Belastingfraude : Het wordt serieus voor Donald Trump

Belastingfraude : Het wordt serieus voor Donald Trump

27 mei 2021 0 Door Indignatie redactie

De procureur-generaal van Manhattan laat de resultaten van zijn onderzoek naar Donald Trump controleren door een jury. Voor de ex-president is dit een ronduit slecht teken.

Als de reactietijd van de betrokkene een indicatie is van de ernst van de situatie, dan moet je je sinds deze week echt zorgen maken over Donald Trump . Het nieuws dat de procureur-generaal van de New Yorkse wijk Manhattan serieus overweegt een aanklacht tegen de ex-president op verdenking van belasting-, bank- en verzekeringsfraude, kwam dinsdagavond in ieder geval nauwelijks op de markt toen Trump, woedend, in de tegenaanval ging. : De beslissing van hoofdonderzoeker Cyrus Vance om een ​​zogenaamde speciale grand jury bijeen te roepen was een “heksenjacht” en een “belediging voor de bijna 75 miljoen kiezers” die hem steunden bij de presidentsverkiezingen van vorig jaar, zei hij. “Ons land is gebroken, onze verkiezingen zijn opgetuigd,

Het ex-regeringshoofd heeft duidelijk ingezien hoe gevaarlijk de juridische gevolgen nu zijn na het verlies van zijn politieke immuniteit voor hem en zijn groep van bedrijven, de Trump Organization: een grote jury die uit maximaal 23 juryleden kan bestaan. worden gewoonlijk alleen bijeengeroepen als de officier van justitie van mening is dat ze voldoende bewijs, getuigenissen of aanwijzingen hebben verzameld om aanklachten in te dienen. De lekencommissie zift de informatie door en kan commentaar geven op de hele zaak of op individuele punten.

Terwijl gewone grote jury’s hier vier weken voor hebben, kan het onderzoek van een speciale jury maanden duren. Volgens informatie van de Washington Post moet de jury zes maanden lang drie keer per week bijeenkomen en betrokken worden bij andere onderzoeken die los staan ​​van de Trump-zaak.

De procureur-generaal van de staat New York Vance en collega Letitia James onderzoeken een catalogus van dubieuze financiële transacties die door de Trump-organisatie of de eigenaar ervan worden verdacht de wet te overtreden. Vance deed onder meer onderzoek naar vermeende zwijggeldbetalingen die Trump’s voormalige advocaat Michael Cohen zei dat hij twee vrouwen had gegeven. Beiden hadden verklaard een affaire te hebben met Trump, wat woog op de verkiezingscampagne van de toenmalige Republikeinse presidentskandidaat in 2016. De onderzoekers richten zich ook op dubieuze schenkingen en geschenken, zoals auto’s en appartementen, aan managers van de bedrijfsgroep en hun familieleden.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  De erfenis van terreur

Een voormalige Amerikaanse president is nooit strafrechtelijk aangeklaagd

Bovendien gaan de onderzoeken van de twee advocatenkantoren over het vermoeden dat het bedrijf Trump jarenlang de waarden van hotels, kantoorgebouwen en golfclubs die eigendom zijn van het bedrijf onjuist zou hebben vermeld – en dat op twee manieren: blijkbaar , Trump en zijn zonen Donald Jr. en Eric waren opgeblazen in de waarde van individuele eigendommen om verdere leningen te krijgen van hun weinige overgebleven huisbanken. Omgekeerd zetten ze de waarden tegen de belastingdienst veel te laag om belasting te besparen. Ex-advocaat Cohen had deze vermeende dubbele strategie in 2019 beschreven voor een commissie van het Amerikaanse Congres.

Vorige week werd bekend dat James niet langer alleen civielrechtelijk onderzoek doet, maar ook strafrecht tegen Trump en zijn bedrijvengroep. Ze heeft nu de mogelijkheid zakenlieden en politici te dwingen praktisch alle documenten te overhandigen die haar relevant lijken. Er zijn hier enkele beperkingen in een civiel onderzoek. Bovendien, als Trump wordt veroordeeld, wordt hij nu bedreigd met zwaardere sancties, variërend van de gedwongen ontbinding van de groep tot gevangenisstraf voor de eigenaar.

Trump denkt zelf dat het onderzoek politiek gemotiveerd is, omdat zowel Vance als James zich kandidaat hadden gesteld voor de functie van de Democratische Partij. In tegenstelling tot bijvoorbeeld in Duitsland, worden veel rechters en aanklagers in de VS door het volk gekozen. In een campagnetoespraak in 2018 had James Trump omschreven als een ‘onwettige president’ en had hij aangekondigd dat hij, als hij verkozen zou worden, de privéactiviteiten van het vastgoedbedrijf zorgvuldig zou onderzoeken. Als ze Trump nu daadwerkelijk voor de rechter zou slepen, zou ze geschiedenis schrijven: sinds het eerste staatshoofd, George Washington, aantrad in 1789, is een voormalige Amerikaanse president strafrechtelijk aangeklaagd.Lees ook:  De legende van het 'Wuhan-laboratorium' - een propagandaleugen van het Amerikaanse kapitalisme

Comments

comments