3 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Waarom Netflix aan games begint

netflix

 23 total views,  3 views today

Het denkt dat je Stranger Things gaat kijken en dan Stranger Things , de game, speelt.

Netflix begon met het verzenden van dvd’s naar klanten via de post. Toen begon het met het streamen van films en tv-programma’s van andere mensen. Toen begon het zijn eigen films en tv-shows te maken. Volgende: videogames.

Op dinsdag vertelde Netflix formeel aan investeerders die zich in de “vroege stadia van verdere uitbreiding naar games” bevinden, en zei dat het een uitbreiding is van experimenten die het bedrijf heeft gedaan met een handvol interactieve programma’s in de stijl van je eigen avontuur, zoals Bandersnatch uit 2018 .

Het is een stap die zowel voor de hand liggend als verrassend is, en we kunnen zo meteen bespreken waarom. Ten eerste, hier is hoe Netflix zegt dat het zal werken:

  • De games worden gratis gebundeld in de hoofdapp van Netflix en zijn voorlopig voornamelijk bedoeld om op mobiele apparaten te worden gespeeld, hoewel ze uiteindelijk naar tv’s kunnen migreren.
  • Het bedrijf denkt dat sommige van zijn games op de een of andere manier verbinding zullen maken met franchises die eigendom zijn van Netflix – je kunt je zeker een Stranger Things- game voorstellen, hoewel waarschijnlijk geen Sex / Life- game – maar het kan ook bestaande games en merken van andere ontwikkelaars in licentie geven.
  • Netflix beschrijft de overstap naar games als een eerste uitstapje: “We denken dat de tijd rijp is om meer te weten te komen over hoe onze leden games waarderen”, zei het bedrijf in zijn kwartaalcijfers, maar zegt ook dat het verwacht voor de komende jaren in gaming te zullen zijn. lange afstand. “Dit is een essentieel onderdeel van ons abonnementsaanbod”, zei Greg Peters, Chief Operating Officer van het bedrijf tijdens de winstoproep van het bedrijf.
  • Het bedrijf denkt dat de belangrijkste waarde van zijn games erin bestaat bestaande abonnees meer betrokken te houden bij de Netflix-app, en dus minder snel af te melden. De games zouden in theorie ook kunnen helpen bij het genereren van nieuwe abonnementen.

Als je in de loop der jaren aandacht hebt besteed aan Netflix, heb je deze stap zien aankomen: Netflix-managers, te beginnen met CEO Reed Hastings, mijmerden al jaren over het feit dat games een belangrijke bron van concurrentie zijn voor de tijd en het geld van Netflix-gebruikers. Meer concreet meldde The Information eerder dit voorjaar dat het bedrijf overweegt een bundel games aan te bieden aan abonnees, vergelijkbaar met degene die Apple aanbiedt via zijn Apple Arcade-service. En vorige week meldde Bloomberg dat Netflix een executive had ingehuurd om de aankomende gamesservice te runnen.

Aan de andere kant: als je in de loop der jaren aandacht hebt besteed aan Netflix, zie je dit misschien ook als een echte afwijking van de strategie van het bedrijf, namelijk zijn aandrang om zich te concentreren op één ding goed doen.

Netflix-managers krijgen al jaren de vraag wanneer ze live sport of live nieuws gaan doen, of wanneer ze advertenties aan de service gaan toevoegen. De reactie is altijd hetzelfde: Netflix denkt dat een doelgerichte focus de beste manier is om te winnen, en verder gaan dan on-demand films en tv-shows zou een afleiding zijn.

Nu zegt het bedrijf dat het bereid is iets nieuws te proberen, terwijl het stelt dat gratis games een redelijke uitbreiding zijn van wat het al doet. Het abonnementsmodel van het bedrijf betekent: “We hoeven niet na te denken over advertenties [in games]. We hoeven niet na te denken over in-game aankopen of andere inkomsten genereren; we hoeven niet na te denken over aankopen per titel’, zei Peters tijdens de winstoproep.

Ja, Netflix staat het toe, het weet eigenlijk niets van het maken en hosten van videogames. Maar het zegt niets te weten over het maken van eigen content toen het ermee instemde om House of Cards te maken in 2011, en dat is sindsdien prima gelukt.

Maar dat lijkt een rek. Toen Netflix het verhaal vertelde over de eerste stap naar originele inhoud, zei het dat het dacht dat zijn klanten House of Cards leuk zouden vinden omdat het zijn klanten kende zoals andere duistere politieke soapseries. En hoewel Netflix niets wist over het maken van shows toen het 10 jaar geleden begon, hoefde het dat ook niet te weten: het betaalde gewoon David Fincher, Kevin Spacey en productiebedrijf Media Rights Capital om de show te maken – en toen het streamde het naar klanten op dezelfde manier als de andere shows en films die het al had.

Maar erachter komen hoe je games kunt maken, is een heel andere vaardigheid dan het maken van tv-programma’s en films – daarom hebben de meeste grote entertainmentbedrijven gefaald wanneer ze zelf aan games probeerden te komen (grote technologiebedrijven zoals Amazon, Apple en Google hebben ook allemaal in verschillende mate gezwaaid en gemist.) Het is dus heel goed mogelijk dat de overstap van Netflix naar games ook zou kunnen floppen.

Aan de andere kant: zoals zelfs de meest verborgen Hollywood-manager inmiddels weet, zijn games groter dan Hollywood en gaan ze niet weg. Als het lang gaat duren om erachter te komen, is het beter om eerder dan later te beginnen.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments