Een land dat de weg kwijt is: Amerikaanse regering en bedrijven combineren om burgers hun rechten te ontnemen


 4 total views,  2 views today

De regering-Biden roept Amerikanen op om vrienden, buren en familie te bespioneren en om eventuele “extremistische” opvattingen aan de autoriteiten te melden.

Het Amerikaanse volk is zich er steeds meer van bewust dat overheidstoezicht en bedrijfscensuur samen hebben geleid tot het onwetend en gecontroleerd houden van mensen. Wat er gebeurt, heeft wat donkere humor gegenereerd. Een vriend van mij, ook een voormalige CIA-officier, schreef me onlangs en zei met een knipoog dat hij veel respect voor het Agentschap behoudt omdat het de enige grote nationale veiligheidsinstantie van de overheid is die onze post en e-mails niet leest . Die banen vallen onder de verantwoordelijkheid van de NSA en de FBI. Ik antwoordde dat ik me kan voorstellen dat de CIA in feite heel veel post leest waar het in het buitenland opereert, maar dat het waarschijnlijk op de ouderwetse manier wordt gedaan door een onderbetaalde postbeambte als agent aan te werven.

De hele kwestie van de regering die illegaal haar eigen burgers bespioneert, heeft opnieuw het nieuws gehaald met de beweringen van conservatieve commentator Tucker Carlson dat de NSA  hem bespioneert , vermoedelijk omdat hij connecties heeft die de regering als subversief beschouwt of, in de nieuwe beschouwd als ‘extremisten’ die potentiële ‘binnenlandse terroristen’ zijn. Gezien de redelijke veronderstelling dat iedereen die op Donald Trump heeft gestemd, onder die categorieën zou kunnen vallen, betekent dit dat ongeveer de helft van de Amerikaanse bevolking onder verdenking zou kunnen staan.

Massa-elektronische bewaking van letterlijk biljoenen telefoontjes en berichten wereldwijd zonder een bevelschrift in strijd met het vierde amendement beperkingen op huiszoekingen zonder waarschijnlijke reden of een behoorlijk bevel uitgevaardigd door een rechter is de reguliere NSA-geautoriseerde procedure, tenminste sinds 9/11 en daar is geen reden om aan te nemen dat het niet langer de praktijk is. Het wordt in feite geïnitieerd door de betrokken instantie (normaal gesproken NSA of FBI) ​​die naar de Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA) rechtbank gaat of naar een andere geschikte rechter om een ​​bevel tegen een persoon te krijgen als er een waarschijnlijke oorzaak is. Waarschijnlijke oorzaak kan bestaan ​​uit “iemand die op internet zoekt naar verdachte dingen”. De rechtbank geeft dan haar goedkeuring, wat ze 99% van de tijd doet in het geval van FISA. Wanneer die persoon vervolgens wordt gesurveilleerd, ook de namen van zijn of haar contacten worden aan het onderzoek toegevoegd. En van daaruit gaat het verder, zich uitbreidend en groeiend totdat het duizenden telefoonnummers en e-mailadressen omvat, individuen die overweldigend onschuldig zijn aan enig vergrijp.

Het is dus veilig om aan te nemen dat velen van ons op dit moment gelijk hebben om elektronisch te worden gecontroleerd door de federale overheid. Als men combineert dat met de Biden Administratie van juni 1 st  aankondiging van een oorlog tegen het “binnenlands terrorisme”, die duidelijk beschouwt als een functie van zijn “blanke racisten,” het is gemakkelijk om te zien waar al dat gaat. Biden deed het niet en  beschreef  de dreiging van ‘blanke suprematie’ als de ‘meest dodelijke bedreiging voor het vaderland van vandaag’, dus dat zou betekenen dat de regering alles in het werk stelt om het uit te roeien, wat er ook voor nodig is en wat dat ook betekent .

Gewone Amerikanen in de gaten houden voor wat ze misschien denken, waar dit op neerkomt, zou een George Orwelliaans verhaal uit 1984 zijn voor onze tijd, bijgewerkt vanaf het moment dat Winston Smith verplichte dagelijkse oefeningen voor zijn televisie deed. Hij verslapte een beetje en de tv vermaande hem meteen. Hij vroeg zich toen af ​​of het mogelijk was dat hij en alle andere bewoners van Airstrip One (ooit Groot-Brittannië genoemd) voortdurend in de gaten worden gehouden. Hij concludeerde dat ze dat waren.

Dus als je televisie de komende maanden plotseling tegen je spreekt, is het misschien niet Alexa. De andere ontwikkeling die de afgelopen weken naar voren is gekomen, is de toegenomen samenwerking tussen bedrijven met wat de overheid zegt en doet. De reguliere media hebben zeker hun deel van de verduistering gedaan, inclusief de huidige bijna  totale onderdrukking van het verhaal dat een kroongetuige die een valse getuigenis aflegde tegen journalist Julian Assange die wegkwijnde in een Britse gevangenis, een pedofiel, gediagnosticeerde sociopaat en seriële leugenaar bleek te zijn. Maar de belangrijkste speler zijn onvermijdelijk sociale media, die in de Verenigde Staten en ook elders een enorme macht hebben om meningen te vormen en valse informatie te verspreiden die de regeringsagenda dient. De media hebben tal van groepen, individuen en links naar sites van hun pagina’s verbannen, een belemmering voor de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van meningsuiting. En het heeft bijvoorbeeld enthousiast volledig meegewerkt aan de in wezen frauduleuze beweringen van de regering over Russische inmenging in de twee meest recente Amerikaanse verkiezingen. Het is het censureren of denigreren van materiaal dat in strijd is met het officiële beleid, waaronder bijvoorbeeld:

In juni zei de regering-Biden dat ze  ook zou samenwerken met  enkele van de grote hightech- en socialemediabedrijven om “het delen van informatie te vergroten” om radicalisering tegen te gaan. Biden kondigde aan dat zijn ministerie van Justitie manieren zou creëren voor Amerikanen om geradicaliseerde vrienden en familie aan de regering te melden. Een hoge functionaris zei het zo: “We zullen werken aan het verbeteren van het publieke bewustzijn van federale middelen om verontrustend of bedreigend gedrag aan te pakken voordat er geweld plaatsvindt… Als je iets ziet, zeg dan iets. Dit omvat het creëren van contexten waarin degenen die familieleden, vrienden of collega’s zijn, weten dat er wegen en wegen zijn om hun bezorgdheid te uiten en hulp te zoeken voor degenen die volgens hen radicaliseren en mogelijk radicaliseren ten opzichte van geweld.”

Met andere woorden, in gewoon Engels roept de regering-Biden Amerikanen op om vrienden, buren en familie te bespioneren en om eventuele “extremistische” opvattingen aan de autoriteiten te melden. Welnu, Facebook is nu volledig aan boord met meer van hetzelfde, verwikkeld in de “hete” oorlog tegen de “blanke supremacisten / extremisten / binnenlandse terroristen”. Het heeft veel voormalige bijdragers geblokkeerd of afgesloten en is ook begonnen met het plaatsen van ten minste twee versies van waarschuwingen aan gebruikers. De ene richt zich op personen die mogelijk persoonlijk een “extremistische” site hebben bezocht, terwijl de andere gebruikers aanmoedigt om vrienden of familie te verraden die door dergelijk materiaal kunnen worden verleid. De gepersonaliseerde pop-up luidt als volgt: “[Naam van ontvanger], velen zijn onlangs blootgesteld aan schadelijke extremistische inhoud – Gewelddadige groepen proberen uw woede en teleurstelling te manipuleren.

De versie van de verklikker van vrienden luidt: “Ben je bezorgd dat iemand die je kent een extremist wordt? – We vinden het belangrijk om extremisme op Facebook te voorkomen. Anderen in uw situatie hebben vertrouwelijke ondersteuning gekregen. – Hoe u kunt helpen. – Luister naar verhalen en krijg advies van mensen die aan gewelddadige extremistische groeperingen zijn ontsnapt – Krijg steun.”

Om zeker te zijn, moet men zich afvragen hoe Facebook weet dat men een “extremistische” site heeft bezocht sinds ze dergelijk materiaal hebben geblokkeerd. Hacken ze op de een of andere manier de persoonlijke accounts van hun eigen gebruikers? De situatie is nijpend, daar bestaat geen twijfel over, maar het heeft een reactie uitgelokt, waaronder deze post: “Word de extremistische waar Facebook je voor waarschuwde!” Je moet je ook afvragen hoe Facebook omgaat met individuen die klagen over  sommige andere groepen met een bewezen geschiedenis van het promoten van geweld, inclusief black lives matter, die niet gerelateerd zijn aan blanke supremacisten. Het zal vrijwel zeker niets uithalen, net zoals de door de federale regering gedemonstreerde “raciaal gevoelige” liggende reactie op een jaar van rellen, branden, plunderingen en moorden. In werkelijkheid staan ​​Amerikanen aan de rand van een afgrond met mogelijk nog een “crisis” die iedereen over de rand zal doen vallen, zodat we eindigen met een totalitaire regering die hard werkt om iedereen veilig te houden door het tegenovergestelde te doen. We zijn er bijna, en als je twijfelt, neem dan gewoon een kijkje op Facebook.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord