Elon Musk zegt dat Tesla opnieuw bitcoin zal accepteren


Wanneer Elon Musk tweet, bewegen de cryptoprijzen

Hoe Elon Musk de bitcoin-prijzen beïnvloedt, in één grafiek.

Zoals Elon Musk tweets doet, gaat ook de cryptomarkt. De miljardair en de CEO van Tesla hebben ook veel over crypto getweet en de prijs van bitcoin – evenals dogecoin – op en neer gestuurd met minder dan 280 tekens.

Musk’s cryptocurrency-tweets in de afgelopen twee maanden waren vooral van invloed op bitcoin. Musk’s nieuwste bitcoin- tweet van zondagavond schoot de prijs van de cryptocurrency met bijna 10 procent omhoog.

De tweets van Musk, hoewel niet noodzakelijk voor zijn eigen financiële gewin, kunnen grote gevolgen hebben voor investeerders in cryptocurrency. Ze roepen ook vragen op over de soliditeit van een markt die zo gemakkelijk kan worden beïnvloed, vooral omdat particuliere beleggers steeds meer naar cryptocurrencies trekken. Het cryptocurrency-uitwisselingsplatform Coinbase werd in april het eerste grote cryptocurrency-bedrijf dat naar de beurs ging in de VS, wat de mainstreaming van op blockchain gebaseerde valuta’s zoals bitcoin, ethereum en dogecoin betekent.

De huidige prijsachtbaan begon in mei, Musk tweette dat Tesla bitcoin niet langer als betaling zou accepteren vanwege milieuzorgen over het zware energieverbruik, een omkering van de acceptatie van de grote cryptocurrency slechts twee maanden eerder . Als gevolg hiervan daalde de prijs van bitcoin met ongeveer 15 procent.

In een reactie op een tweet van iemand met het handvat @CryptoWhale, suggereerde Musk een paar dagen later dat Tesla zijn cryptocurrency-holdings zou verkopen – of dat misschien al heeft gedaan. Door die tweet zakte de prijs van bitcoin naar het laagste niveau sinds februari.

Op 17 mei zei Musk dat Tesla onlangs geen bitcoin heeft verkocht, wat de daling leek te stoppen en de prijzen ongeveer rond de $ 45.000 hield.

Een week later probeerde Musk schijnbaar de kwestie van de milieu-impact van bitcoin aan te pakken door het plan van Noord-Amerikaanse bitcoin-mijnwerkers te noemen om hernieuwbaar gebruik “potentieel veelbelovend” te publiceren. Daardoor steeg de prijs met 4 procent .

Elon Musk on Twitter: “Spoke with North American Bitcoin miners. They committed to publish current & planned renewable usage & to ask miners WW to do so. Potentially promising. / Twitter”

Spoke with North American Bitcoin miners. They committed to publish current & planned renewable usage & to ask miners WW to do so. Potentially promising.

Musk stopte daar niet: op 3 juni tweette hij een meme over het breken met bitcoin. De prijs van bitcoin is sindsdien met 5 procent gedaald, wat het laatste betekent in Musk’s maandlange tocht van de cryptocurrency.

Meest recentelijk tweette Musk dat Tesla weer bitcoin zou accepteren zodra mijnwerkers overgingen op “redelijk” gebruik van schone energie. Deze tweet bracht de prijs van de cryptocurrency met 8 procent omhoog en zijn tweets over bitcoin was de cirkel rond.

Elon Musk on Twitter: “This is inaccurate. Tesla only sold ~10% of holdings to confirm BTC could be liquidated easily without moving market.When there’s confirmation of reasonable (~50%) clean energy usage by miners with positive future trend, Tesla will resume allowing Bitcoin transactions. / Twitter”

This is inaccurate. Tesla only sold ~10% of holdings to confirm BTC could be liquidated easily without moving market.When there’s confirmation of reasonable (~50%) clean energy usage by miners with positive future trend, Tesla will resume allowing Bitcoin transactions.

Musk’s crypto-tweets staan ​​niet los van bitcoin. De SpaceX CEO stuurde ook dogecoin prijzen tot 30 procent mei na tweeten dat hij werkte met dogecoin ontwikkelaars om de efficiëntie van de munt te verbeteren. Een soortgelijke tweet later in mei zorgde er ook voor dat de dogecoin-prijzen stegen. Eerder deze maand zei SpaceX dat het de op meme geïnspireerde munt zou accepteren als betaling voor het verzenden van payload-reizen naar de maan. Het bedrijf zei ook dat het een kubussatelliet van 40 kilogram met de naam DOGE-1 naar de maan zou sturen. Tom Ochinero, executive van SpaceX, zei dat de satelliet “de toepassing van cryptocurrency buiten de baan om de aarde zal demonstreren en de basis zal leggen voor interplanetaire handel.”

Dit alles wil zeggen dat de tweets van Musk een grote invloed hebben op de cryptoprijzen. Hier is hoe zijn tweets eruit zien tegen de bitcoin-prijs over een paar weken in mei en begin juni:

“In cryptocurrencies is het net zo belangrijk om memes en de sociale laag te begrijpen als om de technologie en speltheorie te begrijpen die bitcoin tot een veilig netwerk maken” , vertelde Galen Moore, directeur van gegevens en indexen bij CoinDesk , aan Recode. “Het roept ook ongemakkelijke vragen op over prijsmanipulatie.”

In februari kocht Tesla $ 1,5 miljard aan bitcoin , waardoor de prijzen naar een toen recordhoogte werden gebracht. Tesla verkocht vervolgens ongeveer 10 procent ervan – voor een bedrag van $ 101 miljoen – volgens het winstrapport over het eerste kwartaal. Door de verkoop kon Tesla een recordwinst maken. Tesla heeft inderdaad meer bitcoin verkocht dan auto’s . Musk heeft sindsdien getweet dat het bedrijf alleen bitcoin heeft verkocht om “te bevestigen dat BTC gemakkelijk kan worden geliquideerd zonder de markt te verplaatsen.”

Afgezien van wat hij in tweets beweert, weten we eigenlijk niet of Musk, een van de rijkste mannen ter wereld, bitcoin koopt of verkoopt na zijn tweets. Cryptocurrencies zoals bitcoin zijn niet onderworpen aan de Amerikaanse effectenwetgeving en krijgen minder toezicht dan aandelen. Op 11 mei waarschuwde de Securities and Exchange Commission voor het “gebrek aan regelgeving en potentieel voor fraude of manipulatie” rond bitcoin.

In 2018 deed de SEC Musk en Tesla elk $ 20 miljoen na zijn tweet dat hij “financiering had veiliggesteld” om Tesla tegen een veel hogere aandelenkoers privé te nemen, waardoor het aandeel enorm steeg. De financiering was niet rond. De schikking vereiste dat Musk marktbewegende Tesla-tweets door de bedrijfsadvocaten voerde – iets wat hij niet heeft gedaan .

Musks tweets over bitcoin zijn minder beladen dan het opdrijven van de prijs van zijn eigen bedrijf, maar het voelt zeker niet eerlijk dat één persoon met een tweet de prijs van bitcoin kan beïnvloeden.

Over eerlijk gesproken: Musk is niet de enige die mogelijk geld verdient met zijn crypto-tweets. De Federal Trade Commission meldde onlangs dat consumenten in de afgelopen zes maanden $ 2 miljoen zijn opgelicht door Musk-imitators.

Dit suggereert dat Musk’s controle over de cryptomarkten zo sterk is dat het zich ook uitstrekt tot navolgers. En we moeten niet verwachten dat Musk’s buitensporige invloed op cryptoprijzen snel zal verdwijnen: cryptocurrencies worden steeds gebruikelijker en Musks imperium groeit.

Update, 14 juni: Dit verhaal is bijgewerkt met de nieuwste Musk-tweets over bitcoin en de impact ervan op de prijs van de cryptocurrency.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord