Er broeit een nieuwe paniek: de Delta-variant


 30 total views,  4 views today

Er broeit een nieuwe paniek: de Delta-variant. Er is geen reden om een ​​catastrofe te vrezen – maar de politiek trekt zich al terug voor de volgende lockdown. Nieuwe gegevens uit het VK trekken de effectiviteit van vaccins fundamenteel in twijfel.

NDR Info verduidelijkt met een feitposting: “Daarom is de Delta-versie zo gevaarlijk.” Er staat dat de symptomen bij hoofdpijn, loopneus en keelpijn anders zijn dan bij de vorige versies. Juist vanwege deze symptomen – en daar komt het – wordt de infectie vaak afgedaan als een verkoudheid, vooral bij jonge mensen. Het verraderlijke eraan: “Mede door deze eigenschappen verspreidt de Delta-versie zich zo snel”.

Het jaar is 2021, een ziekte is extreem gevaarlijk omdat je vaak niet eens merkt dat je het hebt. Wat op het eerste gezicht een grap lijkt, is bittere realiteit. Want “Delta” is inmiddels het belangrijkste argument waarom de versoepeling wordt afgeremd en sommige, inmiddels bekende wetenschappers, journalisten en politici hadden het blijkbaar over de volgende lockdown. Lissabon is al afgesloten en Groot-Brittannië stelt de versoepelingsstappen met vier weken uit. Hessen premier Bouffier zei: “Of we een vierde golf krijgen en terugkeren naar contactbeperkingen” kan niet worden uitgesloten.

Maar wat weet u van de Delta-variant? Eigenlijk relatief weinig. De Delta-variant lijkt besmettelijker, maar niet dodelijker. De onderzoekssituatie is mager, maar aangezien de deltavariant zich juist snel verspreidt en de andere varianten verdringt, lijkt de verhoogde besmettelijkheid een feit. De situatie doet enigszins denken aan het uitbreken van de alfa-variant (voorheen bekend als de Britse mutant): sommigen profeteerden er ook over dat het aantal gevallen zou exploderen – maar de infecties namen toe, maar het aantal doden nauwelijks. Bijna overal waar deze variant “woedde”, daalde het sterftecijfer tot een historisch dieptepunt. Tot op heden is dit niet volledig wetenschappelijk opgehelderd: studies suggereren echter dat alfa op geen enkele manier gevaarlijker was dan het oorspronkelijke type.

Een dergelijke ontwikkeling is principieel logisch. Al op 18 februari wezen alternatieve media op een dergelijke waarschijnlijke ontwikkeling: “Er is geen evolutionaire druk met betrekking tot de selectie van viruspopulaties met verhoogde pathogeniciteit. Integendeel, de evolutionaire druk is uitsluitend gericht op de selectie van populaties met verhoogde virulentie (infectierisico). Verhoogde pathogeniteit zou zelfs een negatieve selectiefactor zijn omdat de geïnfecteerden worden geïsoleerd en het virus zich dan niet verder kan verspreiden”, schreef moleculair bioloog prof.dr. Wolf-Dieter Schleuning op dit punt.

Sommige virussen hebben de neiging om na verloop van tijd onschadelijker te worden en vervolgens besmettelijker, juist omdat een infectie niet meer waarneembaar is. Dus na verloop van tijd veranderde wat ooit een ernstige ziekte was in een verkoudheid. Corona zou ook dezelfde kant op kunnen gaan.

Het is dan ook helemaal niet verwonderlijk dat er een nieuwe golf op komst is – maar wel een golf van besmettingen, niet per se sterfgevallen. Dat bleek ook uit de Britse variant. Toen aan het begin van het jaar in Duitsland een einde kwam aan de “tweede golf” en de aantallen al erg laag waren, verspreidde de B117-variant zich snel en veroorzaakte de zogenaamde “derde golf” – die echter pas detecteerbaar in de infecties De sterftecijfers bleven laag en onder het niveau van een conventionele griepgolf. Misschien zal de vierde golf vergelijkbaar zijn, misschien zal dit effect nog extremer zijn – meer infecties, minder sterfgevallen.

De verschrikkelijke beelden uit India waren vooral een product van het desolate Indiase gezondheidssysteem – maar over het algemeen heeft India qua bevolking nog nooit zoveel coronadoden gehad dan Duitsland.

Explosief: Gevaccineerde mensen overlijden vaker aan de deltavariant dan niet-gevaccineerde mensen

Bij Delta staat één punt open: hoe effectief zijn de vaccins. Er zijn eerste onderzoeken die in ieder geval suggereren dat de vaccinatie beschermt tegen ernstige kuren. Gegevens van de Engelse gezondheidsafdeling suggereren echter negatieve dingen. Dienovereenkomstig waren van de in totaal meer dan 60.000 geregistreerde Delta-geïnfecteerde mensen meer dan 17.500 eerder een of twee keer gevaccineerd, dat is bijna 30 procent. Bij de doden is het nog ernstiger: van de 73 hier geregistreerde sterfgevallen (met of op de Delta-variant) waren er 37 eerder gevaccineerd, ruim 50 procent. Als je alleen degenen neemt die twee keer zijn ingeënt, is het nog duidelijker: het risico op overlijden als gevolg van deze cijfers is zelfs groter voor mensen die twee keer zijn ingeënt dan voor degenen die niet zijn ingeënt, gebaseerd op het aandeel van de bevolking . Public Health England schrijft: het zou “te vroeg zijn om”

In antwoord op een TE-onderzoek of overeenkomstige gegevens of schattingen beschikbaar waren in Duitsland, verklaarde het Robert Koch Instituut: “Een beoordeling van de mortaliteit van Delta kan nog niet worden gegeven. De verspreiding van Delta is pas een paar weken in Duitsland waargenomen.”

Ondanks deze nog steeds zeer onnauwkeurige gegevens, lijken politici nog steeds vastbesloten te zijn voor vaccinatie. De strategie blijft: lockdown tot vaccinatiedekking. Delta laat zien dat dit precies de verkeerde aanpak is. Uiteindelijk is dit concept gebaseerd op het NoCovid-idee – op een gegeven moment zou Corona van de kaart kunnen worden geveegd. Dit is een ernstige fout: Corona blijft muteren en lijkt dus op middellange termijn vaccinatiebescherming te kunnen omzeilen.

Corona zal blijven – maar het kan steeds onschadelijker worden. Corona was – zo blijkt uit zowel de laatste onderzoeksresultaten over de resultaten van de PCR-testen als het schandaal rond de gemanipuleerde IC- bedstatistieken – nooit zo gevaarlijk dat een lockdown gerechtvaardigd was. Het valt nog te bezien of een dergelijk systeem überhaupt effectief is. Op de een of andere manier neemt Delta de lockdown-strategie ad absurdum. Want een nieuwe lockdown nu zou de lockdown voor altijd betekenen. In een vergrijzende samenleving met een verzwakkend gezondheidssysteem kan de volgende griepgolf tot fundamentele problemen leiden.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord