Geert Wilders: De Nederlandse premier heeft een hekel aan Viktor Orbán


 16 total views,  2 views today

– Ik vind het hypocriet dat de Nederlandse premier Hongarije aanvalt juist vanwege de rechten van homoseksuelen. Door massa-immigratie wonen er een miljoen moslims in ons land. Ik zeg niet dat het allemaal slechte mensen of daders zijn, maar feit is dat ze een cultuur met zich meebrachten die het voor homoseksuelen onmogelijk maakt om zich tegenwoordig veilig te voelen in veel grote Nederlandse steden, vertelde Geert Wilders aan de Hongaarse natie Mark Rutte’s frisse kritiek op de antipedofiele wet. Volgens de leider van de grootste Nederlandse oppositiemacht, de PVV, is het niet de taak van Nederlandse politici om commentaar te leveren op Hongaarse wetten. Ook Geert Wilderst werd in Den Haag gevraagd of hij zich zou aansluiten bij de rechtse samenwerking op Europees niveau die aandringt op een Europese renaissance.

Het is niet aan mij of Mark Rutte om te bepalen wat goed is voor Hongaren. Ik geef ook geen commentaar op het Duitse of Franse recht. Ook in de Nederlandse wetgeving heb je geen inspraak. Wie verbeeldt Mark Rutte zich dit eigenlijk te doen? In zijn woorden beledigde hij de Hongaren en de Hongaarse democratie

Dat zegt Geert Wilders in een interview met de Hongaarse Natie in Den Haag. De leider van de grootste Nederlandse oppositiemacht, de anti-immigratie PVV, herinnerde hem eraan dat hij zelf zijn excuses aan de Hongaren heeft aangeboden voor de woorden van Mark Rutte. Zoals onze krant erover schreef, sprak de liberale Nederlandse premier op de EU-top van vorige week over het ‘op de knieën dwingen’ van Hongarije in de nasleep van de anti-pedofielenwet , en voorzag hij ook het vertrek van Hongarije uit de EU.

– Hongarije heeft een democratie, een wetgevende macht en een rechterlijke macht, en de mensen zijn vrij om hun regering te kiezen. Trouwens, ik heb de volledige tekst van hun wet toch niet gelezen. Ik vind het in ieder geval logisch om te denken dat het bij minderjarigen aan de ouder is om te bepalen hoe seksuele voorlichting plaatsvindt. Maar ik benadruk nogmaals dat het niet mijn taak is om de Hongaarse wetgeving te verdedigen of te bekritiseren, benadrukte de Nederlandse politicus. Hij wees er ook op dat de zwakke binnenlandse politieke situatie van Mark Rutte en het proces van regeringsvorming in Den Haag, dat op het moment van schrijven van deze regels al bijna drie maanden aan de gang was, ook hebben bijgedragen aan de harde kritiek op ons land.

– Onze premier heeft een hekel aan sterke natiestaten en christelijke waarden, waaronder Hongarije en Viktor Orbán. Het hele plaatje omvat dat

Rutte is al tien jaar aan de macht in Nederland, maar zijn positie is nog nooit zo zwak geweest.

Zijn regering moest aftreden vanwege een schandaal over gezinsondersteuning dat eerder dit jaar tienduizenden mensen pijn deed, en loog vervolgens tegen de Nederlandse wetgever in de nasleep van de parlementsverkiezingen van maart. Hij had net de motie van wantrouwen overleefd. Omdat hij zo zwak is in Nederland en niet wil samenwerken met rechtse partijen zoals de mijne, kan hij alleen op de extreem liberale en linkse partijen rekenen, die hun genade zoeken. Dit is de binnenlandse politieke context van wat er is gebeurd, zei Geert Wilders, eraan toevoegend dat Rutte ongetwijfeld kritiek had geuit op Hongarije op de EU-top, maar de woorden “beschamend” hadden nu vooral binnenlandse politieke redenen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft Indignatie het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! U kan hier ons steunen.

Ook de leider van de PVV sprak over de kwestie van onze krant de mening uit dat de situatie van de LHBTQ-gemeenschap in Nederland ook niet perfect is. – Ik vind het hypocriet dat de Nederlandse premier Hongarije aanvalt juist vanwege de rechten van homoseksuelen. Door massa-immigratie wonen er een miljoen moslims in ons land.

Ik zeg niet dat het allemaal slechte mensen of criminelen zijn, maar het is een feit dat ze een cultuur hebben meegebracht die het voor homoseksuelen tegenwoordig onmogelijk maakt om zich veilig te voelen in veel grote Nederlandse steden.

Vanuit dit oogpunt is het tegenwoordig vaak veiliger om warm te zijn in Hongarije dan in sommige delen van Nederland. In plaats van onze premier door zijn eigen huis te vegen, bijvoorbeeld door immigratie effectief te beheren, wijst hij naar andere soevereine natiestaten, zei de rechtse politicus. Hij herhaalde: Rutte – momenteel waarnemend premier – denkt dat hij alleen stevig terug op de stoel van de premier zal zitten als de liberalen, die de tweede plaats wonnen bij de verkiezingen van maart, de gunst van de D66-partij winnen en hem afhankelijk maken van hen. (Een D66-politicus hing afgelopen vrijdag een regenboogvlag op het gebouw van de Hongaarse ambassade in Den Haag.)

Ook vroegen we de Nederlandse politicus hoe hij zich de toekomst van de betrekkingen van zijn partij op Europees niveau voorstelt, zou de toetreding van de PVV tot de rechtse samenwerking, waar ook Fidesz deel van uitmaakt, op tafel kunnen komen om de Europese renaissance af te kondigen?

– Wie weet? Ik denk dat het te vroeg is om hierover na te denken,

aangezien er nog geen formeel kader voor samenwerking is. Toch staat ons beleid veel dichter bij de partijen die pleiten voor de Europese renaissance dan bij de Rutte-liberalen, constateerde Geert Wilders.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord