Raadselachtig


 6 total views,  2 views today

Iemand uit Somalië die in een daklozencentrum verblijft, en propagandamateriaal van ISIS bezit, steekt op willekeurige Duitsers in, onder het uitroepen van ‘Allahu akbar’.

De autoriteiten en de media, met inbegrip van die in ons land, staan voor een raadsel. Wat zou zijn motivatie kunnen zijn? In de tijd dat Ghadaffi dergelijke mensen nog tegenhield, was het eenvoudig. ‘Moslimterrorisme’. Maar Ghadaffi is weg, we ontvangen die mensen met open armen, sturen zwaar gesubsidieerde ‘NGO’s‘ met schepen om hen te halen, bewapenen hen in Libië, Syrië, Iran, Oekraïne, Rusland en China om ons te helpen landen te ‘bevrijden’, en dat maakt het lastig.

In de basis is het niet lastiger dan destijds, maar je kunt het jezelf net zo lastig maken als je wilt. Als je diep genoeg graaft, is er altijd wel iets in zijn jeugd, of een vage klacht over gebrek aan aandacht op een moment dat hij het juist zo nodig had waar je zo’n beslissing aan kunt koppelen. Ooit las ik een Israëli’s onderzoek waaruit bleek dat veel ‘gays’ in de landen waar de Islam oppermachtig is ‘gecoacht’ werden om zich op te blazen voor de ‘goede zaak’. Zo had hun leven tenminste nog ‘zin’. Je bedenkt het niet……

Waarom stuurt Boris Johnson een ‘destroyer’ (passende naam trouwens) door de wateren waarvan de Russen, die het lokaal voor het zeggen hebben, op schrift hebben gesteld dat dat verboden is? Iets in zijn jeugd wellicht? Iets willen bewijzen tegenover zijn nieuwe echtgenote? Een reactie op de dwang die hij als uitgesproken ‘macho’ voelt om te doen alsof hij géén ‘macho’ is? Leg hem op de bank, en laat een psychiater met hem praten, en wie weet wat er allemaal los komt?

Waarom schreeuwen mensen die tegen racisme zijn dat er pas een oplossing zal zijn als alle blanken zijn afgemaakt? Waarom verlaten vrouwen die hun zinnen hebben gezet op een carrière bij de ‘krijgsmacht’ die veeleisende omgeving, omdat ze ‘op hun tenen moeten lopen’ om carrière te maken? Daar schrijft NRC over. Ooit werd je zelfs als dienstplichtige al afgekeurd als je platvoeten had. Is het écht zo raadselachtig dat je je moet bewijzen als je carrière wilt maken daar? Is het niet erg genoeg dat de hoogste politieke leiders er geen verstand van hebben, maar zijn ‘aangewezen‘ omdat ze vrouw zijn?

Het leven zit vol verrassingen, maar sommige gebeurtenissen, of obstakels, zijn in mijn ogen niet echt verrassend. Natuurlijk kun je als ‘EU’ aan de gekozen Hongaarse president en zijn regering een ultimatum stellen. Maar als de Hongaren hem dan naar huis zouden sturen, door op een véél extremere partij te stemmen, wat heb je dan gewonnen? In buurland Oekraïne, en Rusland. steunen we juist opzichtig de rechts extremisten die regelmatig marsen houden door steden gericht tegen ‘homo’s’. En dat is, waar het Oekraïne betreft, dan in een land dat we ‘bevrijd’ hebben, en waarvoor Rutte moest doen alsof zijn neus bloedde toen Nederland bij referendum zijn ‘Associatieverdrag’ afwees. Blijkbaar staat hem ook zoiets voor ogen waar hij van Orban verwacht dat hij de bevolking negeert, en keurig doet wat ‘Brussel’ wil. Blijkbaar meent Rutte dat degene die in een land gekozen wordt ‘op de winkel moet passen’. En als je dat goed doet, wellicht dat je dan op enig moment ‘geroepen’ zal worden voor een ‘hogere functie’ binnen het ‘management’.

We kunnen allemaal zien dat Rutte op zijn tenen loopt om zijn bazen in Brussel (in zijn geval primair die binnen de NAVO) tevreden te houden, en dat hij zich kleurenblind ergert aan ‘Functie Elders’-types die een man een man noemen, en een paard een paard. Raadselachtig dat mensen hun mandaat zo interpreteren.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord