Van Ark over handen schudden koning wappie Alexander: iedereen moet zich aan 1,5 meter houden


 36 total views,  4 views today

Koning Willem-Alexander heeft gisteren bij een bezoek aan een Haagse straat te weinig afstand gehouden en handen geschud met omstanders. Demissionair minister Van Ark voor Medische Zorg zegt dat iedereen zich voorlopig aan de anderhalvemetermaatregel moet houden, ook de koning.

Kort voor de EK-wedstrijd Nederland-Oostenrijk bezocht Willem-Alexander de Marktweg in Den Haag, die onlangs werd uitgeroepen tot mooiste Oranjestraat van Nederland. Samen met burgemeester Van Zanen werd hij rondgeleid door de initiatiefnemers van de oranje versieringen in de straat in de wijk Transvaal.

Volgens een woordvoerder van Van Zanen trok het bezoek van de koning veel meer mensen dan verwacht en was het daardoor niet mogelijk om afstand te houden. “Iedereen heeft geprobeerd om afstand te houden, maar dat is mede door de toestroom niet gelukt.”

Het bezoek van de koning en burgemeester is minutieus voorbereid, zegt de woordvoerder. “Om de drukte in te schatten is de Marktweg afgelopen zondag al bezocht, een uur voor de wedstrijd Nederland-Oekraïne. Toen was het echt rustiger.”

Volgens de woordvoerder is voor het bezoek afgesproken de coronamaatregelen zoveel mogelijk in acht te nemen, “zoals bij elk bezoek”. Of hierbij specifiek over het schudden van handen is gesproken, kan hij niet zeggen.

Jef on Twitter: “Koning Willem op bezoek in de Oranje straat in Den Haag#ned #nedoos pic.twitter.com/jqlcng4CG2 / Twitter”

Koning Willem op bezoek in de Oranje straat in Den Haag#ned #nedoos pic.twitter.com/jqlcng4CG2

Demissionair minister Van Ark zegt naar aanleiding van de beelden dat de afstandsregels niet voor niets zijn afgesproken. “Ik denk dat het uit enthousiasme gebeurde. Maar dit is wat mij betreft een goede aanleiding om toch weer even met elkaar te zeggen: we moeten ons aan die anderhalve meter houden.”

Volgens Van Ark moet iedereen het goede voorbeeld geven met de coronaregels en elkaar erop aanspreken. “Soms gaat het mis, dan lukt het niet, maar de basis is dat we ons allemaal aan de regels houden.”

In oktober was er kritiek op de koning omdat hij met zijn gezin naar Griekenland op vakantie ging, terwijl het reizen op dat moment werd ontraden. Hij brak de reis af, enkele uren nadat hij was geland. Eerder, in augustus toen reizen naar Griekenland nog kon, was er ophef over een foto van het koninklijk paar met een restauranteigenaar op Milos. De drie stonden dicht bij elkaar.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord