De nieuwe politiestaat

De nieuwe politiestaat

22 mei 2021 0 Door Indignatie redactie

De veiligheidsstaat verdient een nieuwe slogan: Moge de ondergrondse strijdmacht bij je zijn.

De wereld waarin Amerikanen nu leven, heeft alle attributen van een politiestaat verworven. Maar in tegenstelling tot politiestaten uit het verleden, met soldaten op elke straathoek, zijn de politie en hun politietechnieken onzichtbaar geworden. Onzichtbaarheid is de sleutel tot hun doeltreffendheid. We moeten niet zien wat onze veiligheid waarborgt.

William M. Arkin, die voor Newsweek schrijft, beschrijft het als een enorme, geheime ondergrondse strijdmacht. “De strijdmacht, meer dan tien keer zo groot als de clandestiene elementen van de CIA, voert binnenlandse en buitenlandse opdrachten uit, zowel in militaire uniformen als onder civiele dekking, in het echte leven en online, soms verstopt in privébedrijven en adviesbureaus, waarvan sommige die bekende bedrijven, ”schrijft hij. 

Hier is een zeldzaam voorbeeld van de onafhankelijke pers die haar missie waarmaakt om het publiek te informeren over wat opzettelijk aan het zicht onttrokken is. Arkin benadrukt de historische betekenis ervan: “De ongekende verschuiving heeft ertoe geleid dat een steeds groter aantal soldaten, burgers en aannemers onder valse identiteiten werken, deels als een natuurlijk resultaat in de groei van geheime speciale troepen, maar ook als een opzettelijk antwoord op de uitdagingen van reizen en opereren in een steeds transparantere wereld. ” In de veiligheidsstaat is de naam van de vijand “transparantie”.

De definitie van de Daily Devil’s Dictionary van vandaag:

Valse identiteiten:

De enige zinvolle en bruikbare identiteiten in hyperrealiteit

Contextuele opmerking

Arkin beschrijft in lugubere details de “volledig ongereguleerde praktijk” van het fabriceren voor bedrieglijke doeleinden, oppervlakkig geloofwaardige valse identiteiten. De wetenschap en kunst die hij beschrijft, wordt ‘handtekeningreductie’ genoemd. Dit betekent dat het vermogen om echte mensen te identificeren die een verscheidenheid aan illegale taken uitvoeren buitengewoon moeilijk, zo niet onmogelijk wordt. Het doel is om dergelijke mensen te beschermen tegen blootstelling, een praktijk die onder normale omstandigheden kan worden afgekeurd, maar die in naam van de nationale veiligheid moet worden toegejuicht. 

De overtuiging dat nationale veiligheid de fundamentele missie van naties is geworden – praktisch met uitsluiting van alle anderen – impliceert een radicale verandering in de politieke cultuur. In plaats van te vermoeden dat dergelijke praktijken de macht hebben om het idee van vertrouwen te ondermijnen dat elke samenleving nodig heeft om haar sociale samenhang te behouden, hecht ze de hoogste waarde aan wat zowel geheim als ongereguleerd is, en daarom gewoon nep. Wanneer een cultuur in deze richting evolueert, houden haar leden spontaan op met het stellen van vragen over zulke dingen. Vervalsing wordt de geaccepteerde norm. Wetende dat hyperrealiteit is geïmplementeerd om ons te beschermen tegen gevaren waarvan ons wordt verteld dat ze op de loer liggen, voelen we ons in plaats daarvan dankbaar.

Degenen die deze nieuwe kunst en wetenschap van “handtekeningreductie” beoefenen, weigeren zelfs de formele aanduiding ervan te erkennen. Als je dat doet, zou je toegeven dat het spel van het Pentagon erin bestaat het publiek te misleiden in plaats van te zorgen voor de verdediging van een democratische samenleving. Dat zou in een democratie neerkomen op ketterij en op verraad aan het principe van hyperrealiteit: alles moet er echt uitzien, maar onwerkelijk genoeg blijven om een ​​plausibele ontkenning mogelijk te maken.

Een dergelijke diepe geheimhouding heeft tal van voordelen. Door onze perceptie van een fenomeen waarvan we weten dat het bestaat te verdoezelen, stopt het publiek met geloven in het bestaan ​​ervan, zelfs na het lezen van een uiteenzetting in Newsweek. “Niemand kent de totale omvang van het programma, en de explosie van kenmerkende reductie is nooit onderzocht op de impact ervan op militair beleid en cultuur”, schrijft Arkin. ‘Het congres heeft nog nooit een hoorzitting over dit onderwerp gehouden. En toch daagt het leger dat deze gigantische clandestiene strijdmacht ontwikkelt de Amerikaanse wetten, de Conventies van Genève, de militaire gedragscode en de fundamentele verantwoordingsplicht in twijfel. “

Handtekeningvermindering betekent dat het risico om betrapt te worden op het overtreden van fundamentele wetten en ethische codes ook wordt verminderd. De praktijk zou onze aandacht moeten vestigen op een van de meest effectieve strategieën van de nieuwe veiligheidsstaat. Het is de trend die bestaat uit het privatiseren van wat voorheen overheidsfuncties waren, een sleutel tot onzichtbaarheid. Het signature-reductieprogramma “betrekt ongeveer 130 particuliere bedrijven om de nieuwe clandestiene wereld te beheren. Tientallen weinig bekende en geheime overheidsorganisaties steunen het programma door geheime contracten uit te delen en toezicht te houden op publiekelijk niet erkende operaties. ” Het leger begrijpt het principe volledig. Als soldaten worden vervangen door huursoldaten, merken mensen niet meer dat er nog steeds oorlog aan de gang is. 

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Als vrouwelijke TRUMP en QANON aanhanger Marjorie Taylor Greene een moslim was

De afgelopen vijf jaar hebben de democraten achtereenvolgens de respectabele media ervan overtuigd dat de inmenging van Rusland in de Amerikaanse verkiezingen moet worden beschouwd als de meest gruwelijke misdaad van de eeuw en de grootste bedreiging voor de democratie. Newsweek’s artikel vertelt ons dat de massaal gefinancierde “undercover force” van onbepaalde omvang die de kwestie van verminderde handtekening heeft weten te beheersen, “zelfs campagnes kan voeren om sociale media te beïnvloeden en te manipuleren.”

Is het Pentagon de Russen aan het imiteren of imiteerden de Russen de VS? Welke propaganda-outfit of commerciële entiteit zou tegenwoordig niet proberen “deel te nemen aan campagnes om sociale media te beïnvloeden en te manipuleren”? Dat is toevallig de enige manier waarop iemand met een beetje ambitie kan hopen vooruit te komen, individueel of collectief? De cultuur van hyperrealiteit beloont bedrog en manipulatie. Het ondermijnt ook de sociale identiteit.

We zijn een tijdperk ingegaan waarin vermomming de werkelijkheid overtroeft – en mogelijk afschaft. Newsweek vertelt ons dat “een belangrijke taak van het verminderen van handtekeningen is om alle organisaties en mensen, zelfs de auto’s en vliegtuigen die bij de clandestiene operaties betrokken zijn, gemaskeerd te houden.” Over maskers gesproken, sommigen beginnen te speculeren dat er mogelijk een verband bestaat tussen “handtekeningvermindering” en de door COVID geïnduceerde campagne om iedereen te overtuigen in de samenleving achter een masker te leven. In een tijd die wordt gekenmerkt door de groeiende trend om iemands imago te bepalen door middel van cosmetische chirurgie, wordt het leven zelf een strijd om het masker te definiëren waarachter iemand zal leven en met anderen zal omgaan.

Historische notitie

Aan het begin van zijn artikel wijst William Arkin op de betekenis van het fenomeen in de recente geschiedenis: “De grootste undercover-kracht die de wereld ooit heeft gekend, is die welke het afgelopen decennium door het Pentagon is gecreëerd.” Hij noemt het “een ongekende verschuiving”. Maar de beweging van wat niet alleen neerkomt op het verminderen van handtekeningen, maar ook op het wissen van handtekeningen, begon veel eerder dan tien jaar geleden.

De consumptiemaatschappij van de twintigste eeuw bracht generaties Amerikanen voort die in eerste instantie probeerden hun identiteit niet te baseren op wie ze waren, maar op wat ze konden kopen en tentoonstellen. Dit was het tijdperk aan het begin van de eeuw van wat econoom en socioloog Thorstein Veblen omschreef als ‘ opvallende consumptie’ . Toen de consumptiemaatschappij nieuwe onderscheidingen in status begon te creëren, begon de vraag of elk individu het recht had om een ​​persoonlijke ‘handtekening’ te creëren minder geassocieerd te worden met sociale relaties en meer met het soort baan dat men had, die op zijn beurt weer in verband werd gebracht. tot wat men opvallend consumeerde. Dit bracht een cultuur van consumentistische welvaart voort die de ontwikkeling aanmoedigde van wat wijlen antropoloog David Graeber noemde de trend naar ‘onzinbanen’.

Graeber zag de meeste banen van de afgelopen halve eeuw als ongerechtvaardigd om een ​​andere reden dan het ondersteunen van de ideologie van de consumptiemaatschappij en het vermijden van het “dodelijke gevaar” van mensen met te veel vrije tijd om over dingen na te denken en er uiteindelijk naar te handelen. Graeber definieerde vijf categorieën van bullshit-banen: flunkies, die in wezen dienen als folie voor hun superieuren; goons, die anderen bedriegen in het belang van de directe belangen van hun werkgever (maximale winst); duct tapers, die tussenbeide komen om een ​​tijdelijke oplossing voor problemen te bieden in plaats van ze op te lossen; box tickers, die processen valideren; en taakmeesters, die de anderen beheren en een gevoel van bruikbaarheid creëren.

Het werk dat in het artikel van Newsweek wordt beschreven als “het verminderen van handtekeningen” bestaat uit het manipuleren van informatie en officiële documenten om de echte identiteit te verbergen van mensen die zich bezighouden met wat normaal gesproken als illegale en antisociale activiteiten zou worden beschouwd. Zijn dit ook onzinbanen? Deze beschrijving zou in letterlijke zin gerechtvaardigd kunnen zijn. Ze produceren iets dat lijkt op sociale uitwerpselen. Ze zijn ontworpen met één doel: om de nep er echt uit te laten zien en de echte er nep uit te laten zien. De stier in de wei kauwt, kauwt en verteert het verse groene gras pas op het eindresultaat om het in een onherkenbare vorm uit te scheiden. De signatuur van het gras is uniek en zeker verminderd.

De grootste prestatie van de consumptiemaatschappij is de heerschappij van hyperrealiteit. Het verbergen van een onzichtbaar groeiende politiestaat is slechts een van de kenmerken ervan. Zoals een gepensioneerde militaire officier die in het artikel werd aangehaald opmerkte: “Het moderne leven is niet zo transparant als de meesten van ons denken.”Lees ook:  Maar niemand was voorbereid op de waanzin van Trump in Syrië

Comments

comments