Wie is hier nou de ‘Wappie’? Wie moeite heeft met de voorstellen van Timmermans is een gevaar voor de samenleving


 86 total views,  2 views today

In NRC neemt Christiaan Weijts stelling tegen de ‘Klimaat-ontkenners’, die hij vergelijkt met de ‘Anti-Vaxxers’, waar het noodweer dat Duitsland, Nederland, België en Noord-Frankrijk teisterde, in zijn beleving het gevolg is van de ‘Klimaat-verandering’. En wie moeite heeft met de voorstellen van Timmermans is een gevaar voor de samenleving. Het ‘Klimaat’ en ‘Covid’ zijn uitgegroeid tot religieuze thema’s, waar je niet meer genuanceerd over mag denken en spreken. Hel en Verdoemenis wachten ons als we niet doen wat de Dominee ons opdraagt te doen.

Voor mij buitengewoon ongemakkelijk, dat soort extremisme. Van beide kanten, overigens. De hysterie, en de ontkenning die daar een reactie op is, staan het gezonde verstand in de weg, en waar de hysterie aan de winnende hand is, zie je hoe ‘De Kerk’ profiteert, maar niet kan leveren. Triljarden verdwijnen er in bodemloze putten, en het hele ‘plan’ van Timmermans gaat over geld. Wie het krijgt, en wie in moet leveren. Met Weijts, en velen met hem, als warme pleitbezorgers. Maar uiteindelijk net zo goed slachtoffers, niet anders dan degenen die dachten dat het vaccin hen zou beschermen, maar die nu ‘dubbel-gevaccineerd’, of enkelvoudig met ‘Jansen’, doodziek zijn. ‘Jansen’ dat zojuist een ‘zonnecrème’ uit de handel heeft genomen, omdat het kankerverwekkende stoffen bevatte. Lekker smeren, op advies van de medische wereld, in de strijd tegen huidkanker. En dan blijkt dat je het ervan krijgt.

Vorig jaar was het droog en snikheet in Nederland, en dat kwam door de ‘Opwarming van de Aarde’, een andere term voor ‘Klimaatverandering’. Maar nu het stervenskoud was in juni en begin juli, en nat, zijn we terug bij ‘Klimaatverandering’. Gisteren kwam in een gezellig gesprek over ‘koetjes’ en ‘kalfjes’, bij de barbecue in Frankrijk, heerlijk in de zon, het thema ‘overstromingen’ voorbij, met vrienden die in Limburg wonen. Hij van de ‘watersnood’ die zestig jaar geleden ‘Tuindorp’ bij Amsterdam blank zette, en ik van de ‘watersnood’ in Zeeland, zeven jaar daarvoor. Ik herhaalde mijn mantra, dat we zuinig moeten zijn op onze mooie Blauwe Planeet, maar wel ons verstand moeten blijven gebruiken. Niet de grondstoffen uitputten. Waar mogelijk de ‘uitstoot’ terugdringen, en dan niet ‘op papier’, zoals via het verbranden van ‘biomassa’, maar écht. Voorzichtig zijn met gevaarlijke alternatieven als kernsplitsing, maar ‘vol gas’ met onderzoek naar kernfusie. En stoppen met al die verwoestende, en extreem vervuilende oorlogen. De ‘Gebruik je Verstand’-benadering, die is weggespoeld, ondergesneeuwd en opgebrand.

Hier op dit blog verdedig ik enerzijds consequent dat je ‘de markt’ zijn werk moet laten doen, waarbij de producent en de klant elkaar ontmoeten, en het eindproduct een hoogwaardig product is, voor de laagste prijs. Tegelijk onderstreep ik daarbij dat bepaalde ‘diensten’ bij uitstek het domein zijn van een ‘overheid’. Wat we de ‘infrastructuur’ noemen. Wegen, waterwegen, luchthavens, spoorverbindingen, electriciteitsnet, glasvezelverbindingen, scholen, universiteiten, elementaire medische zorg, en een solide, maar simpel sociaal vangnet, politiediensten, rechtspraak en defensie, en het ophalen en verwerken van vuilnis.

Als ‘Brussel’ de ‘spoorwegen’ zou ‘nationaliseren’, om snel en effectief een geolied netwerk van ‘hoge-snelheid’ treinverbindingen aan te leggen, en ‘nodes‘ die aansluiten op de ‘Green-BRI waar China druk mee is voor vrachtvervoer, om de veel uitstoot genererende scheepvaartverbindingen af te kunnen bouwen, had ik staan applaudisseren. Als ‘Brussel’ met een plan was gekomen om in heel Europa één standaard voor de medische zorg, en een simpel, betaalbaar sociaal vangnet te scheppen, had u mij niet horen klagen. Als ‘Brussel’ had afgekondigd dat alle landen in Europa zich voortaan zouden beperken tot pure defensie van de buitengrenzen, zonder ambities om buurlanden te lokken middels ‘regime change’, of Europese landen weer af te stoten als ze niet ‘Woke’-genoeg zijn, en definitief te stoppen met die ‘Eindeloze Oorlogen’ ver van onze grenzen, had ik een zucht van verlichting geslaakt. En breek me de bek niet los over elementaire medische zorg die ‘evidence based’ is, en niet aan de leiband ligt van ‘Big Pharma’, en charlatans me Eurotekens in de ogen.

Het klimaat verandert. Het verandert al vele eeuwen. Vooral onder invloed van zonneactiviteit, bewegingen van de maan, die op aarde voor eb en vloed zorgen, en verschuivende tektonische platen op aarde, die voor vulkaanuitbarstingen zorgen, en golfstromen beïnvloeden. En als er een komeet neerploft op aarde, kan het op slag echt dramatisch veranderen. Dat laatste valt wellicht nog te beïnvloeden, met wat gezamenlijke inspanning, maar die andere dingen niet. Tegen die achtergrond is het ronduit gevaarlijk om je uit te leveren aan de ‘Klimaat-Wappies’ die denken dat Frans Timmermans ons gaat verlossen door geldstromen om te buigen van uw portemonnee naar hun ‘Kerk’. Vooral gevaarlijk, omdat veel problemen waar we wél iets aan kunnen doen dan niet slechts buiten beeld blijven, maar zelfs onbesproken in de vuilverbrandingsoven verdwijnen.

Al het plastic dat ronddobbert in zee. De fosfaten die voor algengroei zorgen, waardoor zeestromen weer worden beïnvloed, en de biotoop van meren, zeeën en oceanen, waarbij ook het dumpen van radioactief vervuild water niet moet worden uitgevlakt. En een terugkerend thema op dit blog is dat ‘alles elektrisch’ zijn eigen grootschalige problemen met zich meebrengt, zoals de vraag waar we al die zeldzame mineralen vandaan gaan halen? Wat we moeten met de wieken van windmolens die het eind van hun levensduur hebben bereikt? Dito voor de zonnepanelen. En prachtig die ‘waterstof’, maar als het er op neerkomt dat je gas moet stoken in een elektriciteitscentrale om met die elektra waterstof te maken, dan doe je écht iets verkeerd. Dito waar je ‘Groene Stroom’ gaat gebruiken om ‘cryptomunten’ te ‘delven’, en ga zo maar door. O, en mocht er komende winter ineens geen gas meer zijn, dan is dat niet de schuld van ‘de Russen‘ die politiek bedrijven met gas, maar van de Europese rechter.

Zou het niet tragisch zijn, als we echt bákken geld uitgeven aan ‘Intelligent’ beleid, dat zo dom is als het achtereind van een varken? Moet je dat nog vragen, na het ‘Covid’-debacle? In NRC stond die weekend ook een artikel over het falen van de ‘modellen’ die ons gedrag voorspellen, en dat er nog wel tien jaar nodig was voor betere ‘modellen’. Ik ben met stomheid geslagen als ik dat soort dingen lees. Die angst om duidelijk te zijn, concreet te zeggen wat je verwacht, en wat je doelen zijn, en denken dat je alles op kunt lossen met verleiden en beboeten. Dat soort spelletjes gaat ons de kop kosten. Na de watersnood van ’53 stampten besluitvaardige politici in minder dan geen tijd een ‘Delta-plan’ uit de grond. Na de watersnood die ‘Tuindorp’ onder water zette werd de dijk verzwaard die het begeven had. In deze tijd zouden we in beide gevallen ‘gedragswetenschappers’ en ‘influencers’ inzetten, die met subsidies en belastingen moeten proberen het water voortaan weg te denken, terwijl de verzopen stukken land op kosten van de belastingbetaler zouden worden ingericht als monument voor ‘Klimaathysterici’. Zoals Patrick Armstrong terecht opmerkt, leven we in een tijd waarin de ‘satire‘ dood is, omdat mensen het verschil niet meer zien tussen écht, en ‘bullshit‘.

U mag gratis verder lezen. Dat blijft ook zo. Deze website is wel afhankelijk van uw donaties. Steun ook vrije journalistiek in deze tijd van het Nieuwe Normaal. Wat normaal is bepalen wij samen. Dat begint op plekken als deze.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft Indignatie het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! U kan hier ons steunen.

 

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments