Internetcensuur: het is allemaal een ‘complot’

Internetcensuur: het is allemaal een ‘complot’

28 mei 2021 0 Door Indignatie redactie

Het is erg onrustig op het internet. Het lijkt wel of er slecht weer op komst is. Wie zich met enige regelmaat op de sociale media zoals Facebook, Twitter, Youtube etc. begeeft zal tot de conclusie komen dat er een behoorlijk verschil is tussen het alternatieve onlinenieuws en de berichtgeving van de mainstream media.

Oude en nieuwe media

Er lijkt een strijd gaande tussen de gevestigde media en de alternatieve media. De ‘oude’ media zijn ‘deugdelijke’ organisaties. Dagbladen zijn overgenomen door mediagiganten(DPG) en televisiezenders door machtige mediamagnaten(JdeM). Publieke en commerciële omroepen zijn professionele bedrijven met een bestuur en directies die verantwoordelijk zijn voor de inhoud van de programma’s. Publieke omroepen worden deels gefinancierd door de Staat. Medewerkers zijn in loondienst, hebben vaste arbeidscontracten en verdienen een goed belegde boterham.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft Indignatie het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! U kan hier ons steunen.

Vrijheid van meningsuiting

De journalistiek heeft de laatste decennia grote veranderingen doorgemaakt. Door globalisering ontstonden multinationale mediabedrijven die door grootschaligheid sterk konden concurreren. In Silicon Valley groeiden de technologiebedrijven als paddenstoelen uit de grond. Big Tech deed een greep naar de macht. Google, Facebook, Youtube, Twitter, enzovoort, lanceerden nieuwe (sociale) mediaplatformen waarop nieuwsgierige wereldburgers zich abonneerden en zelf hun nieuwtjes en commentaren uitwisselden. De gevestigde media had er een geduchte concurrent bij gekregen. Ineens konden internetgebruikers zelf hun nieuws verspreiden, vaak met toevoeging van een eigen mening. Soms gebruikt men bronnen uit de gevestigde media om daarover te discussiëren. Slimme onderzoekers, al of niet journalistiek geschoold, gingen zelf op zoek gaan naar actualiteiten. Veelal nieuwsfeiten die niet aan bod komen op de gevestigde media en soms tegen heersende opvattingen ingaan, maar wel conform de vrijheid van meningsuiting.

Lees ook:  De leugens van de Belgische media

Big Tech corrumpeert

De nieuwsvergaring is veranderd. Onderzoeksjournalisten, speurders en analisten, begeven zich op het vrije internet en publiceren hun eigen bevindingen. Ze maken gebruik van de netwerken van Big Tech. De multinationale techbedrijven zijn verworden tot een machtig consortium en grootschalig uitgegroeid tot wat we nu ‘Big Tech’ noemen. Beursgenoteerd om kapitaal te verzamelen voor meer investeringen. Kapitaal maakt macht en macht corrumpeert zodra sprake is van gemis aan democratische inspraak in de richting van bestuur en directie. Multimediabedrijven zijn vanwege de omvang van hun organisatie verplicht om megawinsten te behalen. Je moet uiteindelijk duizenden tot honderdduizenden werknemers een goed belegde boterham bieden. Werknemers zijn daarmee solidariteit verschuldigd tot hun broodheer. De uitdrukking “wiens brood men eet, wiens woord men spreekt” is duidelijk van toepassing. Dit fenomeen valt duidelijk waar te nemen in de mainstream media. Voorgekauwde nieuwsberichten worden aangeleverd door slechts enkele persbureaus die eigendom zijn van de mediagiganten. John de Mol is bijvoorbeeld eigenaar is van het ANP(Algemeen Nederlands Persbureau).

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenCensuur

Nieuwsbulletins die worden gepubliceerd door verschillende omroepen en dagbladen klinken vrijwel hetzelfde. Alleen de columnisten in de dagbladen schrijven hun eigen verhaal waarvan de inhoud weinig afwijkt van het mainstream denken. Hooguit wordt het verhaal op ludieke wijze geschreven met een humoristische inslag om de abonnees aan zich te binden. Het is ‘in’ om vooral de alternatieve berichtgeving weg te zetten als complotdenken. Tevens zijn de eigenaren van de sociale media er achter gekomen dat de verspreiding van het vrije woord via hun eigen platforms zoals Facebook, Twitter en Youtube, etc. schade toebrengt aan hun machtspositie. Het monopolie van Big Tech komt steeds vaker onder vuur te liggen door auteurs zoals ondergetekende, en veel meer andersdenkenden, die een kwalijke ontwikkeling zien in de machtspositie van Big Tech. Als kritische meningen botsen met het verdienmodel van Big Tech, Big Farma, en Big Brother die de gebruiker is van de Big Data van Big Tech, dan worden berichten verwijderd op de internetmedia waar Big Tech zelf eigenaar van is. Big Tech duldt geen berichten die de reputatie van het grootkapitaal schaden.

Lees ook:  De kanker in de cameralens

Big Brothers

Geen berichten die een eigen uitleg geven aan de Agenda 2030 van het WEF. Geen berichten die ingaan tegen het coronabeleid van overheden, geen berichten met kritiek op coronavaccins van Big Farma, geen berichten met kritiek op het delen van Big Data met Big Brother. Alle berichten die “BIG” uitvergroten als technocratische machtswellustelingen die geen tegenspraak dulden, en hun monopolypositie in gevaar brengen, worden gewist. Kritisch denken heet tegenwoordig complot denken. Big Tech en consorten zijn geen complot natuurlijk. De ‘big brothers’ zijn gewoon grote organisaties die zijn opgericht om de mensheid van dienst te zijn. Net zoals de overheid er is voor de burger. Als we niet in de weg lopen dan zullen we allen voordeel hebben van hun grootschaligheid. Daarbij geldt niet de wens van de individu, dat botst met de geest van grootschaligheid. Alleen als schapen braaf in de kudde lopen kan de goede herder met ‘Wifi’ de kudde in het gareel houden. Niet mekkeren en de verkeerde kant oplopen, dat is in het nadeel van de massa. Denk aan de goede herder en blijf staan als je wordt geschoren. Hoe eerder de wol in de winkel, hoe beter de prijs. Tegenwerken schaadt het verdienmodel.

Lees ook:  Ik heb alle tweets van Trump geanalyseerd om erachter te komen wat hij echt zei

Complot

Ieder complot dat wordt gesmeed tegen Big Brother en consorten wordt de mond gesnoerd. Het is altijd hetzelfde liedje in de geschiedenis. Als complotdenkers de plannen dwarsbomen van technocratische dictaturen dan volgt er censuur en legt Big Brother dwangmaatregelen op. Heel toevallig worden we nu geconfronteerd met vaccinatiepaspoorten en uitsluiting van deelname aan de schaapskudde tenzij de wol wordt getest op kwaliteit. Hoe toevallig was het niet dat in mei 2018 het WEF samen met Johns Hopkins, en de  Bill & Melinda Gates Foundation, in oktober 2019 een pandemie-oefening genaamd Event 201 organiseerde. Toevallig is er ook een klimaatalarm afgegeven. Hier laat ik het bij, ik wil verder niets simuleren. Je bent een complotdenker, een wappie of een fantast, als je een andere mening ventileert die niet overeen stemt met de publieke opinie. Gelukkig heb ik een voortschrijdend inzicht met een ruime fantasie waardoor ik de dingen vaak iets anders zie.

GWComments

comments