Maskers voor de mensen, vrijheid voor de machthebbers


 8 total views,  4 views today

Zelfs nu in de zomer moeten kinderen in Duitsland maskers dragen op scholen, ook al is het moeilijk voor hen. In steden, zoals Berlijn, moet je ondanks de hoge temperaturen in bepaalde gebieden toch mondkapjes dragen. De politici zelf lijken daarentegen niet al te streng te zijn in de regels die ze anderen opleggen. Dat suggereren althans beelden van de G7-top in Cornwall in Groot-Brittannië. Op de officiële foto’s tonen de staatshoofden en regeringsleiders naleving van de minimumafstanden. Zodra de situatie informeler wordt, lijken de beelden alsof er geen Corona was. En zeker geen “epidemische noodsituatie”, zoals de Duitse Bondsdag zojuist heeft besloten met de stemmen van de CDU/CSU, SPD en de Groenen, die officieel deel uitmaken van de oppositie. Zulke dubbele standaarden en minachting voor de eigen regels zijn opmerkelijk. Nog opmerkelijker is dat ze in Duitstalige landen nauwelijks de aandacht trekken. Het signaleren van wangedrag of tegenstrijdigheden onder de machthebbers in Duitsland is in 2021 blijkbaar weer verdacht geworden. Het is schandalig dat de oppositiepartij FDP in Thüringen Thomas Kemmerich heeft herkozen als staatshoofd – de man wiens democratische verkiezing de kanselier had herzien.

option84.de@option84 on Twitter: “pic.twitter.com/V0qMRmtttN / Twitter”

pic.twitter.com/V0qMRmtttN

Wim on Twitter: “Absurditeit 😳Paar dingetjes gecombineerd. pic.twitter.com/1NmIhsEKGf / Twitter”

Absurditeit 😳Paar dingetjes gecombineerd. pic.twitter.com/1NmIhsEKGf

Opmerkelijk is dat Angela Merkel de enige is die een masker draagt ​​aan een tafel waar al haar collega’s zonder masker zitten. Op de achtergrond is echter hun woordvoerder, staatssecretaris Steffen Seibert, te zien – zonder masker en zonder de minimumafstanden in acht te nemen. Interessant is de opmerking van deze Twitter-gebruiker. Hij schrijft “Zonder maskers” op de foto waarop de politici te zien zijn zonder masker, en “Zonder hersenen” op de foto waarop Merkel te zien is met het masker. Kort daarna is ze echter zonder masker in dezelfde scène te zien.

Münchner Merkur schrijft: “Toen ze werd ontvangen op de G7-top, maakte de bondskanselier een fout. Nadat ze van de trap van de regeringsmachine was gestapt, schudde Merkel instinctief de hand van haar tegenhanger ter begroeting – zoals te zien is op afbeeldingen en videomateriaal. De kanselier werd door een medewerker snel op de hoogte gebracht van de overtreding van de hygiëneregels, zodat ze naar de andere aanwezigen in de rij knikte. Merkel droeg een masker toen ze in Cornwall, Engeland aankwam, maar op dat moment leek ze even de geldende afstandsregels te zijn vergeten.”

g7

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord