Trump-aanhangster Amerikaans congreslid Greene vergelijkt mondkapje met Jodenster

Trump-aanhangster Amerikaans congreslid Greene vergelijkt mondkapje met Jodenster

24 mei 2021 0 Door Indignatie redactie

Het Republikeinse congreslid Marjorie Taylor Greene heeft voor veel ophef gezorgd in de Verenigde Staten door het verplicht dragen van een mondkapje te vergelijken met het dragen van een Jodenster tijdens de Tweede Wereldoorlog.

“Weet je, we kunnen terugkijken op een tijd in de geschiedenis waarin mensen werd verteld dat ze een gouden ster moesten dragen”, zei de Trump-aanhangster op het conservatieve nieuwskanaal Real America’s Voice. “Ze werden beslist als tweederangsburgers behandeld, zo erg zelfs dat ze op treinen werden gezet en naar gaskamers in nazi-Duitsland werden gebracht.”

Greene verdedigde haar uitspraken dit weekend. “Ik heb niets verkeerds gezegd”, zei ze tegen omroep 12 News. “Ik denk dat iedere verstandige Joodse persoon een hekel had aan wat er in nazi-Duitsland gebeurde. En dat iedere verstandige Joodse persoon het niet leuk vindt wat er gebeurt met de aanmatigende maskerplicht.”

‘Boosaardige waanzin’

Het Amerikaans-Joodse Congres, een Joodse belangenorganisatie, vroeg Greene excuses aan te bieden. “Je kunt gezondheidsgerelateerde beperkingen nooit vergelijken met gele sterren, gaskamers en andere nazi-wreedheden.”

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenGreene’s woorden stuitten ook op verontwaardiging bij zowel Democraten als Republikeinen. “Dit is boosaardige waanzin”, schreef de Republikeinse congreslid en Trump-criticus Liz Cheney op Twitter. Democratisch congreslid Jim McGovern noemde het ‘meer dan verontrustend’ dat Greene de systematische moord op zes miljoen Joden vergeleek met het dragen van een mondmasker. Hij eiste haar aftreden.

Rep. Jim McGovern on Twitter: “Rep. Greene’s anti-Semitic language comparing the systematic murder of 6 million Jews during the Holocaust to wearing a mask is beyond disturbing. She is a deeply troubled person who needs to apologize & resign. @GOPLeader needs to address her antisemitism.https://t.co/gAqrlL3bmL / Twitter”

Rep. Greene’s anti-Semitic language comparing the systematic murder of 6 million Jews during the Holocaust to wearing a mask is beyond disturbing. She is a deeply troubled person who needs to apologize & resign. @GOPLeader needs to address her antisemitism.https://t.co/gAqrlL3bmLLees ook:  Nederland: Zes Marokkaanse binationale jihadisten verliezen definitief de Nederlandse nationaliteit

Comments

comments