BEKIJK: ‘Je staat op het punt te sterven!’: agent zet pistool tegen hoofd van geboeide man en executeert hem


 18 total views,  8 views today

West Valley City, UT — Bijna twee jaar zijn verstreken sinds Sgt. Tyler Longman rende een boekingskantoor van de politie binnen, pistool getrokken, dreigde de volledig geboeide Michael Chad Breinholt te vermoorden en haalde vervolgens de trekker over met het pistool tegen zijn hoofd. Ondanks de gruwelijke executie die werd vastgelegd op lichaamscamerabeelden, oordeelde de afdeling dat de dood van Breinholt gerechtvaardigd was en blijft de moordenaar in loondienst bij de politie van West Valley City.

Op het moment van zijn dood had Breinholt psychische hulp nodig, maar werd in plaats daarvan naar de gevangenis gebracht. Lichaamscamerabeelden, onlangs vrijgegeven, van die noodlottige dag op 23 augustus 2019, tonen een verwarde, depressieve en mentaal onstabiele man die huilt op het politiebureau en smeekt om de politie om hem naar een instelling voor geestelijke gezondheidszorg te brengen.

Zoals de video laat zien, wordt Breinholt meer dan 2 uur vastgehouden in de verwerkingskamer terwijl de politie hem beschimpt en bedreigt met jaren gevangenisstraf. Ze zouden hem aanklagen voor misdrijf DUI, ondanks dat er geen agenten waren die hem dronken hadden zien rijden.

Op de avond dat hij werd vermoord, verscheen Breinholt dronken op de werkplek van zijn vriendin en een collega belde 911. Volgens de lichaamscamerabeelden legden zijn vriendin en collega uit dat Breihholt wat pillen had ingenomen en dat ze zich zorgen maakten over zijn gezondheid, tegen agenten Matt Lane en Taylor Atkin dat hij suïcidaal was.

“Het lijkt alsof hij gewoon zelfmoord wil plegen”, zei zijn vriendin tegen de politie, en voegde er later aan toe: “Hij zei net dat hij al die pillen had ingenomen zodat hij dood zou gaan.”

In plaats van de duidelijk suïcidale man naar het ziekenhuis te brengen voor detox en geestelijke gezondheidszorg, arresteerde officier Lane hem op beschuldiging van DUI.

Terwijl ze de geesteszieke dronken man behandelden, bleef de politie dreigen met meer aanklachten, terwijl ze Breinholt treiterden terwijl hij over de vloer rolde en smeekte om naar het Huntsman Mental Health Institute, bekend als “UNI”, te gaan.

“Ik ga hier niet de hele nacht zitten en spelletjes met je spelen”, zei Longman tegen Breinholt. ‘Je hebt de tijd van onze brandweer al verspild door ze naar buiten te laten komen voor wat onzin, oké? Ik breng je niet naar de UNI, ik breng je naar de gevangenis.”

Op dit moment duidelijk hopeloos, beweert Breinholt, die was gefouilleerd en opgeruimd en met zijn handen op zijn rug was geboeid: “Ik heb een pistool in mijn broek.”

‘Goed geprobeerd,’ zei Atkin, voordat hij tegen een andere officier zei: ‘We hebben hem gecontroleerd. Telt dat als een dreiging met geweld als hij in zijn broek reikte en zei: ‘Ik heb een pistool in mijn broek?’”

Breinholt wordt vervolgens genegeerd als een agent hem opnieuw beschimpt en vraagt ​​of hij nu een pistool in zijn schoen heeft.

Even later, als Atkin en een andere officier, Raymond Wilhelm, til Brienholt tot zijn schoen, een strijd uitbreekt te verwijderen en Atkin beweert Breinholt had zijn pistool.

“Oh f-, hij heeft mijn pistool!” schreeuwde Atkin. ‘Hij heeft mijn pistool!’

Maar dit was niet waar. Hoewel de video een korte tijd Breinholts hand op de Atkins-holster laat zien, heeft hij die holster op geen enkel moment verlaten – waardoor het voor hem onmogelijk werd om het wapen van de officier te hebben .

Niettemin was dit genoeg voor Longman om in executiemodus te gaan als hij de kamer binnenkwam.

Zoals de video laat zien, komt Longman de kamer binnen, met getrokken pistool, en zegt tegen Breinholt: “Je staat op het punt te sterven, mijn vriend”, voordat hij de trekker overhaalt van dichtbij naar Breinholts hoofd en hem onmiddellijk doodt. Het duurde slechts zes seconden voordat de hele moorddadige gebeurtenis zich ontvouwde.

