3 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Voor de EK-wedstrijd: de Hongaarse ambassadeur eist het einde van de campagne tegen zijn land

hongarije

 7 total views,  5 views today

BERLIJN. Een dag voor de interland tussen Duitsland en Hongarije riep de Hongaarse ambassadeur Péter Györkös op tot beëindiging van de campagne tegen zijn land. “De campagne die is begonnen tegen Hongarije en de uitbreiding ervan naar de sport is niet verenigbaar met de feiten, noch met de waardigheid van Hongaren”, zei Györkös toen hem werd gevraagd door YOUNG FREEDOM. De kritiek op Hongarije is gebaseerd op verkeerde informatie en interpretaties. Maar het is nog niet te laat om de campagne te stoppen, waarschuwde de ambassadeur.

Het Hongaarse parlement heeft onlangs een wet aangenomen om kinderen te beschermen tegen pedofilie. Critici klagen dat scholen niet langer les mogen krijgen over homoseksualiteit en beschuldigen de Hongaarse regering van homofobie en transvijandigheid.

Als protest eisten de Münchense gemeenteraadsfracties van de Groenen, SPD, CSU, FDP, Linkse Partij en Vrije Kiezers dat de Allianz Arena in München woensdag tijdens de wedstrijd tussen Duitsland en Hongarije in de regenboogkleuren zou worden verlicht. Dit zou een teken van solidariteit met homoseksuelen en transseksuelen in Hongarije moeten zijn.

De wet is niet in tegenspraak met de Europese juridische situatie

Burgemeester Dieter Reiter (SPD) wendde zich daarom maandag tot de UEFA om goedkeuring te krijgen voor de regenboogverlichting. Volgens berichten in de media wijst de voetbalbond dit af. Een officiële verklaring van de UEFA laat nog op zich wachten.

De Hongaarse ambassadeur verwierp beschuldigingen van anti-homobeleid door de regering van Viktor Orbán. “Laten we de specifieke wettekst als uitgangspunt nemen. Het is natuurlijk niet onbelangrijk om in dit verband de Europese juridische situatie in acht te nemen. Het Hongaarse recht is niet in strijd met de Europese rechtsnormen. Daarin staat dat de beslissing over de seksuele opvoeding van een kind bij de ouders ligt. Exclusief voor de ouders.” De primaire verantwoordelijkheid voor de seksuele opvoeding van hun kinderen ligt nog steeds bij de ouders.

Ambassadeur: Het draait allemaal om minderjarigen

“Er worden geen uitspraken gedaan over het leven van volwassenen. Niets en niemand regelt iets, er zijn geen aanbevelingen van welke aard dan ook voor het leven of seksuele voorkeuren van volwassenen in de wettekst”, benadrukte Györkös. “Individuele vrijheid en tolerantie komen volledig tot hun recht.”

De ambassadeur herinnerde er ook aan dat er in Duitsland pas recentelijk intensief is gediscussieerd over kinderrechten en het ouderschap . Het ging ook over de relatie tussen kinderen, ouders en de staat.

Pas maandag klaagde de voorzitter van de Duits-Hongaarse Vereniging, Gerhard Papke, over de massale publieke opinie op basis van valse beweringen tegen Hongarije tijdens het EK voetbal. “In Hongarije kunnen homoseksuelen veilig en in vrede leven. Hun geregistreerd partnerschap staat grotendeels op gelijke voet met het huwelijk. En toch wordt Hongarije overspoeld met een vernederende campagne in Duitsland’, vertelde Papke maandag aan de JF. Feiten waren niet interessant. (krk)

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments