewegingsruimte. Als je bijvoorbeeld kunt bewijzen dat je een ‘hashtag of beweging’ bent begonnen die ‘een groot aantal gesprekken vastlegt’, kun je beweren dat je tot de categorie ‘activisten, organisatoren en andere invloedrijke individuen’ behoort.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Het Fox News kruidvat

Maar wanneer haalt een opkomende activist de grens om een ​​voldoende groot ‘gespreksvolume’ te beïnvloeden? Hoe zit het met een virale mememaker waarover niet wordt geschreven in traditionele nieuwsuitzendingen?

Twitter zei dat het een team van menselijke recensenten uitbreidt die zullen bepalen wie voldoet aan de criteria voor verificatie.

Een andere grote vraag is hoe strikt Twitter mensen zal beperken die voldoen aan de criteria om invloedrijk te zijn – maar de Twitter-regels hebben overtreden die inhoud verbieden die haatzaaiende uitlatingen, geweld of verkeerde gezondheidsinformatie promoot.

In een persoproep met verslaggevers weigerden productleiders van Twitter om details te delen over hoe ze van plan waren dit deel van het verificatieproces af te dwingen, en zeiden ze dat ze de geschiktheid rond regels op een “case-by-case-basis” zullen bepalen. Het bedrijf zei dat het ook de inspanningen zal verhogen om verificatie in te trekken voor accounts die de regels van Twitter overtreden – en dat geldt ook voor politici. In het verleden heeft Twitter politici zoals voormalig president Donald Trump vrijgesteld van zijn normale regels toen het bepaalde dat die tweets nieuwswaardig en in het algemeen belang waren.

Sommige van Twitter’s eerdere verificatiebeslissingen waren buitengewoon controversieel. In 2017 kreeg het bedrijf kritiek omdat het een blauw vinkje had gegeven aan Jason Kessler , de organisator van de dodelijke blanke nationalistische “Unite the Right” -bijeenkomst in Charlottesville, Virginia. Dat leverde veel kritiek op Twitter op. Kort daarna nam het bedrijf de verificatie weg van Kessler, de blanke nationalist Richard Spencer, en een handvol andere extremisten, en kondigde aan dat het zijn hele proces stopte om zijn beleid ter zake te heroverwegen. Sindsdien zegt het bedrijf dat het nog steeds een aantal accounts met hoge prioriteit heeft geverifieerd, zoals gezondheidsexperts tijdens de Covid-19-pandemie en politici die zich kandidaat stellen, maar het heeft geen gestandaardiseerd proces gehad.

In november 2020 deelde Twitter een conceptbeleid voor een nieuw verificatieproces en vroeg het publiek commentaar op de kwestie. Het bedrijf ontving in twee weken tijd 22.000 enquêtereacties. Dat volume laat zien hoeveel mensen om dit proces geven – en met een goede reden.

Politici die zich kandidaat stellen voor het Congres hebben betoogd dat ze minder verkiesbaar zijn zonder een vinkje . Journalisten gebruiken het om hun volgers te laten zien dat ze geloofwaardige nieuwsbronnen zijn. En influencers gebruiken verificatie als statussymbool om promotionele deals te krijgen.

Vanwege het grote aantal politici dat met name Twitter gebruikt, trekt het platform ook politieke aandacht naar wie Twitter besluit dat geverifieerd is of niet, en onvermijdelijke beschuldigingen dat Twitter bepaalde mensen of partijen bevoordeelt boven anderen.

Hoewel Twitter’s stap in de richting van een standaard verificatieproces een stap in de goede richting is voor transparantie, zullen we de komende maanden waarschijnlijk veel discussie zien over de toepassing van deze regels.Lees ook:  Controle Operaties en censuur Escaleren terwijl Amerika Brandt

Comments

comments