Sleutelgetuige geeft toe dat hij liegt over Julian Assange westerse media zwijgt!


 8 total views,  2 views today

Sleutelgetuige geeft toe dat hij liegt over Julian Assange, een grote klap voor de Amerikaanse uitleveringszaak, maar de westerse media negeert deze ontwikkeling

Voormalig WikiLeaks-vrijwilliger, die voor $ 5.000 FBI-informant werd, zegt dat hij belangrijke delen van de beschuldigingen in de Amerikaanse aanklacht heeft verzonnen.

Afdoend bewijs: Julian Assange heeft geen misdaad begaan door te hacken of toegang te zoeken tot telefoonopnamen van IJslandse parlementsleden. Deze onthulling komt van de getuige die daarover heeft gelogen, om de Amerikaanse vervolging tegen de uitgever in het uitleveringsproces, afgelopen zomer in Londen, een plezier te doen. Hoofdgetuige in Assange-zaak bekent leugens in aanklacht – Stundin

Sigurdur Ingi Thordarson, een IJslands staatsburger en voormalig WikiLeaks-vrijwilliger, die voor $ 5.000 FBI-informant werd, vertelde de IJslandse krant Stundin dat hij belangrijke delen van de beschuldigingen in de Amerikaanse aanklacht had verzonnen. Thordarson geeft ook toe dat hij zich verkeerd heeft voorgesteld als een officiële vertegenwoordiger van WikiLeaks en dat hij documenten van WikiLeaks-personeel heeft gestolen door hun harde schijven te kopiëren.

assange
Sigurdur Ingi Thordarson, een pathologische leugenaar, belangrijke Amerikaanse getuige ontmaskerd. MYND: SIGTRYGGUR ARI

Thordarson heeft een gedocumenteerde geschiedenis met sociopathie en heeft verschillende veroordelingen voor seksueel misbruik van minderjarigen en brede financiële fraude. In het interview van 26 juni gaf hij toe dat hij had gelogen. Hij bekende ook dat hij zijn misdaadgolf had voortgezet terwijl hij voor het ministerie van Justitie en de FBI werkte en een belofte van immuniteit van vervolging ontving.

Amerikaanse functionarissen presenteerden op het laatste moment een bijgewerkte versie van een aanklacht tegen Assange aan magistraat Vanessa Baraitser. waaronder vermeende “misdaden” op basis van verschillende leugens die Thordarson hen voedde. Hoewel de magistraat de uitlevering op humanitaire gronden afwees, vanwege de verslechterde gezondheid van Assange en de mogelijkheid van zelfmoord, steunde ze alle argumenten van de aanklagers dat Assange de spionagewet van de VS van 1917 had geschonden, waarvoor hij door een speciale rechtbank van de VS tot 175 jaar kon worden veroordeeld . De US District Court in Eastern District Virginia heeft nooit een beschuldigde overtreder van die daad onschuldig bevonden, aangezien het gebied wordt gedomineerd door medewerkers van de Amerikaanse inlichtingendiensten die daar wonen.

Thordarson werd gerekruteerd door de Amerikaanse autoriteiten om een ​​zaak tegen Assange op te bouwen nadat hij hen had misleid om te geloven dat hij een medewerker van Wikileaks was toen Assange en Wikileaks in IJsland waren gevestigd. Thordarson had aangeboden om geld in te zamelen voor Wikileaks. In plaats daarvan verduisterde hij $ 50.000 van de organisatie waarvoor hij schuldig werd bevonden en veroordeeld.

Thordarson hielp acht FBI-agenten en een officier van justitie die in een privévliegtuig naar IJsland vlogen. De regering van IJsland was echter achterdochtig. Ögmundur Jónasson was minister van Binnenlandse Zaken (politiek hoofd van politie en vervolging). Hij zegt over deze Amerikaanse activiteiten: “[De FBI] probeerde dingen hier [in IJsland] te gebruiken en mensen in ons land te gebruiken om een ​​web te spinnen, een spinneweb dat Julian Assange zou vangen”.

Jónasson liet het ministerie van Buitenlandse Zaken contact opnemen met de Amerikaanse ambassade met het verzoek het politiewerk in IJsland stop te zetten en het land te verlaten. Ze vertrokken met de nieuwe informant en “stergetuige”, Sigurdur Ingi Thordarson, die met hen naar Denemarken vloog.

Denemarken is altijd bereid om alle Amerikaanse overheidsinstanties te helpen, inclusief de 17 spionage-instellingen van de NSA, CIA tot alle militaire afdelingen. Banana Kingdom Denemarken naakt in bed ontmaskerd met Amerikaans spionageagentschap: de naburige leiders van Europa doorbreken stilte – Strategische cultuur (strategic-culture.org)

“De bijeenkomst in Denemarken was de eerste van een paar waar de FBI het idee van samenwerking met Thordarson enthousiast omarmde. Hij zegt dat ze alles wilden weten over WikiLeaks, inclusief fysieke beveiliging van personeel. Ze namen materiaal mee dat hij had verzameld, inclusief gegevens die hij had gestolen van WikiLeaks-medewerkers en waren zelfs van plan hem met een telegram naar Engeland te sturen. Thordarson beweerde in interviews dat hij dat specifieke verzoek had afgewezen. Het was waarschijnlijk omdat hij niet meer welkom werd geheten, omdat hij wist dat WikiLeaks-mensen erachter waren gekomen, of op het punt stonden vast te stellen, dat hij geld van de organisatie had verduisterd’, schreven Stundin-auteurs.

assange

Wikileaks-vrijwilliger Sigurdur Ingi Thoardarson en Julian Assange. Hoofdgetuige in Assange-zaak bekent leugens in aanklacht – Stundin

Hoewel Thordarson tijd in de gevangenis heeft doorgebracht voor verschillende misdaden, leek dit “niet bedoeld te zijn om Thordarson ervan te weerhouden zijn criminele leven voort te zetten. Het ging echt van start en breidde zich uit in omvang en reikwijdte in 2019 toen het Trump-tijdperk [ministerie van Justitie] besloot hem opnieuw te bezoeken, hem een ​​formele status als getuige te geven in de vervolging tegen Julian Assange en hem immuniteit te verlenen in ruil voor elke vervolging. ”

Thordarson vertelde Amerikaanse functionarissen dat Assange hem had verteld om computerinbraken of hacking in IJsland te plegen. Het doel van deze toevoeging aan de aanklacht was blijkbaar om de samenzweringsaanklacht tegen Assange in verband met zijn interacties met Chelsea Manning te ondersteunen en te ondersteunen. Die vonden plaats rond dezelfde tijd dat hij in IJsland woonde en de auteurs van de aanklacht waren van mening dat ze hun zaak konden versterken door te beweren dat hij ook daar betrokken was bij illegale activiteiten. Deze activiteit zou onder meer bestaan ​​uit pogingen om computers van parlementsleden te hacken en hun gesprekken op te nemen.

Met betrekking tot de feitelijke beschuldigingen in de aanklacht koos Baraitser de kant van de argumenten van het Amerikaanse juridische team. Andere misleidende elementen zijn te vinden in de aanklacht, en later weerspiegeld in het oordeel van de Magistraat, gebaseerd op Thordarsons nu toegegeven leugens. Een daarvan is een verwijzing naar IJslandse bankdocumenten. Het vonnis van de Magistrate Court luidt: “Er wordt beweerd dat de heer Assange en Teenager een gezamenlijke poging om een ​​bestand te ontcijferen dat gestolen is van een bank “NAVO-land 1″ niet hebben gehaald”.

Dit alles zou het juridische team van Assange moeten helpen de vaststelling van Magistrate’s Baraitser teniet te doen dat er juridische gronden zijn om hem uit te leveren. De VS gingen zelf in beroep tegen haar beslissing. Hopelijk kunnen de advocaten van Assange de leugens van Thordarson voorleggen aan het hoger gerechtshof van Engeland en ervoor zorgen dat het tegen het Amerikaanse beroep wordt veroordeeld, bij voorkeur over een politieke kwestie en niet over een juridische. Het zou ook moeten helpen om Assange vrij te krijgen van de maximale beveiliging van Belmarsh, waar hij zich al meer dan twee jaar in afzondering heeft verschanst.

Jennifer Robinson, een mensenrechtenadvocaat die sinds 2010 Assange en WikiLeaks adviseert, vertelde Democracy Now: ‘De feitelijke basis voor deze zaak is volledig uit elkaar gevallen.’ ‘Dus dit is slechts de laatste onthulling om aan te tonen waarom de Amerikaanse zaak moet worden ingetrokken.’ Een opmerkelijke stilte: media-uitval nadat belangrijke getuige tegen Assange toegeeft liegen – Media Lens

Media Lens, opgericht in 2001, om onder meer te laten zien hoe een fundamenteel kenmerk van bedrijfsmedia propaganda door weglating is. Het wijst erop dat de leugens van Thordarson die de VS hebben geholpen en de vrijlating van Assange uit de gevangenis hebben verhinderd, zijn geboycot door de ‘reguliere’ media.

” We hebben geen enkel rapport gevonden van een ‘serieuze’ Britse omroep of krant ”, verklaarde journalist Matt Kennard, hoofd van de onderzoeken bij Declassified UK (dailymaverick.co.za) . dit. De vrije pers is ongelooflijk.’

Ik kan hieraan toevoegen dat geen enkel Deens medium dit heeft gemeld, behalve een kleine communistische website.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord