Extremistische online inhoud: Instagram-accounts gevonden die racistische, antisemitische moordenaars verheerlijken

Extremistische online inhoud: Instagram-accounts gevonden die racistische, antisemitische moordenaars verheerlijken

22 mei 2021 0 Door Indignatie redactie

(New York, NY) – Het Counter Extremism Project (CEP) rapporteert wekelijks over de methoden die extremisten gebruiken om het internet en sociale mediaplatforms te exploiteren om volgers te werven en aan te zetten tot geweld. Vorige week werden twee Instagram-accounts gevonden die inhoud plaatsten waarin de blanke supremacistische moordenaars Dylann Roof en een lid van de Atomwaffen-divisie werden geprezen. Eén account bestaat al meer dan een jaar. Beiden zijn bij het platform gemeld als schending van de communityrichtlijnen, maar zijn niet verwijderd.

Bovendien identificeerden CEP-onderzoekers op het internetarchief stopgezette ISIS-tijdschriften en pro-ISIS-inhoud die terroristische aanslagen aanmoedigt. Op Telegram werd een kanaal gevonden dat informatie en advies plaatst over het gebruik van explosieven en geïmproviseerde brandwapens. Er was ook een video op Telegram die een busje liet zien dat een pro-Israëlische bijeenkomst in Boca Raton, Florida, verstoorde door voorbij te rijden met neonazistische slogans erop ter ondersteuning van Hitler en antisemitisme.

Inhoud waarin witte supremacistische moordenaars worden geprezen op Instagram

Op 12 mei vonden CEP-onderzoekers twee Instagram-accounts waarin blanke supremacistische moordenaars werden geprezen. Het eerste account, dat op 25 april 2020 begon met het plaatsen van inhoud, was opgedragen aan Dylann Roof , die momenteel wacht op executie voor een aanslag waarbij negen mensen omkwamen in een Afrikaans-Amerikaanse kerk in juni 2015. Het Instagram-account, dat 61 volgers had, plaatste foto’s en video’s waarin Roof werd geprezen. Het tweede account gebruikte de naam en foto van een lid van de Atomwaffen-divisie (AWD) als gebruikersicoon en prees een moord door een AWD-lid in de profielbeschrijving. Beide accounts werden op Instagram gemeld, maar waren vier dagen later nog steeds toegankelijk.

Stopgezette ISIS-tijdschriften, pro-ISIS-inhoud die terroristische aanslagen aanmoedigt, bevindt zich in het internetarchief

CEP-onderzoekers hebben een uitgebreide verzameling stopgezette online ISIS-tijdschriften en huidige pro-ISIS-publicaties op het internetarchief gevonden. Naast ideologische propaganda roepen de publicaties op tot geweld en bevatten ze informatie over het gebruik van messen en het plegen van aanslagen met voertuigen. De collectie is op 31 maart 2021 geüpload door een account dat ook ISIS-propagandavideo’s heeft geüpload en overeenkomsten vertoont met een account dat eerder informatie over het maken van bommen heeft geüpload. Het internetarchief verwijderde de tijdschriften nadat CEP ze had gemeld.

White Supremacist Telegram Channel publiceert informatie over explosieven

Tussen 8 mei en 12 mei plaatste een blanke supremacist Telegram-kanaal verschillende video’s met informatie en advies over het gebruik van explosieven en geïmproviseerde brandwapens. Het kanaal heeft geen handleidingen over het bouwen van explosieven geüpload, maar heeft eerder informatie gepost over het omzetten van vuurwapens naar vuur in een volledig automatische instelling, 3D-geprinte vuurwapenplannen en witte supremacistische literatuur. De zender heeft gepleit voor geweld tegen politici en de regering en heeft de dader van de bomaanslag in Oklahoma City, Timothy McVeigh , geprezen  .

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Is Michel Zecler de Franse George Floyd?

Het kanaal had op 13 mei meer dan 900 abonnees, ongeveer een maand nadat het actief werd. De kanaalbeheerder beweert eerder een van de meest beruchte neonazistische Telegram-kanalen te hebben beheerd, die vaak opriep tot geweld en informatie plaatste over het maken van wapens. Telegram verwijderde dat kanaal op 14 januari nadat het meer dan 5.100 volgers had verzameld.

brand

Afbeelding genomen uit een video over brandwapens die op een blanke supremacist Telegram-kanaal is gepost. Merk op dat de video niet is gemaakt door blanke supremacisten, maar is gebruikt om informatie te delen die nuttig zou kunnen zijn voor het plegen van gewelddaden.

Neo-nazi’s posten video op telegram waarin joden worden lastiggevallen

Op 12 mei plaatste een neonazistische Telegram-zender een video waarin een busje een pro-Israëlische bijeenkomst in Boca Raton, Florida, verstoorde door voorbij te rijden met neonazistische slogans erop ter ondersteuning van Hitler en antisemitisme. De video werd meer dan 11.000 keer bekeken en gedeeld door minstens acht andere blanke supremacistische Telegram-kanalen. De groep, de Goyim Defense League, staat erom bekend Joden te provoceren en deel te nemen aan slepend gedrag.

Christchurch Attack Video op het internetarchief, Accounts Praising Attacker op YouTube

In de week van 9 mei tot 15 mei vonden CEP-onderzoekers vier verschillende uploads van de Christchurch-aanvalvideo op het internetarchief. Alle video’s zijn geüpload in 2021, de video’s zijn toegevoegd in januari, februari en twee in april en hadden respectievelijk 226 keer bekeken, 43 keer bekeken, tien en vier. De Christchurch-terrorist,  Brenton Tarrant , werd veroordeeld tot levenslang in de gevangenis voor het vermoorden van 51 mensen, het verwonden van 40 anderen en het plegen van een terroristische misdaad. CEP heeft  herhaaldelijk  versies van de aanvalsvideo en content gevonden waarin de aanvaller werd geprezen in het internetarchief. 

CEP-onderzoekers vonden ook drie accounts op YouTube die de Christchurch-terrorist verheerlijkten. Twee accounts gebruikten positieve tekeningen van de aanvaller als gebruikerspictogram en werden genoemd naar de terrorist, terwijl het laatste account een foto van de terrorist gebruikte als gebruikerspictogram en ook naar hem werd genoemd. Lees ook:  Trump dreigt federale agenten in te zetten in Chicago en andere Amerikaanse steden onder leiding van democraten

Comments

comments