#lilkleine kan zware straf krijgen in Spanje wegens mishandeling

#lilkleine kan zware straf krijgen in Spanje wegens mishandeling

24 mei 2021 0 Door Indignatie redactie

De Nederlandse rapper Lil’ Kleine heeft afgelopen nacht in een Spaanse cel doorgebracht. Zijn vriendin Jaimie Vaes had aangifte tegen hem gedaan, omdat ze in de nacht van zaterdag op zondag op Ibiza door hem zou zijn geslagen.

Volgens de lokale krant Periódico de Ibiza is Lil’ Kleine, wiens echte naam Jorik Scholten is, vanochtend door de rechtbank op Ibiza ondervraagd. Inmiddels is de rapper weer op vrije voeten, volgens de krant omdat Vaes terug is in Nederland en daardoor niet door de Spaanse rechter gehoord kan worden. Dat wordt ontkend door het management van het stel, dat zegt dat Vaes nog op Ibiza is.

Periódico de Ibiza schreef eerder dat Lil’ Kleine werd opgepakt als de vermeende dader van mishandeling, nadat zijn partner (Jaimie Vaes, red.) zei te zijn aangevallen door hem in een hotel in Sant Antoni, op het eiland Ibiza. De arrestatie vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.00 uur.

De artiest zou volgens getuigen zijn vriendin Jaimie Vaes hebben mishandeld in een suite van het gloednieuwe Oku Hotel. Bebloed en gewond meldde zij zich midden in de nacht bij de receptie, waarna een receptiemedewerker onmiddellijk de politie waarschuwde.

Gisteren meldde De Telegraaf dat de rapper na het openingsfeest van een hotel was gearresteerd. Ooggetuigen zouden zaterdagnacht hebben gezien dat Vaes gewond en bebloed de lobby kwam binnenrennen. Haar kleding was volgens de getuigen gescheurd en de kamer van het stel bleek vernield.

Lees ook:  Hoofdaanklager weigerde Klobuchar aanklachten in te dienen tegen agent die George Floyd vermoordde

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDaarna heeft ze volgens Periódico de Ibiza haar partner aangegeven bij de politie. Vaes zou hebben gezegd dat ze is geslagen door haar partner en dat haar telefoon kapot is gemaakt.

Het management van het stel wil tegenover de NOS niet veel kwijt over de situatie: “Wij zijn op de hoogte van een voorval tussen Lil’ Kleine en Jaimie Vaes. Op dit moment wachten wij op verdere details. Wel liet Jaimie ons weten dat het goed met haar gaat.”

Nienke Hoogervorst, de Nederlandse advocaat van Lil’ Kleine, liet gisteren aan RTL Boulevard weten geen commentaar te willen geven. Het management van de twee liet daarentegen aan ons weten dat er inderdaad een incident heeft plaatsgevonden tussen de rapper en zijn vriendin.

Lees ook:  Fortnite, een economisch, sociaal, sportief en cultureel fenomeen

“Ook wij zijn op de hoogte van een voorval tussen Lil’ Kleine en Jaimie Vaes. Op dit moment wachten wij op verdere details. Wel liet Jaimie ons weten dat het goed met haar gaat”, aldus het management.Comments

comments