De rechtszaken van Trump tegen big tech zijn gewoon een ander hulpmiddel voor fondsenwerving lees: oplichting


 6 total views,  2 views today

De zaken zullen waarschijnlijk geen stand houden in de rechtbank, maar dat doet er niet echt toe.

Donald Trump heeft woensdag rechtszaken aangespannen tegen Facebook, Twitter en Google en beschuldigde de bedrijven van het schenden van zijn en andere conservatieven’ First Amendment-rechten. Maar het winnen van deze rechtszaken lijkt irrelevant voor Trump.

Juridische experts zeggen dat dit frivole zaken zijn die waarschijnlijk buiten de rechtbank worden gegooid , maar Trump gebruikt ze al als een manier om geld in te zamelen van supporters. De pakken zijn ook een handige afleiding van het lopende onderzoek van de staat New York naar de vermeende belastingfraude van zijn bedrijf , wat de laatste tijd het belangrijkste verhaal over Trump in het nieuws was.

Het is niet de eerste keer dat Trump deze tactiek gebruikt. Tijdens zijn presidentschap viel Trump herhaaldelijk techbedrijven aan – ondanks het feit dat hij enorm profiteerde van zijn bereik op sociale mediaplatforms zoals Twitter – door ongegronde beweringen te doen dat deze bedrijven anticonservatieve vooroordelen hebben. En hoewel zijn pogingen om de tech-industrie te straffen met niet-afdwingbare uitvoeringsbevelen , nep-‘tech-toppen’ en vage bedreigingen het vermogen van Facebook, Google of Twitter om hun bedrijf te runnen nooit ernstig hebben geschaad, hebben deze inspanningen Trump politiek goed gediend. Hij kreeg steun onder zijn volgelingen, verzamelde geld en domineerde de krantenkoppen als een kruisvaarder tegen een liberaal Silicon Valley. Deze nieuwe rechtszaken lijken niet anders te zijn.

Op een persconferentie die de rechtszaken aankondigde, moedigde een vertegenwoordiger van het America First Policy Institute, een pro-Trump non-profitorganisatie die de rechtszaken aanspande namens de voormalige president, iedereen aan die geïnteresseerd is om zich bij Trump aan te sluiten in zijn class-action-rechtszaken om zich aan te melden op een website. Maar als je naar die website, TakeOnBigTech.com , gaat, komt deze terecht in een promotievideo die alleen linkt naar een optie om geld te doneren aan de America First Policy Institution – en het biedt geen duidelijke manier om je aan te melden bij de rechtszaak.

Kort nadat hij de rechtszaken aankondigde, begon Trump rechtstreeks met het sturen van ‘breaking news alert’-sms-berichten naar zijn volgers die hen vroegen te doneren aan zijn Save America PAC .

Volgens een New York Times-verslaggever die het op Twitter plaatste, luidt het sms-bericht aan zijn volgers gedeeltelijk:

trump

“Pres Trump: ik klaag Facebook en Twitter aan voor ONCONSTITUTIONELE CENSUUR. Voor een korte tijd 5x-IMPACT op alle cadeaus! Donate NOW” – en het linkt naar een website die donaties aan de Save America PAC overneemt.

Naast de mogelijkheden om geld in te zamelen, geeft het starten van een nieuwe strijd tegen Big Tech de supporters van Trump iets anders om zich op te concentreren, naast de krantenkoppen over hoe de openbare aanklagers in New York de Trump Organization en haar chief financial officer, Allen Weisselberg, eerder deze maand hebben aangeklaagd voor belastingfraude . Aanklagers beweren dat het bedrijf van Weisselberg en Trump geen belasting heeft betaald over 1,7 miljoen dollar aan indirecte werknemerscompensatie. De hele zaak maakt deel uit van een groter onderzoek naar het bedrijf van de voormalige president; het onderzoek zal naar verwachting breder worden en mogelijk schadelijker worden voor Trump.

In het verleden heeft Trump Facebook, Twitter en Google vaak tot boemannen gemaakt omdat ze zogenaamd anticonservatieve vooroordelen vertoonden, maar zijn beweringen leidden vaak af van grotere politieke kwesties. De constante beschuldigingen leken ook druk uit te oefenen op technologiebedrijven, die hun eigen regels tegen Trump over het algemeen pas in de laatste dagen van zijn presidentschap handhaafden, toen hij werd verbannen wegens het aanzetten tot geweld voorafgaand aan de rellen in het Capitool van 6 januari.

Nu Trump niet op kantoor is en aanzienlijk minder media-aandacht krijgt , is het onduidelijk of hij deze laatste publiciteitskruistocht tegen de techreuzen zal kunnen volhouden. Maar het lijdt geen twijfel dat deze rechtszaken, in ieder geval voorlopig, dienen als een welkome onderbreking van het nieuws over de belastinggerelateerde juridische zaken van Trump – en ook als een uitstekende gelegenheid om wat geld in te zamelen.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord