3 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

“Vaccindoorbraken” ook bij jongere mensen

vaccin

 25 total views,  9 views today

Meer dan 17.000 dubbel gevaccineerde mensen in Duitsland werden ziek met COVID-19 na “volledige immuunbescherming”. Dat heeft het federale ministerie van Volksgezondheid op verzoek bekendgemaakt. Het Robert Koch Instituut wil de cijfers over dergelijke ‘vaccinatiedoorbraken’ en de gevolgen daarvan in de toekomst vastleggen in het managementrapport.

Nooit eerder zijn er bij het verantwoordelijke Paul Ehrlich Instituut (PEI) zoveel meldingen van vermoedelijke bijwerkingen van een geneesmiddel binnengekomen als bij de COVID-19-vaccins. Naast de veiligheid van de voorwaardelijk goedgekeurde mRNA- en vectorvaccins, blijft hun effectiviteit twijfelachtig. Naar aanleiding van meerdere vragen deelde het Bondsministerie van Volksgezondheid (BMG) de auteur mee: Tot en met 11 juni registreerde het Robert Koch Instituut (RKI) 17.409 positief geteste mensen die al twee keer waren ingeënt en de 14 dagen tot de ” volledige vaccinatiebescherming ”.

“Vaccindoorbraken” ook bij jongere mensen

BMG-woordvoerder Sebastian Gülde liet open hoeveel van degenen die positief testten, ziek werden of stierven aan COVID-19. Binnenkort publiceert het RKI deze cijfers eenmaal per week in haar managementrapportages. Het onderscheidde echter de gevaccineerde proefpersonen die positief waren getest naar leeftijd. Volgens deze gegevens waren 60 van de 17.409 getroffen mensen jonger dan 18 jaar, 6.371 mensen waren tussen 18 en 59 jaar oud en 11.001 andere mensen waren ouder dan 60 jaar.

Het feit dat ondanks volledige immuunbescherming meer ouderen dan COVID-19-gevallen in de archieven van het Robert Koch Institute (RKI) terechtkwamen, is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat de groep eerst werd gevaccineerd. Deze cijfers bevestigen in ieder geval niet de door experts in sommige media geponeerde gedachte dat de vaccinaties alleen maar slechter werkten bij ouderen met een zwak immuunsysteem. Ruim een ​​derde was dus jonger dan 60 jaar.

Degenen die ondanks een volledige vaccinatie positief testten, hadden hun tweede dosis ten minste 14 dagen voor de peildatum, uiterlijk op 28 mei, gekregen. De RKI meldde die dag in totaal bijna 13,68 miljoen mensen die tweemaal waren ingeënt . Later kreeg 0,13 procent van hen een positief PCR-resultaat.

De RKI noteerde de eerste tweede vaccinaties in haar managementrapport van 18 januari 2021. De eerste positieve gevallen met volledige immuunbescherming hadden dus 14 dagen later, op 1 februari, voor het eerst kunnen optreden. Volgens het instituut zijn er tussen die dag en 11 juni in het hele land in totaal 1,49 miljoen nieuwe positieve gevallen bijgekomen. Zo was iets minder dan 1,2 procent van de getroffenen volledig gevaccineerd en hadden ze hun ‘wachtperiode’ van twee weken gehad.

In vergelijking met de totale bevolking zijn de volgende resultaten: Volgens de telmethode van de RKI was 1,8 procent van alle inwoners van Duitsland tijdens de registratieperiode besmet met het virus; Het positieve aandeel in de totale bevolking was 1,8 procent, ongeveer 14 keer hoger dan in de groep van de volledig ingeënte met 0,13 procent.

Gevallen verschijnen niet in het veiligheidsrapport

Ruim een ​​maand geleden, op 13 mei, kreeg journalist Boris Reitschuster op de federale persconferentie een antwoord van de BMG over “vaccinatiedoorbraken”. Volgens deze gegevens registreerden de autoriteiten in totaal 57.146 mensen die positief testten tegen een onbekende datum, waarschijnlijk eind april. Hiervan werden 44.059 eenmaal gevaccineerd en 13.087 tweemaal. In totaal stierven 2.707 van deze getroffen mensen, 4,7 procent, aan of met COVID-19.

Bijna tweederde van degenen die eenmaal waren gevaccineerd en 38 procent van degenen die tweemaal waren gevaccineerd, hadden het begin van de ziekte gemeld. Volgens de BMG was het sterftecijfer voor de eerste 4,6 procent, voor de laatste 5,1 procent. De BMG kon op dat moment echter niet zeggen hoeveel zieke en overleden mensen twee weken of langer geleden de laatste dosis hadden gekregen – die volgens de huidige deskundige mening “volledige vaccinatiebescherming” hadden moeten hebben.

Half mei vroeg de auteur eerst aan het Paul Ehrlich Instituut (PEI) waarom de 2.707 mensen die stierven na een vaccinatie op of met Corona niet in hun veiligheidsrapporten voorkwamen . Tot nu toe is daar geen antwoord op gekomen. Op 30 april had de PEI 524 sterfgevallen geregistreerd na vaccinatie; op 31 mei waren er al 873 sterfgevallen, d.w.z. 349 meer gevallen.

Bovendien werden in het rapport in totaal 79.106 gemelde vermoedelijke bijwerkingen geregistreerd. Hiervan hadden 8.134 gevallen betrekking op “ernstige gebeurtenissen” die chronologisch met de vaccinatie plaatsvonden. De PEI gaat er zelf van uit dat er nog een aantal niet-gemelde gevallen is. Volgens verschillende onderzoeken wordt gewoonlijk ongeveer één procent tot maximaal tien procent van de bijwerkingen van geneesmiddelen gemeld.

RKI wil binnenkort “vaccinatiedoorbraken” en hun gevolgen regelmatig publiceren

De PEI verwierp de verantwoordelijkheid. De woordvoerster legde uit dat men alleen gevallen kon registreren die aan het instituut waren doorgegeven en doorverwezen naar het federale ministerie van Volksgezondheid (BMG). BMG-woordvoerder Hanno Kautz benadrukte destijds dat zijn ministerie de cijfers van het RKI had en dat je daar navraag moest doen. RKI-woordvoerster Susanne Glasmacher gaf daarentegen op 18 mei geen commentaar. Maar ze beweerde dat haar bureau binnenkort, “waarschijnlijk deze week”, een rapport zal publiceren over “vaccinatiedoorbraken”.

Het beloofde rapport bestaat pas vandaag, een goede maand later. Desgevraagd zei Glasmacher vorige week dat het RKI nog geen afspraak kon geven. De auteur dient dagelijks de situatierapporten (tot 25 pagina’s) te controleren. Daar geef je dan ook commentaar op. Ze zal het rapport in ieder geval niet doorsturen als het verschijnt. BMG-woordvoerder Gülde beloofde immers:

“In de nabije toekomst zullen de gegevens over vaccinatiedoorbraken routinematig een keer per week worden gepubliceerd in het managementrapport van het RKI. Verdere analyses (zoals ziekenhuisopname, overleden personen) worden ook beschikbaar gesteld voor classificatie.”

Maar waarom de “vaccinatiedoorbraken” en de bijbehorende sterfgevallen tot nu toe niet zijn opgenomen in de PEI-veiligheidsrapporten, is nog steeds niet duidelijk. Als het vaccin in een paar duizend gevallen niet zou werken, zou dit wel relevant zijn voor de afweging van voordelen en risico’s.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments