William Henry Gates: Een figuur van licht met een schaduwzijde

William Henry Gates: Een figuur van licht met een schaduwzijde

27 mei 2021 0 Door Indignatie redactie

Geld maakt je niet per se gelukkig – ook al was het genoeg voor duizenden luxueuze levens. Volgens de Billionaires Index van Bloomberg is William Henry, of kortweg Bill Gates, momenteel de vierde rijkste persoon ter wereld met een vermogen van ongeveer $ 146 miljard. Toch zou niet iedereen op dit moment waarschijnlijk van plaats willen wisselen.

De scheiding van zijn vrouw Melinda, die begin mei na 27 jaar huwelijk openbaar werd gemaakt, zou in zijn tot dusver onberispelijke biografie de Black Swan-gebeurtenis kunnen worden. De financiële wiskundige Nassim Nicholas Taleb bedacht deze term, die staat voor een uiterst zeldzame en onverwachte gebeurtenis met ernstige gevolgen.

Het gaat om meer dan de gebruikelijke rozenoorlog van een beroemdheidspaar. Volgens berichten in de media heeft Microsoft onderzoek gedaan naar een affaire tussen de vader van drie kinderen en een collega, waardoor hij zijn zetel in de raad van bestuur opgaf, en dat veel buitenechtelijke affaires slechts secundaire oorlogsgebieden zijn. De nimbus van Bill Gates als wereldwijde redder wankelt.

Twijfelachtige ontmoeting met Jeffrey Epstein

The Wall Street Journal meldt dat de 56-jarige Melinda in 2019 een team van advocaten van verschillende spraakmakende advocatenkantoren heeft ingehuurd om een ​​mogelijke scheiding te bespreken. De krant meldt dat verschillende van haar bronnen hebben gezegd dat Melinda zich zorgen maakt over de zakelijke relaties van haar man met Jeffrey Epstein. De beruchte financieel manager en zedendelinquent pleegde in 2019 zelfmoord in de gevangenis in afwachting van zijn proces.

Melinda, die nu haar meisjesnaam weer gebruikt en zichzelf Melinda French Gates noemt, zou volgens een medewerker van de Bill & Melinda Gates Foundation al in 2013 haar ongerustheid hebben geuit over Bill’s relatie met Epstein. Haar ontmoeting met echtscheidingsadvocaten in oktober 2019 zou hebben plaatsgevonden rond dezelfde tijd als een artikel in de New York Times gedetailleerde Bill’s ontmoeting met Epstein. Last but not least was dit inclusief een overnachting in de villa van Epstein in New York.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Poetin heeft Saoedi Arabië Russische luchtafweer aangeboden 

Het rapport, dat de connecties van Epstein met de rijken en machtigen van deze wereld beschrijft, stelt dat geen van deze individuen “qua prestige en macht vergeleken kan worden met de op een na rijkste persoon ter wereld (toen), een briljante en intens privé-uitblinker: Bill Poorten. En in tegenstelling tot vele anderen, begon meneer Gates de relatie nadat meneer Epstein was veroordeeld voor seksuele misdrijven. “

Echte redenen voor echtscheiding blijven open

Volgens de Wall Street Journal gaf Gates-woordvoerster Bridgitt Arnold in 2019 toe dat de zelfbenoemde wereldverbeteraar en Epstein elkaar verschillende keren hadden ontmoet om over filantropie te praten. “Bill Gates heeft spijt dat hij Epstein ooit heeft gezien en geeft toe dat het een vergissing was”, zei Arnold.

Gates had eerder de contacten bevestigd en gerechtvaardigd dat hij Epstein steun had beloofd bij het liefdadigheidswerk. Hij verwierp echter uitdrukkelijk enkele details over de ontmoetingen die in de nasleep van de scheiding waren gepubliceerd, zoals het feit dat hij had geklaagd over zijn vrouw.

Ondertussen meldde de Amerikaanse nieuwswebsite “The Daily Beast” dat Melinda haar man in 2013 had gewaarschuwd voor haar associatie met Epstein. Melinda was woedend over zijn ontmoetingen met de rijke zedendelinquent, die het keerpunt werden in haar relatie met Bill.

Een woordvoerster van de oprichter van Microsoft zei dat hij achter zijn verklaring van 2019 stond en verdere opmerkingen afsloeg. Melinda French Gates liet op haar beurt vragen over haar redenen voor echtscheiding onbeantwoord. Open einde.Lees ook:  White Supremacy is net zo Amerikaans als appeltaart

Comments

comments