Geen regenboogstadion: grote spijt van beslissing UEFA buigt voor Hongarije


 4 total views,  2 views today

MÜNCHEN. Het besluit van de Europese voetbalbond UEFA om de Allianz Arena in München woensdag tijdens de EK-wedstrijd tussen Duitsland en Hongarije niet in de regenboogkleuren te laten schitteren, stuitte op kritiek. “Regenboogkleuren en waar ze voor staan, mogen nooit een provocatie zijn, maar een vanzelfsprekendheid. Zolang dat niet van toepassing is, hebben we ons doel niet bereikt’, schreef plaatsvervangend voorzitter van de SPD-fractie, Katja Mast, dinsdag op Twitter.

Katja Mast on Twitter: “Übrigens: #Regenbogenfarben und für was sie stehen sollten niemals eine Provokation sein, sondern eine Selbstverständlichkeit. Solange das nicht gilt, sind wir nicht am Ziel. 🏳️‍🌈 / Twitter”

Übrigens: #Regenbogenfarben und für was sie stehen sollten niemals eine Provokation sein, sondern eine Selbstverständlichkeit. Solange das nicht gilt, sind wir nicht am Ziel. 🏳️‍🌈

Groene topkandidaat Annalena Baerbock riep op om een ​​”sterk teken van diversiteit” en “de regenboog door het hele land” te dragen.

Annalena Baerbock on Twitter: “Für Toleranz. Gegen Homofeindlichkeit. Nicht nur, wenn es um Fußball geht. Lasst uns ein starkes Zeichen der Vielfalt setzen und den Regenbogen durchs Land tragen. Bereit, weil ihr es seid. Postet euren🌈 #Regenbogenfarben pic.twitter.com/sTVZNhyHcC / Twitter”

Für Toleranz. Gegen Homofeindlichkeit. Nicht nur, wenn es um Fußball geht. Lasst uns ein starkes Zeichen der Vielfalt setzen und den Regenbogen durchs Land tragen. Bereit, weil ihr es seid. Postet euren🌈 #Regenbogenfarben pic.twitter.com/sTVZNhyHcC

De leider van de Groenen in de Bondsdag, Katrin Göring-Eckardt, waarschuwde dat mensenrechten overal moeten gelden, ook in het stadion:

Katrin Göring-Eckardt on Twitter: “Menschenrechte gelten für alle Menschen, überall. Auch im Stadion. Das ist nicht lediglich politisches Statement, sondern demokratisches Selbstverständnis #uefa Flagge können wir morgen trotzdem zeigen. Im Stadion oder eben am Balkon 🏳️‍🌈#regenbogenfarben #GERHUN #EURO2020 pic.twitter.com/2AMTULuzp8 / Twitter”

Menschenrechte gelten für alle Menschen, überall. Auch im Stadion. Das ist nicht lediglich politisches Statement, sondern demokratisches Selbstverständnis #uefa Flagge können wir morgen trotzdem zeigen. Im Stadion oder eben am Balkon 🏳️‍🌈#regenbogenfarben #GERHUN #EURO2020 pic.twitter.com/2AMTULuzp8

Eerder had de UEFA het verzoek van de burgemeester van München Dieter Reiter (SPD) om het stadion in felle kleuren te verlichten als symbool tegen het homoseksuele beleid van Hongarije afgewezen. “Volgens haar statuten is de UEFA een politiek en religieus neutrale organisatie. Gezien de politieke context van deze speciale aanvraag – een bericht gericht op een besluit van het Hongaarse nationale parlement – moet de UEFA deze aanvraag afwijzen”, meldt de ARD “Sportschau”.

Als reactie hierop willen andere sportfaciliteiten woensdag de regenbooglichten aandoen – ook als daar geen wedstrijd plaatsvindt. De woordvoerder van het bestuur van Bundesliga-club Eintracht Frankfurt, Axel Hellmann, kondigde aan: “Deutsche Bank Park zal de regenboog aanzetten voor de wedstrijd tegen Hongarije. Het Waldstadion blijft kleurrijk!” Volgens de WDR zijn de exploitanten van het stadion van Keulen hetzelfde van plan.

De Beierse premier Markus Söder (CSU), die de verlichting van de Allianz Arena in de kleuren van de homobeweging steunde, betreurde de beslissing van de UEFA. “Het is jammer dat de arena van München niet in regenboogkleuren mag schitteren. Dat zou een heel goed teken zijn geweest voor tolerantie en vrijheid”, schreef hij op Twitter.

Markus Söder on Twitter: “Schade, dass die Münchner Arena nicht in Regenbogenfarben leuchten darf. Das wäre ein sehr gutes Zeichen für Toleranz und Freiheit gewesen. Wir müssen uns stark machen gegen Ausgrenzung und Diskriminierung. #euro2020 #UEFA https://t.co/i43elPj6mU / Twitter”

Schade, dass die Münchner Arena nicht in Regenbogenfarben leuchten darf. Das wäre ein sehr gutes Zeichen für Toleranz und Freiheit gewesen. Wir müssen uns stark machen gegen Ausgrenzung und Diskriminierung. #euro2020 #UEFA https://t.co/i43elPj6mU

De zender ProSieben maakte woensdag als reactie bekend dat het stationslogo kleurrijk zou worden.

ProSieben on Twitter: “Aus guten Gründen ändern wir morgen On Air unser Senderlogo. #HUNGER #EURO2020 #Regenbogenfarben #Regenbogen pic.twitter.com/9Os2PuZlmN / Twitter”

Aus guten Gründen ändern wir morgen On Air unser Senderlogo. #HUNGER #EURO2020 #Regenbogenfarben #Regenbogen pic.twitter.com/9Os2PuZlmN

 

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.




Comments

comments

Geef een antwoord