“Oh f**k, hij is dood”, hoor je een agent zeggen.

Twee jaar later is Longman weer op de been, klaar om opnieuw te moorden. De dood van Breinholt was de derde moord van Longman tijdens de dienst, die allemaal werden gerechtvaardigd door het departement en krachtig verdedigd door de politievakbond.

“Chad zou hier nog steeds zijn als er iets met die officier was gebeurd”, zei zijn broer, Chase Breinholt. ‘Als hij een andere taak had gekregen of had kunnen laten gaan, of als er iets was geregeld na het nemen van het leven van de eerste persoon. Zeker na het [nemen] van het leven van een tweede persoon. Waarom heeft hij nog steeds een pistool bij zich?”

De familie spant nu een rechtszaak aan tegen de stad en beweert dat Longman geen reden had om die ronde af te vuren.

“Chad Breinholt was volledig in bedwang en beheerste het moment dat hij door agent Longman in de zijkant van het voorhoofd werd geschoten”, zei Colin King, de advocaat van Breinholts familieleden. “Dat gebruik van geweld was volkomen en volledig ongerechtvaardigd. Hij was een jonge man die achter zijn rug geboeid was en die [verscheidene agenten] in de kamer had die hem controleerden. Als dit geen buitensporige kracht is, weet ik het niet meer.”

Wij zijn het eens.

De verdediging “naar mijn wapen gaan” wordt maar al te vaak gebruikt om politie-executies zoals die van Breinholt te rechtvaardigen, en in de vele jaren die we rapporteren, hebben we nog nooit iemand een pistool uit de holster van een agent zien trekken.

Politieholsters zijn ontworpen om te voorkomen dat iemand anders dan de officier het wapen verwijdert.

Zoals de moordaanslag op Donald Trump in 2016 bewees, is het vrijwel onmogelijk om het wapen van een agent te nemen.

De reden waarom het wapen van een politieagent zo moeilijk te pakken is, is vanwege de meerdere veiligheidscontroles die in de holsters zijn ingebouwd. Uit de video blijkt dat het type holster dat deze agent droeg, en dat de meeste politieagenten dragen, een holster met dubbele retentie met capuchon is , met optionele kapbescherming.

De “kap” van de holster, of de riem die het wapen in de harde plastic holster vasthoudt, moet vanuit een bepaalde hoek naar beneden worden geduwd en vervolgens naar voren worden geduwd, voordat de achterkant van het wapen wordt blootgelegd.

Tijdens een worsteling is het mogelijk dat de kap naar beneden kan worden getrokken, waardoor de achterkant van het pistool zichtbaar wordt. Er is echter nog een andere verdedigingslinie. De motorkapbescherming voegt nog een geheel nieuw niveau van pistoolretentie toe, omdat deze speciaal is ontworpen om te voorkomen dat een aanvaller de motorkap naar beneden duwt.

Zelfs als de motorkapbescherming werd verwijderd en de motorkap werd teruggeduwd, is er nog een andere faalbeveiliging. De derde retentielijn in deze holster maakt het niet mogelijk om het pistool te verwijderen, noch de schuif terug te trekken, zonder precies te weten hoe het uit de holster moet worden getild.

Deze holsters hebben meestal een spanschroef waarmee de gebruikers het gewenste wrijvingsniveau kunnen instellen dat nodig is om het pistool te verwijderen. Als iemand echter probeert het pistool uit de holster te trekken in een andere richting dan de voorkeur van de officier, zal de schuif niet rekken en zal het pistool ook niet naar buiten komen.

Als we de functie van politieholsters kennen en de meerdere retentielijnen die erin zijn ingebouwd, lijkt de bewering dat “hij voor mijn pistool ging” meer een reden om dodelijk geweld te rechtvaardigen dan een reden om daadwerkelijk dodelijk geweld nodig te hebben.

Het is natuurlijk een zeer stressvolle situatie wanneer een crimineel of iemand anders het wapen van een officier uit de holster probeert te grijpen. Maar, zoals de politie in de video hierboven illustreert, is het niet altijd een reden om iemands leven te beëindigen.

Breinholt was omringd door agenten, zijn hand waarschijnlijk van het wapen van de officier op dit punt, geboeid, en toch zette Longman een pistool tegen zijn hoofd en vermoordde hem.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord