3 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Dakloosheid wordt een crisis van epische proporties in de Verenigde Staten

dakloosheid

 11 total views,  3 views today

Kun je je voorstellen hoe het zou zijn om geen huis te hebben? Voor veel Amerikanen is dit niet iets dat ze zich moeten voorstellen, omdat het een dagelijkse realiteit is. Niemand weet zeker hoeveel daklozen er in dit land zijn, maar recente schattingen lopen uiteen van  “minder dan 600.000 tot meer dan 1,5 miljoen mensen” , en iedereen is het erover eens dat het aantal groeit. Zelfs als de rijken zich bezighouden met  wilde biedingsoorlogen  over de meest wenselijke eigendommen, worden er elke dag meer verarmde Amerikanen op straat gedwongen. Er is altijd dakloosheid geweest in Amerika, maar hier in 2021 wordt het snel een crisis van epische proporties.

Ironisch genoeg is de staat met het grootste probleem ook de rijkste staat van het land. Er wonen momenteel minstens 160.000 daklozen in Californië, hoewel velen geloven dat het officiële cijfer veel te laag is. Het aantal daklozen in de staat nam al jaren toe, en toen  kwam de pandemie …

Met tenten omzoomde straten met spullen overal verspreid. Geïnfecteerde wonden met insecten die erin leven. Een man die al meer dan tien jaar niet heeft gedoucht. Een 80-jarige vrouw die zichzelf niet kan voeden. Mensen die met de metro rijden omdat de treinen een veiligere slaapplaats zijn.

Het daklozenprobleem in Californië is al decennia niet meer onder controle. Toen kwam COVID-19.

In veel steden in Californië lijken tegenwoordig overal tentsteden te zijn opgedoken. Volgens de San Francisco Chronicle is het aantal tentenkampen alleen al in San Francisco  tijdens de pandemie met 70 procent gegroeid  …

Tentenkampen zijn typische bezienswaardigheden onder snelwegen en in gebieden zoals skid row – een deel van het centrum van Los Angeles dat bekend staat om zijn enorme dakloze bevolking – maar de pandemie, sluitingen en quarantaines zorgden ervoor dat ze zich over de stad verspreidden. Er verschenen kampementen op parkeerterreinen, buurtparken en buiten scholen, niet alleen in Los Angeles, maar ook in andere delen van de staat.

Alleen al in San Francisco groeiden tentenkampen met 70% en werden ze zichtbaarder in de hele stad, volgens de San Francisco Chronicle.

San Francisco is een van de rijkste steden ter wereld.

Als dit nu gebeurt, hoe erg zal het dan worden als de Amerikaanse economie echt uit elkaar begint te vallen?

De dakloosheidcrisis blijft ook aan de oostkust snel groeien. In New York City zijn velen bezorgd geworden over de “groeiende aanwezigheid” van daklozen  op Times Square …

Een toestroom van daklozen in de wijk Hell’s Kitchen in Manhattan na een noodmaatregel door New York City om de drukte in opvangcentra te verminderen, is sinds afgelopen voorjaar een feit van pandemisch leven voor de buurt.

Veel van de nieuwkomers, die in nabijgelegen hotelkamers wonen die door de stad zijn gecontracteerd, zijn grotendeels onopvallend gebleven. Maar anderen met geestelijke gezondheids- en drugsproblemen zijn steeds meer aanwezig in Hell’s Kitchen en het aangrenzende Times Square.

Nu de pandemie vervaagt, willen veel New Yorkers graag dat de daklozen van Times Square worden verwijderd omdat de toeristen beginnen terug te keren.

Onnodig te zeggen dat het niet goed is om hordes daklozen op straat te zien liggen, en de toename van dakloosheid heeft ook bijgedragen aan  een dramatische toename van gewelddadige misdaad  in de omgeving van Times Square…

Het politiebureau dat Times Square en veel van de hotels omvat, heeft dit jaar tot nu toe een stijging van 183 procent gezien in het aantal misdrijven en 173 procent in overvallen in vergelijking met 2020, volgens gegevens van de NYPD.

Zoals je je waarschijnlijk wel kunt voorstellen, neemt ook in het midden van het land de dakloosheid toe.

In Dallas is onlangs een groot daklozenkamp door de autoriteiten verwijderd nadat lokale bewoners  luid klaagden …

De stad Dallas heeft een daklozenkamp verwijderd nadat omwonenden hadden geklaagd dat het hun gezondheid en veiligheid in gevaar bracht.

Terwijl sommigen die het kamp naar huis hebben gebeld zeggen dat ze nergens heen kunnen, zijn de buren dankbaar dat de stad eindelijk reageert. Het uitgestrekte daklozenkamp was bedekt met een bladerdak en lag achter huizen langs Tres Logos Lane in het noordoosten van Dallas.

Niemand wil een daklozenkamp in zijn buurt, maar waar moeten die daklozen naartoe?

Ze moeten ergens slapen.

Maar voor nu zijn de bewoners van die specifieke buurt gewoon blij dat die daklozen niet langer hun probleem zijn. Sterker nog, een buurtbewoner vertelde de pers dat ze zo blij is dat ze weg zijn dat ze  “rillingen” krijgt …

“Ik ben zo opgewonden, ik ben zo blij, ik heb koude rillingen”, zei bewoner Maria Sanchez. “Het is niet alleen de dakloosheid waar we het over hebben, het zijn andere individuen die, weet je, andere illegale activiteiten doen, schetsmatige activiteiten.”

Dus wat gebeurt er als Maria Sanchez haar huidige baan verliest en achterloopt met haar huur- of hypotheekbetalingen?

Uiteindelijk is de overgrote meerderheid van de Amerikanen nog maar een paar maanden verwijderd van het zelf dakloos zijn.

Nu er een einde komt aan een landelijk moratorium op huisuitzetting, wordt ons verteld dat  miljoenen meer Amerikanen  binnenkort de straat op kunnen…

MILJOENEN huurders worden uitgezet omdat een landelijk verbod over twee weken afloopt.

Het komt erop neer dat 5,7 miljoen Amerikanen – bijna 14% van alle huurders in het hele land – in april een achterstand hadden opgelopen met hun huur.

Uit het onderzoek van de National Equity Atlas bleek dat huurders bijna $ 20 miljard aan huur verschuldigd waren, waarbij mensen met een laag inkomen tot de zwaarst getroffenen behoorden.

Dus hoe erg de zaken nu ook zijn, ze kunnen binnenkort nog  veel erger worden .

Kun je je voorstellen hoe dat eruit zou zien?

Slapen op straat is extreem gevaarlijk en grote aantallen daklozen sterven uiteindelijk. Volgens  USA Today stierven alleen al in 2020 meer dan 1.300 daklozen in Los Angeles County…

De crisis in Californië heeft een spoor van doden achtergelaten.

Sommige komen van een overdosis drugs, geweld of onbehandelde ziekten die in de loop van de tijd toenemen. Anderen komen voort uit zelfmoord. Deze mensen sterven onder snelwegen, langs trottoirs en in steegjes, ziekenhuizen en voertuigen. Alleen al in Los Angeles County stierven vorig jaar meer dan 1.300 mensen. Een jaar daarvoor stierven nog eens 1.200.

Tijdens de pandemie heeft de federale regering biljoenen en biljoenen dollars geleend en uitgegeven, en de Federal Reserve heeft biljoenen en biljoenen dollars in het financiële systeem gepompt, en toch is het lijden van degenen aan de onderkant van de economische voedselketen veel groter geworden. , veel slechter.

Er is iets heel erg mis met die foto.

Wat onze leiders ook doen, de dakloosheidcrisis in dit land lijkt alleen maar te escaleren. Enorme aantallen van onze medeburgers zullen vannacht op straat slapen, en binnenkort zullen er nog veel meer bij hen komen.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments