3 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Ingezonden door ontevreden lezer: Hongaarse voetballers worden gegijzeld door politiek

UEFA

 13 total views,  3 views today

Kleurrijk, kleurrijk, kleurrijk: de EK-wedstrijd tussen Duitsland en Hongarije staat in het teken van de regenboog. De actie is oneerlijk en onsportief tegenover de Hongaarse voetballers. Voetbal verwordt tot een bijzaak. En dat is het echte schandaal!

Het Hongaarse nationale voetbalelftal in het voetbalstadion van München met de commerciële naam Allianz Arena willen gijzelen voor de premier van Hongarije, Viktor Orbán, die niet geliefd is bij de Classe Politique, is natuurlijk onaanvaardbaar, hoogst oneerlijk, onsportief en eenvoudig zonder enig fatsoen. Ik weet dat bijna niemand meer weet wat fatsoen is. Net zoals? Als je er geen voelt, kun je er ook geen hebben. Het feit dat degenen over wie ik het heb allemaal van de Mimimi-stam zijn en niet tegen de minste kritiek kunnen, weet wie de loop van de tijd volgt. Het gebeurt niet vaak meer dat ik het eens kan zijn met een uitspraak in de FAZ, maar deze van Reinhard Müller is zeker:

»… De wijdverbreide aanslag van de UEFA, die heeft geweigerd het stadion van München in regenboogkleuren te verlichten uit protest tegen het beleid van de Hongaarse regeringsleider, is even onverdraagzaam als goedkoop. Niemand verhindert de wisselvallige Beierse premier Markus Söder om Orbán in een regenboogpak te begroeten. Niemand belet de kanselier, wiens woordvoerder zich ook heeft uitgesproken, om het wachtbataljon in de rij te zetten voor het volgende staatsbezoek.”

Dat de beoogde handeling vrije moed is en niets anders naar voren mag komen dan de vrije moed zelf, dat is waar Müller deze trend van de tijdgeest in het juiste licht plaatst.

Dat de UEFA de verlichting afwees, suggereert dat ze verder dan de dag dacht. Als ik de intentie van de free mutler’s regenboogcampagne voor dit Europees voetbalkampioenschap als maatstaf neem, dan is het eerste wat de free mutler moet eisen dat het wereldkampioenschap voetbal uit Qatar onmiddellijk naar elders wordt verplaatst.

Hier zou ik moeten zeggen wat ik bedoel met gratis moed, zodat niemand mij verkeerd interpreteert. Gratis, zo ontmoedigd, is iets eisen dat geen moed kost, want gratis koeriers hebben niets te vrezen van welke kant dan ook het vermelden waard. Vrije moed is zonder risico. Vrije moed is helemaal geen moed. Maar alleen daar voor ijdele zelfverheerlijking – hier in de vorm van zelfverlichting. Dit is het goedkoopste item van alles wat moreel rijk is.

Waar zijn jullie vrije mutlers als er ergens een VN-evenement plaatsvindt? De overgrote meerderheid van de regeringen die lid zijn van de VN is niet minder homofoob dan Orbán en zijn regering wordt verondersteld te zijn. Waarom kunnen de teams van landen als Iran, Saoedi-Arabië enzovoort concurreren zonder regenboogkleuren? Maar vrije mutlers, waarom alleen verlichten, waarom ze niet uitsluiten van alle competities? Hoe? Oh, de teams en hun afgewezen regeringsleiders zouden helemaal niet verlicht moeten worden, alleen de gratis koeriers, de lichttechnici zelf Ja, hiermee is de cirkel rond.

Mensen, leid uw politieke debatten en schermutselingen waar en hoe u maar wilt, maar niet over de ruggen van atleten, zelfs niet van professionele atleten – en toeschouwers. Zodat je jezelf verlicht ziet in de massamedia. Rode kaart. Laatste fluitsignaal. Kantelen, game over.

Fritz een boze sporter

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments