Niet alleen de onderwereld maar ook de asielmaffia maakt Nederland onveilig


Criminaliteit houdt de gemoederen bezig. Ferme woorden na de aanslag op De Vries, zoals “een aanslag op de journalistiek” of ‘een aanslag op de rechtsstaat”. In werkelijkheid was het toch echt een aanslag op De Vries en de rechtsstaat werd en wordt om zeep geholpen door een reeks van hevig falende kabinetten.

Het is de overheid nog steeds niet gelukt om het aantal ernstige misdrijven waarbij een asielzoeker als verdachte is aangemerkt te verminderen. In sommige categorieën, zoals poging tot moord, doodslag en zware mishandeling, was er zelfs sprake van een stijging. PVV-leider Geert Wilders stelt ronduit dat Nederland alleen maar onveiliger is geworden. Partijen en ‘deskundigen’ die zich bezighouden met de criminaliteit (en Wilders bij eerste gelegenheid graag de maat nemen) blijven pleiten dat een harde aanpak niet werkt. Dat is logisch: als er eens hard ingegrepen zou worden, dan zijn zij de eersten die zonder werk zitten. Hun doel is ‘pappen en nathouden’ zoals een brandweercommandant er absoluut geen hekel aan heeft om het vuur ‘gecontroleerd te laten doven’.

Geert Wilders on Twitter: “Niet alleen de onderwereld maar ook de asielmaffia maakt Nederland onveilig. En Rutte doet er helemaal niks aan.”In sommige categorieën, als poging tot moord en doodslag en zware mishandeling, was er zelfs sprake van een stijging.”https://t.co/iavDWr5gnr via @telegraaf / Twitter”

Niet alleen de onderwereld maar ook de asielmaffia maakt Nederland onveilig. En Rutte doet er helemaal niks aan.”In sommige categorieën, als poging tot moord en doodslag en zware mishandeling, was er zelfs sprake van een stijging.”https://t.co/iavDWr5gnr via @telegraaf

Migratie-criminelen

In totaal werden er vorig jaar 4420 misdrijven geregistreerd waarbij een asielmigrant betrokken zou zijn. Het jaar ervoor ging het nog om 4996 registraties. Maar de huidige afname is grotendeels te verklaren door een gigantische daling van de zakkenrollerij in Nederland. Door de coronacrisis, en de daarbij horende maatregelen, waren er minder mensen op straat en door de anderhalve meter regel is de daling goed te verklaren. Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol was vorig jaar nog ‘stellig in de overtuiging’ dat de overheid haar zaakjes steeds beter op orde had. Helaas is de werkelijk weerbarstiger. In 2019 steeg het cijfer nog met bijna 600 misdrijven meer waarbij asielmigranten waren betrokken.

Uit de cijfers blijkt dat sommige groepen veelvuldig naar voren komen in de criminaliteitscijfers. Ruim 1 op de 3 (!) van de Algerijnse, Marokkaanse en Tunesische asielzoekers is verdacht van een misdrijf. Voormalig staatssecretaris Harbers verdoezelde eerder die criminaliteit onder asielzoekers nog onder de vage titel van ’overige misdrijven’. Pas toen ‘De Telegraaf’ destijds achterhaalde om welke zware verdenkingen het ging, moest de VVD-staatssecretaris  zijn biezen wel pakken omdat hij het zelf ook niet te verkopen vond dat de cijfers onder zijn verantwoordelijkheid zo waren gepresenteerd door de ambtenaren (die er zelf kennelijk altijd en zonder consequenties mee wegkomen).

COA Overloon

Vanavond moet de gemeenteraad van Boxmeer beslissen of het asielzoekerscentrum in Overloon open kan blijven. Het contract met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) loopt af en verlenging van dat contract lijkt allerminst zeker. Want na jaren van overlast, diefstallen, inbraken en zelfs mishandelingen zijn de inwoners van Overloon er helemaal klaar mee. Marij Nabuurs hield jarenlang haar mond, bang om uitgemaakt te worden voor racist“Maar het is gewoon niet meer vol te houden. Er is hier voor het huis ingebroken, aan de achterkant, in de auto’s, in huis terwijl we gewoon binnen waren. Dit kan zo niet langer.” Eerder werd de bewoners geadviseerd om ‘een hoog hek, bewakingscamera’s en een goede hond’ aan te schaffen. Daarmee was voor de ‘bestuurders’ kennelijk aan de gemeentelijke zorgplicht voldaan.

Ophoepelen en rap een beetje

Het wordt tijd om het speelgoed van het COA en andere subsidieslurpers nu massaal de deur uit te trappen. Met internationale regels en voorschriften hebben wij in dit geval helemaal niets te maken; de eerste verantwoordelijkheid van onze overheid is om ons land veilig en vrij te houden. Wie daaraan niet kan of wil meewerken, die dondert maar op en een beetje rap graag. Voor zoveel het de asielzoekers betreft: mocht de regering van het land van herkomst nog tegensputteren: flikker het hele zootje maar over het hek bij de respectievelijke ambassades. Wij moeten er in ieder geval van af en wie ze zo gemaakt heeft mag ze houden. Veel moeilijker is het niet.

Zoete broodjes zijn er genoeg gebakken. Die komen ons nu wel zo’n beetje de strot uit.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord