Congresleden willen dat de Amerikaanse president Joe Biden een cognitieve test doet


 14 total views,  6 views today

14 Republikeinse congresleden vroegen president Joe Biden om een ​​cognitieve test te doen. De groep wordt geleid door de voormalige dokter van het Witte Huis die Donald Trump in 2018 een positieve mentale gezondheidsverklaring afleverde.

Donderdag schreven verschillende Republikeinse congresleden een open brief aan president Joe Biden waarin ze de Democraten vroegen een cognitieve test af te leggen en het resultaat openbaar te maken. De brief is ondertekend door 14 parlementsleden. De auteur van het initiatief, Ronny Jackson , rechtvaardigde de eis met het feit dat de mentale achteruitgang en vergeetachtigheid van het 78-jarige staatshoofd steeds meer opviel.

“Het Amerikaanse volk verdient absoluut vertrouwen in hun president. Amerikaanse burgers verdienen het te weten of hij of zij zijn of haar officiële taken kan uitvoeren. Ze verdienen volledige transparantie over de mentale toestand van hun hoogste gekozen leider.”

De voormalige dokter van het Witte Huis, die daar diende onder George W. Bush, Barack Obama en Donald Trump, riep de oudste president in de Amerikaanse geschiedenis op om het voorbeeld van zijn voorganger te volgen. Volgens hem is het nu de hoogste tijd dat Biden ook een cognitieve test doet.

“Wij zijn van mening dat alle presidenten, ongeacht geslacht, leeftijd of politieke partij, het precedent moeten volgen dat door voormalig president Trump is geschapen om hun solide intellectuele capaciteiten te demonstreren.”

In 2018 had Jackson de Republikeinse Trump een positief oordeel gegeven over zijn mentale vermogens. Volgens het nieuw gekozen congreslid was dit de eerste keer dat een zittende president aan een cognitieve test werd onderworpen.

Het Witte Huis weigerde aanvankelijk commentaar te geven op de openbare brief van de 14 Republikeinen. Bidens lijfarts publiceerde in december 2019 een rapport waarin hij de politicus omschreef als gezond, krachtig en “geschikt om het presidentschap met succes uit te oefenen”. Na zijn ontmoeting met de Amerikaanse president op 16 juni 2021 in Genève zei de Russische president Vladimir Poetin dat het mediabeeld van Biden niets te maken had met de realiteit. Zijn tegenhanger is een professional. Biden was gefocust en begreep wat hij wilde bereiken.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord