Na de moorden op Würzburg: Duitse nationale ploeg knielt voor ‘Black Lives Matter’


Slechts drie dagen nadat een zwarte man drie vrouwen in Würzburg had vermoord, bespotte het Duitse nationale voetbalteam de slachtoffers en hun families. Omdat teamcaptain Manuel Neuer aankondigde dat het team vandaag voor de wedstrijd tegen Engeland op de knieën zou gaan voor “Black Lives Matter”, oftewel voor “counting black lives”. Daarmee zijn de prioriteiten duidelijk.

De Duitse ploeg wil op de knieën in het Wembley Stadium. Dat maakte kapitein Manuel Neuer maandagavond op een persconferentie bekend. Het gebaar is echter niet bedoeld voor de slachtoffers van terrorisme in Würzburg – maar als “teken tegen racisme”. Ze willen solidariteit tonen met de Engelsen, die tot nu toe bij elke wedstrijd knielen hebben geoefend. De Engelse aanvoerder Harry Kane wil in ruil daarvoor ook een regenboogarmband dragen als aanvoerder.

Het knielen is een Amerikaans-Amerikaans politiek gebaar dat expliciet bedoeld is om solidariteit te tonen met de “Black Lives Matter”-beweging. “Je kent het ook uit de Premier League. We hebben een aantal spelers uit de Premier League, dus dat zullen we ook doen, “zei Neuer, eraan toevoegend:” Het was geen vraag voor ons “. “Dat is een sterk teken”, zegt bondscoach Joachim Löw.

Ondertussen zijn de drie vermoorde en de talrijke gewonden bij de “islamistische” terroristische aanslag in Würzburg geen “sterk teken” waard voor de DFB-Elf: er werd geen gebaar aangekondigd en er lijkt ook geen rouwlint te zijn gepland. De tragische en politiek gemythiseerde dood van George Floyd, die nu een jaar geleden is, lijkt voor “het team” belangrijker dan die van drie van hun landgenoten. Wie wil dit team eigenlijk vertegenwoordigen – Duitsland? Of is het nu meer een ‘wereldmaatschappij’? Met de hernoeming naar “het team” lijken de prioriteiten sowieso duidelijk.

In de dagen na Würzburg vroegen veel mensen op sociale netwerken om een ​​gebaar van solidariteit met de slachtoffers – tevergeefs, zo lijkt het. De prioriteiten van dit team en deze vereniging zijn duidelijk gesteld – wakker, politiek correcte politieke gebaren gaan thuis vooraf aan uitingen van rouw over terreur. De solidariteit met een marxistische en in veel gevallen gewelddadige Amerikaanse organisatie lijkt meer ruimte in te nemen in het bewustzijn van het Duitse team dan de nog geen week oude terreuraanslag in eigen land. Het is gewoon “islamistische” terreur, geweld dat gericht is tegen de volkomen normale Duitse bevolking. Dat is geen teken waard. Zijn we als samenleving echt zo afgemat dat we dit accepteren? Op deze manier verdeelt “het team” het land – bewust, weloverwogen en met aankondiging.

De teams die weigeren te knielen voor “Black Lives Matter” bewijzen dat knielen geen gebaar tegen racisme is, maar vooral een politiek statement: dat hebben de Italianen onlangs bewezen. Nadat slechts ongeveer de helft van de “Squadra Azzura” op de knieën ging en het team daarvoor een shitstorm ontving, kondigde de bond zonder meer aan dat het zich volledig zou onthouden van dergelijke gebaren (TE meldde). Ook in Engeland is knielen allesbehalve onomstreden: het Engelse team werd door de eigen fans herhaaldelijk gefloten voor het knielen.

In plaats daarvan maakt het Duitse team zichzelf zonder noodzaak de eerste bewaker van de politiek correcte puriteinen – wat al genoeg tegen de Hongaren is gedemonstreerd, wordt op zo’n ondraaglijke manier voortgezet door de terroristische dood van hun eigen landgenoten opzettelijk te negeren. Dat steeds minder mensen zo’n politiek team willen steunen, draagt ​​ook bij aan het gebrek aan animo voor voetbal in het land.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord