#WILDERS en #KAAG zorgen voor ophef met hekserij


 32 total views,  8 views today

Er is nogal wat gaande op Twitter tussen Geert Wilders en Sigrid Kaag. Na een tweet van Kaag noemt de PVV-leider haar een heks. Maar het blijft niet bij die ene keer. Want nadat ook nog eens naar buiten wordt gebracht dat D66 mogelijk invloed heeft gehad op een televisiedocumentaire van Kaag (wat eerder ontkend werd door het kabinet), slaat Wilders opnieuw toe. Eén ding is zeker: gezellig is het in ieder geval niet.

1. Onlangs plaatste Sigrid Kaag deze tweet, na wat opschudding tijdens het formatiedebat.

Sigrid Kaag on Twitter: “Begrip voor elkaar, geduld, de bereidheid om te luisteren voordat je spreekt. Het is essentieel voor de gezondheid van onze democratie.Lees mijn opiniestuk hier:https://t.co/XsxeYzpguD / Twitter”

Begrip voor elkaar, geduld, de bereidheid om te luisteren voordat je spreekt. Het is essentieel voor de gezondheid van onze democratie.Lees mijn opiniestuk hier:https://t.co/XsxeYzpguD

2. Daar heeft Wilders duidelijk geen sympathie voor en dat leidt tot deze tweet.

3. En daar genoot hij nogal van.

4. Maar daar hebben anderen weer iets op te zeggen.

Susan Smit on Twitter: “Er is ons geleerd om de vrouwen op de brandstapels te vrezen, niet de mannen die het vuur aanstaken. Maak vandaag die fout niet meer.#wilders #kaag #heks / Twitter”

Er is ons geleerd om de vrouwen op de brandstapels te vrezen, niet de mannen die het vuur aanstaken. Maak vandaag die fout niet meer.#wilders #kaag #heks

Stella Bergsma on Twitter: “Dus als ik het goed begrijp zegt Kaag dat woorden ertoe doen en reageert wilders hierop met: ‘heks.’?#jesuisheks / Twitter”

Dus als ik het goed begrijp zegt Kaag dat woorden ertoe doen en reageert wilders hierop met: ‘heks.’?#jesuisheks

5. En niet iedereen neemt Geert z’n uitspraak serieus.

6. Maar het bleef niet bij die ene keer. Want onlangs werd er naar buiten gebracht, door opgevraagde stukken vanuit GeenStijl, dat D66 mogelijk tóch invloed had op de tv-documentaire van Kaag: ‘Van Beiroet tot Binnenhof’. Eerder werd dat ontkent door het kabinet. Mensen uiten hun mening en dan voornamelijk naar de VPRO.

RTL Nieuws on Twitter: “Scènes waarin Kaag geen autogordel draagt moesten eruit. https://t.co/bdDG612fzY / Twitter”

Scènes waarin Kaag geen autogordel draagt moesten eruit. https://t.co/bdDG612fzY

Özcan Akyol on Twitter: “Behoorlijk verontrustend dat de VPRO een politieke partij mee laat denken over de inhoud van een documentaire. Als je draagvlak voor je omroep wilt verliezen, moet je vooral dit soort dingen doen. Tegelijkertijd is dit schadelijk voor de hele NPO. Wat een fiasco. / Twitter”

Behoorlijk verontrustend dat de VPRO een politieke partij mee laat denken over de inhoud van een documentaire. Als je draagvlak voor je omroep wilt verliezen, moet je vooral dit soort dingen doen. Tegelijkertijd is dit schadelijk voor de hele NPO. Wat een fiasco.

Sander ‘t Sas on Twitter: “Beschamend en zeer beschadigend voor de hele publieke omroep dat de VPRO überhaupt mee ging in het aanpassen van de Kaag-documentaire. Het uitzendmoment voor de verkiezingen was al dubieus, maar dit slaat werkelijk alles. Het wordt tijd voor een omroepbreed redactiestatuut. / Twitter”

Beschamend en zeer beschadigend voor de hele publieke omroep dat de VPRO überhaupt mee ging in het aanpassen van de Kaag-documentaire. Het uitzendmoment voor de verkiezingen was al dubieus, maar dit slaat werkelijk alles. Het wordt tijd voor een omroepbreed redactiestatuut.

Luuk Ikink on Twitter: “Je zou nu maar een échte journalistieke documentaire aan het maken zijn voor de VPRO/NPO. Dan sta je met 13-0 achter. Moet je gaan bewijzen dat je onderwerp niet heeft mee mogen beslissen over de inhoud. En: tot het eind werd volgehouden dat het wél journastiek was.. Blamage. / Twitter”

Je zou nu maar een échte journalistieke documentaire aan het maken zijn voor de VPRO/NPO. Dan sta je met 13-0 achter. Moet je gaan bewijzen dat je onderwerp niet heeft mee mogen beslissen over de inhoud. En: tot het eind werd volgehouden dat het wél journastiek was.. Blamage.

7. Voor Wilders uiteraard een reden om daar nog eens flink overheen te walsen.

Geert Wilders on Twitter: “Heksen blijken heksen en tuig van de richel blijkt tuig van de richel.Iemand nog commentaar? #kaaggate #NPO #vpro / Twitter”

Heksen blijken heksen en tuig van de richel blijkt tuig van de richel.Iemand nog commentaar? #kaaggate #NPO #vpro

8. De VPRO kwam gisteravond met een reactie op de commotie.

vpro on Twitter: “Reactie VPRO m.b.t. Kaag documentaire:Journalisten werkzaam voor de VPRO zijn onafhankelijk en werken kritisch en met open vizier. Dit is ook de werkwijze geweest van de maker van de documentaire over Sigrid Kaag. / Twitter”

Reactie VPRO m.b.t. Kaag documentaire:Journalisten werkzaam voor de VPRO zijn onafhankelijk en werken kritisch en met open vizier. Dit is ook de werkwijze geweest van de maker van de documentaire over Sigrid Kaag.

vpro on Twitter: “Dat de documentaire vooraf is bekeken is niet ongebruikelijk, dit is om feitelijke onjuistheden en substantiële onevenwichtigheden te kunnen constateren en die zonodig aan te passen. / Twitter”

Dat de documentaire vooraf is bekeken is niet ongebruikelijk, dit is om feitelijke onjuistheden en substantiële onevenwichtigheden te kunnen constateren en die zonodig aan te passen.

9. Inmiddels is #kaaggate trending topic geworden op Twitter. Als journalist zijnde, is Chris is toch kritisch.

Chris Klomp on Twitter: “Mensen moesten eens weten hoe vaak een geïnterviewde inzage wenst én correctie in journalistiek Nederland. ‘Ja, dat heb ik letterlijk gezegd, maar het komt niet goed over’ #kaaggate / Twitter”

Mensen moesten eens weten hoe vaak een geïnterviewde inzage wenst én correctie in journalistiek Nederland. ‘Ja, dat heb ik letterlijk gezegd, maar het komt niet goed over’ #kaaggate

Chris Klomp on Twitter: “Ik ga hier niet beweren dat #kaaggate niet wat valse noten kent, maar als je doet alsof deze dynamiek uit de pas loopt, dan geef je toe dat je niet weet hoe journalistiek/documentaires werkt. / Twitter”

Ik ga hier niet beweren dat #kaaggate niet wat valse noten kent, maar als je doet alsof deze dynamiek uit de pas loopt, dan geef je toe dat je niet weet hoe journalistiek/documentaires werkt.

10. Het was een emotionele achtbaan aan ophef en verontwaardiging. Eerst Geert uit de bocht, toen Kaag door de bocht zonder gordels en ten slotte heeft de NPO het volgens Ton ook niet op de rit. En het bleef nog lang gezellig op Twitter.

 

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord