Amerikaanse geheime dienst bevestigt hun complottheorie over herkomst SARS-CoV-2

Amerikaanse geheime dienst bevestigt hun complottheorie over herkomst SARS-CoV-2

29 mei 2021 0 Door Indignatie redactie

Het feit dat SARS-CoV-2 afkomstig kan zijn van een Chinees biolaboratorium, wordt al lang beschouwd als een regelrechte complottheorie. Amerikaanse inlichtingendocumenten hebben dit proefschrift nu bevestigd en gerenommeerde onderzoekers vragen om opheldering. In Duitsland wordt het onderwerp terzijde geschoven. Waarom eigenlijk?

Toen prof.dr.Roland Wiesendanger in februari van dit jaar een uitgebreide studie over de oorsprong van het coronavirus presenteerde en tot de conclusie kwam dat de laboratoriumhypothese hoogstwaarschijnlijk is, werd hij massaal aangevallen door de pers en zijn bevindingen afgedaan als een complottheorie .

Het ligt zover op tafel dat deze theorie in ieder geval als een realistische mogelijkheid moet worden gezien: het Instituut voor Virologie heeft aantoonbaar onderzoek gedaan naar coronavirussen, de praktijk van gain-of-function-onderzoek, waarbij virussen kunstmatig gevaarlijker worden gemaakt, is een feit.

Nu zijn er steeds meer aanwijzingen dat er steeds meer aanwijzingen zijn dat dit virus niet op natuurlijke wijze kan zijn ontstaan. Een nieuw Amerikaans inlichtingendocument, waarover uitsluitend de Wall Street Journal berichtte, toont aan dat drie medewerkers van dat virologische instituut in Wuhan in november 2019 zo ernstig ziek werden dat ze in het ziekenhuis moesten worden behandeld, de symptomen zouden Corona-typisch zijn geweest, het tijdstip en de ernst van de ziekte van werknemers is buitengewoon ongebruikelijk.

Voordien veroorzaakte een open brief van 18 internationaal gerenommeerde onderzoekers, waaronder van Stanford University, een sensatie in het tijdschrift Science: Daarin eisten de wetenschappers: “We moeten hypothesen over zowel natuurlijke als laboratoriumspilovers serieus nemen totdat we over voldoende gegevens beschikken. voorzien zijn van”. Ook werd bekritiseerd dat de WHO zo weinig ruimte gaf aan onderzoek naar de laboratoriumhypothese.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Nederlandse Topviroloog waarschuwt: vaccinatie maakt corona tot biologisch massavernietigingswapen

Alleen in Duitsland willen ze niets met de discussie te maken hebben

Tot nu toe is er geen dier geïdentificeerd waarvan het virus op de mens is overgedragen. De bekende vismarkt in Wuhan verkocht geen vleermuizen, maar het Wuhan City Virological Institute had een van ‘s werelds grootste collecties vleermuispathogenen. Significante tekortkomingen in de beveiliging van het instituut zijn al jaren bekend. Daarnaast zijn er genetische afwijkingen, de codons van de spike-eiwitten van SARS-CoV-2, waarmee het virus aan de menselijke gastheercel aanmeert, zijn atypisch voor coronavirussen. Volgens prof. Wiesendanger heeft de wetenschappelijke literatuur aangetoond dat een onderzoeksgroep van het virologisch instituut in de stad Wuhan al jaren genetische manipulaties uitvoert op coronavirussen met als doel ze besmettelijker, gevaarlijker en dodelijker te maken voor de mens.

Het onderwerp wordt internationaal al uitgebreid besproken; alleen al in Duitsland klampen mensen zich vast aan de bevindingen van de WHO-delegatie in China, die de laboratoriumhypothese categorisch uitsloot. Peter Ben Embarek, hoofd van deze delegatie, was echter voldoende om voor deze eindbeoordeling persoonlijk overleg te hebben met het laboratoriumpersoneel in Wuhan. De zoöloog Peter Daszak viel vooral op bij de WHO-delegatie. Hoewel hij in het verleden heeft beloofd dat zijn onderzoek volledig onpartijdig zal worden uitgevoerd, hielpen hij en EcoHealth Alliance (een ngo waarvan Daszak voorzitter is) een verklaring op te stellen waarin elke theorie dat het virus onnatuurlijk is ontstaan ​​als een opruiende complottheorie werd verworpen: ” De snelle, het open en transparant delen van gegevens over deze uitbraak wordt nu bedreigd door geruchten en desinformatie over de oorsprong ervan, ”schreef hij. De nauwe band van deze wetenschappers met de Chinese regeringsdoctrine ligt voor de hand, anders was men niet betrokken geweest bij een onderzoek waarin Peking bepaalt wat men wel en niet kan zien. Inhoudelijk zijn er echter nauwelijks argumenten die de laboratoriumhypothese kunnen weerleggen.

Een gedegen en open onderzoek naar het ontstaan ​​van de corona en de rol van de Chinese overheid hierin is dringend gewenst. Duitsland moet niet doorgaan met het negeren van dit debat, dat in veel opzichten niet alleen een enorme mondiale politieke betekenis heeft – na een jaar van lockdown hebben de burgers het recht om de oorzaken te achterhalen.Lees ook:  Leugens zullen COVID-19 niet stoppen

Comments

comments