Koning noemt neerschieten De Vries ‘Aanslag op de rechtsstaat’ • Protestboeren blijven uit respect thuis


 8 total views,  2 views today

Koning Willem-Alexander heeft zich tijdens een persmoment uitgesproken over het neerschieten van Peter R. de Vries. Hij noemde het ‘een aanslag op de rechtsstaat’. Het persmoment was speciaal ingelast tijdens het staatsbezoek van de koning aan Duitsland.

De koning zei ‘zeer ontdaan’ te zijn door de aanslag gisteravond. Hij en koningin Máxima wensten de dierbaren van De Vries sterkte toe. Ook zegt de koning ‘naast de collega-journalisten’ van de misdaadverslaggever te staan. ‘Peter R. de Vries is natuurlijk een bijzondere journalist. En dit was een aanslag op de journalistiek’, stelde de koning. ‘De hoeksteen van onze rechtsstaat. En daarmee ook een aanslag op de rechtsstaat.’

Koning en koningin ‘diep geschokt’ door neerschieten Peter R. de Vries

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben ‘diep geschokt’ gereageerd op het neerschieten van Peter R. de Vries. ‘Hij en allen die hem dierbaar zijn, zijn in onze gedachten’, schrijft het paar op Twitter.

De koning en de koningin is op dit moment in Berlijn, voor een staatsbezoek aan Duitsland. Het paar woonde dinsdagavond een concert van het Koninklijk Concertgebouw Orkest bij toen het nieuws over De Vries naar buiten kwam.

‘Journalisten moeten onbedreigd en vrij hun belangrijke werk kunnen doen’, luidt de verklaring verder. ‘Wij voelen ons verbonden met iedereen die zich inzet voor de vrije pers in onze rechtsstaat.’

Koninklijk Huis on Twitter: “Reactie van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima n.a.v. aanslag op journalist Peter R. de Vries: https://t.co/q3zBmu1aSp pic.twitter.com/uUSNwxa1R0 / Twitter”

Reactie van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima n.a.v. aanslag op journalist Peter R. de Vries: https://t.co/q3zBmu1aSp pic.twitter.com/uUSNwxa1R0

Protestboeren uit Flevoland blijven thuis na aanslag op De Vries

Protestboeren van Agractie uit de provincie Flevoland gaan vanwege de aanslag op Peter R. de Vries niet met hun trekkers de straat op. Dit meldt Omroep Flevoland. ‘Wij begrijpen dat het land in rep en roer is en dat de politiek en journalistiek wel iets anders aan het hoofd heeft dan het voortbestaan van de agrarische sector’, meldt de provinciale afdeling van de actiegroep.

‘Wij twijfelen er dan ook aan of onze boodschap nu wel de aandacht krijgt die hij verdient.’ Sommige Flevolandse boeren willen het protest toch niet voorbij laten gaan. Zij sluiten zich aan bij boeren uit andere provincies, die onder meer demonstreren op het Malieveld in Den Haag en in vier provinciehoofdsteden. Bij het protest op het Malieveld wordt een minuut stilte gehouden voor De Vries.

Ziekenhuis onderzoekt of informatie is gelekt

Het Amsterdamse OLVG onderzoekt of een medewerker van het ziekenhuis informatie over Peter R. de Vries heeft gelekt.

‘Er circuleren geruchten op sociale media dat een medewerker van OLVG informatie over de heer De Vries zou hebben gedeeld. Het is niet duidelijk of deze berichtgeving echt is’, meldt het ziekenhuis. ‘In verband met privacy delen wij nooit informatie over patiënten.’

OLVG on Twitter: “1/2 Ook wij zijn enorm geschrokken over het nieuws rond Peter R de Vries. Er circuleren geruchten op sociale media dat een medewerker van OLVG informatie over de heer de Vries zou hebben gedeeld. Het is niet duidelijk of deze berichtgeving echt is. / Twitter”

1/2 Ook wij zijn enorm geschrokken over het nieuws rond Peter R de Vries. Er circuleren geruchten op sociale media dat een medewerker van OLVG informatie over de heer de Vries zou hebben gedeeld. Het is niet duidelijk of deze berichtgeving echt is.

 

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord