De gevolgen van de afschaffing van contant geld

De gevolgen van de afschaffing van contant geld

31 mei 2021 0 Door Indignatie redactie

Om volledig door te dringen in het onderwerp cash-afschaffing en vooral om actie te kunnen ondernemen om contant geld te behouden, moeten 3 vragen worden gesteld en beantwoord: Wat zijn de gevolgen van de afschaffing van contant geld? Wat voor nut hebben contant geld ons elke dag? Welke oplossingen zijn er om aan ons geld te komen? In dit artikel wil ik ingaan op de eerste vraag, namelijk de gevolgen van het afschaffen van contant geld.

De gevolgen van het afschaffen van contant geld zijn alomvattend en complex. Ze zijn van invloed op bijna alle gebieden van het leven. Het beïnvloedt ons persoonlijk, beïnvloedt onze gezinnen, onze samenleving en zelfs de hele mensheid. Daarnaast heeft de afschaffing van contant geld een grote impact op onze emoties, onze gevoelens, ons zelfvertrouwen, onze vrijheid, onze zelfbeschikking en nog veel meer.

Ik zou willen beginnen met de effecten op ons persoonlijk. Hoe verandert ons zeer persoonlijke leven als er geen geld meer is?

Gevolgen voor mijn directe leven

 • Geld is niet meer met uw handen vast te pakken. Geldplanning wordt bemoeilijkt omdat digitale betaling in veel grotere mate een abstract begrip vereist dan fysiek contant geld. Het interpersoonlijke contact evenals het symbool van geven en nemen en de zichtbare waardering gaan verloren.
 • Voor elke geldbeweging wordt een vergoeding in rekening gebracht. De korting kan naar believen worden verhoogd zonder mijn invloed. Ik ben volledig overgeleverd aan de macht van de financiële sector.
 • De staat heeft gemakkelijk toegang tot mijn geld en dus mijn persoonlijke energie met negatieve rentetarieven en via onteigening.
 • Als ik niet gestroomlijnd ben of zelfs maar een bedreiging vorm voor de machthebbers, kan ik gemakkelijk worden uitgeschakeld door mijn toegang tot mijn accounts te blokkeren. Mijn fysieke bestaan ​​hangt ineens af van een kaart.
 • Elke uitwisseling, hoe klein ook, wordt gedocumenteerd en voor de lange termijn bewaard. Je weet met wie ik omga.
 • Sneller dan verwacht is de situatie als in China, waar iedereen wordt gecontroleerd en een puntensysteem is ingevoerd voor goed en slecht gedrag. Als je per ongeluk met de verkeerde mensen omgaat, kun je ineens geen vlucht of treinreis meer boeken omdat de gedragsscore te laag is. Dan probeer je alleen zaken aan te pakken die voor de staat acceptabel zijn, zodat de onderdrukking ophoudt. De bourgeois sluipt door het leven met een eend.
Lees ook:  WAARSCHUWING: Afschaffing contant-geld EU al begonnen met de 1 en 2 cent

Alleen al deze effecten op ons persoonlijk zouden ons ertoe moeten aanzetten om het onderwerp van de afschaffing van contant geld intensiever te behandelen.

En de afschaffing van contant geld heeft niet alleen een grote impact op ons persoonlijk, maar ook op de behoeften van onze gezinnen. Vooral over de opvoeding van onze kinderen. Heeft u er ooit over nagedacht hoe u uw kinderen kunt leren omgaan met geld zonder contant geld? Dat alleen is vrijwel onmogelijk met digitale betalingssystemen zoals kaart- of gsm-betalingen. Maar laten we eens kijken naar andere aspecten van de effecten van de afschaffing van contant geld op onze gezinnen hieronder:

Mijn familie

 • Budgetplanning is veel moeilijker omdat elektronisch geld de menselijke zintuigen ontwijkt en onzichtbaar is.
 • De beste tool voor het plannen en afhandelen van geld is niet langer beschikbaar. Financiële problemen kunnen sneller ontstaan ​​en leiden tot familieruzies.
 • Big Brother komt in het gezin omdat de ouders kunnen bepalen hoe de kinderen met hun eigen zakgeld omgaan. Zoon en dochter moeten hun aankopen verantwoorden met hun eigen geld. Op latere leeftijd ontbreekt het aan belangrijke persoonlijke ervaring en een verantwoord gebruik van geld.
 • Dankzij de digitale betalingen worden alle uitgaven gedocumenteerd. Zelfs geschenken kunnen niet langer worden “verborgen” voor de partner.
 • Als ik mijn kaart / mobiele telefoon aan mijn kind of iemand anders geef, zal ik mezelf met al mijn accountactiva aan hen overhandigen.

De impact van de afschaffing van contant geld op ons gezinsleven is angstaanjagend. Beroepshalve ben ik trainer geldmanagement en begeleid ik mensen bij de juiste besteding van geld. En steeds vaker moet ik in mijn consulten observeren hoe gezinnen met een goed inkomen niet meer rond kunnen komen met hun geld omdat ze bijna alles digitaal betalen. Studies hebben aangetoond dat kaartbetalers tot 100% meer verbruiken dan contante betalers. Gezinnen met een netto inkomen van meer dan € 5.000 komen de maand niet meer door omdat het geld digitaal en bijna onzichtbaar ongecontroleerd bij hen wegstroomt.

Gevolgen voor onze samenleving

Maar de gevolgen van de afschaffing van contant geld trekken heel andere kringen. Onze toekomstige samenleving voelt ook de effecten die zelfs de laatste voorstander van de afschaffing van contant geld zouden moeten verbazen:

Lees ook:  Trump, zonder bewijs, beschuldigt de FDA van het uitstellen van proeven met het coronavirusvaccin

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registreren • Een geldverbod blokkeert al het geld in het bank- en financiële systeem. Als gevolg hiervan is het onderworpen aan buitenlands geweld. De staat kan er snel gebruik van maken om oorlogen te financieren, de banken te redden, de economie te ondersteunen of voor andere acties.
 • Het gewenste monetaire systeem wordt generaties lang gecementeerd zonder het regulerende geld, omdat het niet langer kan worden afgebroken.
 • Er ontstaat een financiële dictatuur.
 • Er is een grotere kans op chantage tegen een politicus, afhankelijk van wat hij heeft gekocht en geconsumeerd of welke groepen en verenigingen hij heeft gesteund.
 • Al het geld, d.w.z. alle erkenning en waardering die een persoon heeft ontvangen in de vorm van geld voor zijn werk en inspanning, staat onder controle van een kleine groep mensen.
 • Klokkenluiders werken met nog meer risico’s. Na een afschaffing van contanten moeten we bereid zijn om nog minder informatie over politieke achtergronden te leren waarvan we ons dringend moeten bewust zijn.
 • Met de afschaffing van contant geld krijgt de staat geweldige kansen om de burger te controleren. Maar wie controleert de controllers? En wat gebeurt er als de goede staat verandert in een slechte?
 • Er zijn meer persoonlijke faillissementen omdat mensen zich minder zorgen maken om geld en minder gevoel hebben voor hun financiën.
 • Ouderen, gehandicapten, mensen die geen gevoel hebben voor getallen op lichtgevende monitoren, kunnen niet omgaan met de elektronische wereld en worden achtergelaten en behandeld als ballast in de samenleving.
 • De samenleving staat stil als elektronica niet werkt. Na een geldverbod bestaat het risico dat de goederenruil stilvalt als de betalingssystemen uitvallen.

Wil je in zo’n samenleving leven? De afschaffing van contant geld maakt deze zeer twijfelachtige samenleving werkelijkheid. Maar is dat nog steeds een vrije samenleving? Is het een samenleving waarin het individu zich nog vrij en onschendbaar kan bewegen? Of opent het poorten die zeer twijfelachtige totalitaire staten zullen voortbrengen?

Gevolgen voor de mensheid

Een wereld zonder contant geld verandert de wereld:

 • Als er geen contant geld meer is, zal de centrale bank negatieve rentetarieven in ongekende proporties afroepen om de consumptie en de economie te stimuleren, zodat schulden kunnen worden afbetaald en het gevreesde domino-effect wordt vermeden. Dit voedt zinloze consumptie en schaadt de ecologie van onze planeet. Als er geen geld meer is, heeft de burger ook een sterke onderhandelingspositie verloren als het gaat om het doorvoeren van belangrijke veranderingen in het monetaire systeem, omdat de financiële sector niet meer bang hoeft te zijn voor een bankrun. Ons uitbuitende geldsysteem bevordert echter de vernietiging van de planeet.
 • Na de afschaffing van contant geld is de macht meer dan ooit geconcentreerd op heel weinig mensen: elektronisch geld staat niet onder de controle van het individu.
 • De geschiedenis is geplaveid met tirannen en dictators. Voor zulke geesten zou het voor het eerst mogelijk zijn om totale controle over de mensheid te krijgen. Afhankelijk van de gevoelens van zo’n despoot, zal ik mijn leven moeten uitputten. Vrijheid, tot ziens!
 • Met de afschaffing van contant geld is al het geld in de digitale wereld terechtgekomen. Hij die deze regeert, controleert de wereld. Staten kunnen gemakkelijk worden gechanteerd, van een geldstroom worden afgesneden en van markten worden uitgesloten (trefwoordhandel en valutaoorlog). Maar individuele groepen kunnen ook worden geweerd van betalingstransacties, zoals het geval was bij Wikileaks en Julian Assange.
Lees ook:  Kayleigh McEnany: White House Press Secretary en Donald Trump's verkiezing Cheerleader

Nu worden we uitgedaagd

De wereld waarin we nu leven is niet toevallig ontstaan. En de wereld van morgen komt ook niet toevallig tot stand. Het wordt gemaakt door onze acties. Maar dat is slechts één kant van de medaille. Het ontstaat ook en vooral door ons niet-handelen.

Vrijheid is een goed dat groeit
door gebruik en verdwijnt door onbruik.
(Carl Friedrich von Weizsäcker)

En het is juist deze passiviteit die de afschaffing van contant geld bevordert. De burger wuift ze als het ware erdoorheen door er niets aan te doen of zelfs de digitale betalingssystemen te gebruiken zonder nadenken, blindelings en bijna dom, waardoor het geld elke overlevingskans wordt ontnomen.

Wat heel zeker is: de afschaffing van contant geld is geen toeval. Hierachter schuilen krachten die dit gedurende minstens 10 jaar subtiel met de hoogste precisie en verfijning hebben voortgestuwd. Daarom worden wij burgers nog meer uitgedaagd om in onze kracht te komen en voor contant geld de vlag te laten zien. Een oplossing zou zijn om dit artikel in uw gemeenschap te verspreiden.Comments

comments