De reeks problemen lijkt niet te stoppen – onzuiverheden in het Astrazeneca-vaccin

De reeks problemen lijkt niet te stoppen – onzuiverheden in het Astrazeneca-vaccin

27 mei 2021 0 Door Indignatie redactie

Het mogelijke verband met bijwerkingen moet worden opgehelderd

In drie batches van het Astrazeneca-vaccin vonden onderzoekers onder leiding van professor Stefan Kochanek, hoofd van de afdeling gentherapie van het Universitair Medisch Centrum van Ulm, eiwitten die geen deel uitmaakten van het vaccin. Meer dan de helft van deze eiwitten was van menselijke oorsprong, zoals gerapporteerd door de SWR . Volgens de hoogleraar zijn dit reststoffen uit de productie. Deze moeten na fabricage eigenlijk worden verwijderd. Kochanek kalmeert: hij gaat ervan uit dat de besmetting kan worden verminderd, aldus de onderzoeker, aldus SWR. Het bedrijf werkt er zeker aan.

Vooral bij de overige eiwitten was de ophoping van zogenaamde heat shock-eiwitten merkbaar. Deze moduleren immuunresponsen en kunnen ontstekingsreacties versterken. Het is nog onduidelijk of deze eiwitverontreinigingen de effectiviteit van het vaccin aantasten, zegt het rapport: “Kochanek gaat er momenteel niet van uit dat de verontreinigingen verband houden met de sinusveneuze trombose. Maar dat kan hij niet uitsluiten. ”De professor denkt dat het waarschijnlijker is dat de gevonden eiwitresten andere sterke vaccinatiereacties uitlokken die bij veel mensen optreden nadat het medicijn is toegediend. De onderzoeker is echter geen voorstander van het stoppen van vaccinaties met het actieve ingrediënt: de voordelen zijn nu zelfs groter dan de risico’s.

De Ulm-studie is nog niet wetenschappelijk beoordeeld. Een overeenkomstige beoordeling is aan de gang. Volgens de hoogleraar publiceerden hij en zijn staf het onderzoek toch tijdig zodat “wetenschappelijke collega’s op de hoogte zijn van deze onzuiverheden om hun eigen onderzoek te kunnen doen waarmee een mogelijk verband tussen onzuiverheden en bijwerkingen kan worden aangetoond. of uitgesloten ”.

De controle tijdens de productie van het Astrazenca-vaccin is blijkbaar onvoldoende, stellen de onderzoekers van Ulm. Ze bevelen aanvullende onderzoeksmethoden aan. “Door het grote aantal gevonden contaminanten, waarvan er tenminste enkele negatieve effecten zouden kunnen hebben, is het noodzakelijk om het fabricageproces en de kwaliteitscontrole van het vaccin te herzien. Dit zou niet alleen de veiligheid kunnen verhogen, maar ook de effectiviteit van het vaccin kunnen verhogen ”, zegt professor Kochanek volgens SWR.

Astrazeneca heeft de krantenkoppen gehaald met een hele reeks ongelukken en ongelukken. Pas in april trok de Amerikaanse president Joe Biden Astrazeneca de verantwoordelijkheid voor zijn fabriek in de VS terug omdat de ingrediënten van het vaccin in een productiefaciliteit werden gemengd. 15 miljoen blikken van Johnson & Johnson waren onbruikbaar geworden.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Verkeerde politiek of cultuur botsen tussen boeddhisten en moslims?

In mei 2020 kregen proefpersonen slechts de helft van de hoeveelheid vaccin – in de verkeerde overtuiging dat dit de volledige hoeveelheid was. De fout werd pas opgemerkt na de start van het onderzoek. Officieel kan Astrazeneca het mRNA-vaccin van Biontech en Moderna bijhouden in de effectiviteitsstudies. Maar alleen omdat de resultaten van die proefpersonen die maar de helft van de dosis kregen, ook worden meegenomen. Zonder dit zou de effectiviteit 62 procent zijn in plaats van de officiële 90 procent.

Later was er ook een geschil tussen de projectpartners. “Terwijl Mene Pangalos, onderzoeksdirecteur van Astrazeneca, een fout toegaf en sprak over ‘serendipiteit’ (een gelukkig toeval), sprak de universiteit van Oxford openlijk tegen : de procedure was natuurlijk wetenschappelijk correcte bedoeling. Op 26 november werd Soriot gedwongen om het vooruitzicht te houden op een aanvullende studie om de resultaten te bevestigen – nog een maand wachten, zelfs al was het niet zo lang als de eerste poging, “zoals Manager-Magazin schreef.

In september 2020 moest Astrazeneca de wereldwijde klinische proef opschorten nadat een proefpersoon een zeldzame zenuwaandoening had opgelopen. In januari 2021 verlaagde Astrazeneca zijn leveringen voor de EU in het eerste kwartaal met 60 procent vanwege leveringsknelpunten voor componenten van het vaccin.

Volgens een nieuwe studie biedt Astrazeneca onvoldoende bescherming tegen de Zuid-Afrikaanse mutant. In februari, volgens Manager-Magazin in de EU en vooral in Duitsland, “na meldingen van sterke vaccinatiereacties, bleef het merendeel van de beschikbare Astrazeneca-doses rondslingeren omdat veel van het medische personeel de spuit weigerden en er nauwelijks afspraken werden aangeboden. aan degenen die bereid zijn te vaccineren uit andere groepen. Aan het einde van de maand waren er meer dan 1,6 miljoen ongebruikte vaccinatiedoses in Duitse koelkasten – de grootste denkbare verspilling. “

In maart werden vaccinaties met Astrazeneca in veel landen opnieuw opgeschort nadat bekend werd dat er een sterfgeval door bloedstolsels was. Een batch van ongeveer een miljoen vaccindoses werd vermoed. Talloze andere sterfgevallen volgden.

De lijst gaat verder.

Aangezien vaccineren ook een kwestie van vertrouwen is, heeft Astrazeneca niet echt een goede hand. Terwijl de media berichten over pogingen van vermeende duistere machten om Biontech of zijn vaccin te bederven met oneerlijke middelen en berichten, beheert het Zweeds-Britse bedrijf het blijkbaar allemaal alleen.Lees ook:  Is het wereldwijde protest het begin van een oorlog tegen het neoliberalisme

Comments

comments