Sprikhanen crisis in de VS: Sprinkhanen dalen in zwermen af ​​in het westen


 12 total views,  2 views today

Als je teleurgesteld bent door de recente afwezigheid van hordes krekels in de Verenigde Staten, maak je dan geen zorgen: sprinkhanen zijn hier om dat insectvormige gat in je hart te dichten. Ze zijn hier ook om enorme stukken akkerland te eten, bomen en ander plantaardig leven te ontdoen, en over het algemeen grote schade aan te richten in het Westen en zijn landbouw.

Dankzij extreme droogte en de vrij grote populatie van het droge klimaatminnende insect vorig jaar, dalen er bijzonder dichte zwermen sprinkhanen af ​​naar het westen van de Verenigde Staten. De uitbraak baart boeren in het westen zorgen, van Utah tot Wyoming tot Montana, die zich zorgen maken over hun gewassen en levensonderhoud: rancher Richard Nicholson uit Oregon beschreef de insectenzwermen als “een plaag van de aarde” aan de Guardian . Tegelijkertijd waarschuwen natuurbeschermers voor de nadelige gevolgen van het wijdverbreide gebruik van insecticiden. De zwermen zijn een probleem dat velen van ons misschien het beste herkennen uit de Little House on the Prairie- boeken ( of misschien de Bijbel), maar – behalve dat we onze huid laten kruipen – welke bedreiging vormen de gigantische zwarte insectenwolken echt, en wat is de beste manier om ermee om te gaan?

We spraken met Scott Schell, een entomoloog die de ecologie en het beheer van sprinkhanen bestudeert aan de Universiteit van Wyoming, over de invasie van sprinkhanen en wat er wordt gedaan om de schade tot een minimum te beperken. Ons gesprek was voor de duidelijkheid bewerkt en ingekort.

Grace Woodruff: Allereerst, over hoeveel sprinkhanen hebben we het hier eigenlijk?

Scott Schell: Als je alle sprinkhanen in de uitbraakgebieden in het Westen op één hoop zou stapelen… zou het heel veel zijn. Maar sommige rapporten hebben het laten klinken alsof het hele Westen overspoeld wordt door sprinkhanen, en dat is niet echt waar. We hebben gebieden in sommige staten die zwaar zijn geteisterd.

We maken ons echt niet al te veel zorgen over het aantal sprinkhanen totdat ze op het weiland ten minste 14 per vierkante meter bereiken. Voor het perspectief: 15 volwassen tweegestreepte sprinkhanen per vierkante meter – ze zijn een grote soort – staat gelijk aan ongeveer 100 pond sprinkhaan per hectare. Als het bij elkaar zou zijn, zou het zijn als een klein schaap dat zijn lichaamsgewicht elke dag groenvoer op elke hectare kan eten.

Dit jaar hebben we het op sommige plaatsen over misschien 50-60 sprinkhanen per vierkante meter. In bepaalde gebieden kunnen ze zelfs hoger worden dan dat.

Dit is slecht voor boeren omdat het schadelijk is voor gewassen, toch?

In sommige gevallen is het niet eens zo erg dat ze de bladeren van het gewas gaan opeten – in dit jaar kan een sprinkhanenzwerm in een veld met kleine granen landen, in hete, droge omstandigheden, en ze zullen de koppen knippen van het graan en haal wat vocht uit de stengel. Ze eten het graan niet eens echt, maar ze hebben het onbereikbaar gemaakt voor de oogst.

Sprinkhanen overtreffen gemakkelijk grotere dieren voor gras. Ze consumeren veel meer, in verhouding tot hun lichaamsgrootte, dan bijvoorbeeld vee. Als ze groeien, in het nimfenstadium, kunnen sprinkhanen in natte vegetatie meer eten dan hun lichaamsgewicht per dag. En bij sommige soorten verspillen ze zelfs nog meer. Ze lopen naar een grasspriet, knippen het, eten wat ze willen en laten de rest vallen. Ze kunnen het eten als het uit de grond groeit. Ze zijn klein; ze hebben kleine monddelen. Terwijl het mes probeert te groeien, zullen ze het er gewoon afknabbelen. Ze blijven dik en gelukkig terwijl al het andere sterft.

Wat maakt de invasie van dit jaar zo speciaal, of zo bijzonder zorgwekkend?

Als je droogte hebt, verergert dit het sprinkhanenprobleem. De ongekende omvang van de ernstige droogte in het Westen, gecombineerd met sprinkhanen: je bent er slecht aan toe.

Montana is begonnen met het sproeien van pesticiden in de lucht om sprinkhanennimfen te doden voordat ze zich tot volwassenen kunnen ontwikkelen. Is dat de juiste manier om het probleem aan te pakken? Natuurbeschermers hebben het gebruik van insecticiden teruggedrongen als een strategie om sprinkhanen te bestrijden en beweren dat ze meer kwaad dan goed zouden kunnen doen aan de insectenpopulatie en het ecosysteem als geheel. 

Wat we [van de University of Wyoming Entomology Extension] aanbevelen, is een geïntegreerde strategie voor ongediertebestrijding, waarbij je elke andere strook [land] behandelt, zodat je onbehandelde gebieden hebt in de uitbraak van sprinkhanen. Sprinkhanen zijn zeer mobiel, dus u hoeft niet elke plaats te besproeien – ze zullen overschuiven en in een behandeld zwad terechtkomen van een onbehandeld zwad. We profiteren van de gulzigheid van de sprinkhanen: ze eten veel, dus we kunnen het insecticide in heel kleine hoeveelheden gebruiken.

Doen sprinkhanen iets nuttigs, of zijn het gewoon ongedierte?

Oh nee, de sprinkhanen maken deel uit van de dieren in het wild! Ze leveren voedsel voor andere organismen, zoals onze zangvogels. Maar we moeten ze beheren. De sprinkhanen op dit moment, als ze verstandig worden beheerd met geïntegreerde plaagbestrijding, is het beter dan ze gewoon te laten gaan. We moeten een beslissing nemen: kunnen we de landbouw op de Great Plains en sprinkhanen in stand houden, zonder het milieu te schaden? Ik denk dat het antwoord ja is.

Zullen zwermen onverzadigbare sprinkhanen de komende jaren veel voorkomen, of is dit meer een invasie van slechts één jaar?

Sprinkhanen, ze kunnen volharden. Toen ik onderzoek deed voor mijn proefschrift – lang geleden – keek ik naar historische gegevens. We hebben plaatsen gezien waar een uitbraak meerdere jaren zou aanhouden. Uiteindelijk, zonder tussenkomst, zouden de sprinkhanen bezwijken voor weersomstandigheden. Als ze in de lente uitkomen, zijn ze ongeveer zo groot als een rijstkorrel, dus ze zijn behoorlijk kwetsbaar. Ze zijn allemaal inheems, deze sprinkhanen, dus er is ook een hele reeks andere geleedpotigen en insecten – zelfs muizen – die zich eraan voeden en de sprinkhanenpopulatie helpen onderdrukken. Het andere ding is dat het bij droogte zo erg kan worden, met minder voer, dat sprinkhanen die niet kunnen migreren verhongeren.

Hoe lang zijn er al sprinkhanenzwermen?

Een lange tijd geleden deed een professor van mij onderzoek naar de gletsjers Wind River Range. Sommige in Montana en andere in Wyoming worden ‘ Sprinkhanengletsjers ‘ genoemd, omdat mensen die die gebieden bezochten vaak sprinkhanen uit de teen van de gletsjers zagen opduiken. Wat dat was, waren zwermen sprinkhanen uit de Rocky Mountain, die op de wind reden, die hen naar de top van de gletsjer voerden, waar ze het te koud kregen om nog te vliegen, dus werden ze langzaam opgenomen in de gletsjer en spuugden ze uiteindelijk de bodem uit. Daarin hebben we in wezen een historisch record van sprinkhanenuitbraken [van honderden tot mogelijk duizenden jaren geleden ], tenminste de keren dat zwermen de bergen in vlogen.

Als iemand die behoorlijk wat tijd heeft besteed aan het bestuderen van insecten, wat vind je echt van sprinkhanen? Is hun reputatie als “plaagdier” gerechtvaardigd, of hebben ze enkele verlossende eigenschappen?

Bij lage – of ik denk dat je zou kunnen zeggen “normale” sprinkhanenpopulatiedichtheden, vind ik ze fascinerend. Ze spelen een belangrijke rol op het weiland. Ik denk dat waarschijnlijk alle grote zoogdieren zouden kunnen verdwijnen en minder impact hebben op het weiland dan wanneer alle sprinkhanen zouden verdwijnen. Daar spelen sprinkhanen een belangrijke rol. Maar als ze echt dik worden, zoals een uitbraak waarbij je 50 of 100 sprinkhanen per vierkante meter hebt en ze alles tot op de grond hebben opgegeten, zijn ze onaangenaam. Ik denk dat ik een beetje verdeeld ben. Ik ben er echt door gefascineerd, maar als een plaag kan ik begrijpen waarom mensen ze haten.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord