noodwet

Blij dat ik in Spanje woon “Het is net als met de dood, Baudet, maandstonden en de eeuwigheid: ik heb er geen mening over.”

Wijs als ik ben, schreef ik in mijn columns vrijwel nooit over corona. Het is net als met de dood, Baudet, maandstonden en de eeuwigheid: ik heb er geen mening over. Voor de pandemie uitbrak, kocht ik in de Algarve dagelijks een pak kranten, variërend van El PaisLe MondeDie Welt tot The Daily Mail. Ik spreek namelijk meer talen dan Frenske en Ivo Niehe samen maar u zult mij daar niet over horen snoeven. Ik vind het een teken van beschaving om polyglot te zijn en het is gewoon heerlijk om bij Ali Baba in Córdoba een broodje kebab te bestellen in het Arabisch.

Ik koop geen kranten meer sinds het Chinese virus ontsnapte uit Wuhan. Even een geestige anekdote tussendoor: in een cursiefje voor de Volkskrant schreef ik eens “het Chinese virus uit Wuhan” en toen maakte een overijverige letterknecht op de redactie daar COVID-19 van. Het Chinese virus uit Wuhan was Trumpiaans taalgebruik, zei ze.

Nou, als je mij op de kast wilt krijgen, moet je mij een Trumpiaan noemen! Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik dol ben op Boris Johnson want hem vind ik echt een ‘Mensch’. Met zo’n man wil je wel avondje stappen, al is het alleen al om er achter te komen hoe heur haar er bij hangt als je naast hem wakker wordt. Maar Trump? Kijk maar eens naar deze aflevering van Ruby Wax met Donald Trump. Het is gewoon een hele nare kwast die er trots op is dat hij geen druppel drinkt, niet rookt, geen drugs gebruikt en ik geloof dan ook helemaal niet in de diverse seksschandalen waar Erik Mouthaan – de Rob Jetten van de journalistiek – altijd over rept in zijn itempjes. Anderzijds kan ik me levendig voorstellen dat Trump zich vrolijk laat onderschijten door non-binaire kommersjele sekswerkers, al dan niet in een gouden badkuip want hoe groter de geest, hoe groter het beest. Kijk maar naar Marco Borsato en die viezerikjes van The Voice of Holland .

Lees ook:  Een open brief aan het LINKSE westen uit KIEV

Anderzijds kan ik me levendig voorstellen dat Trump zich vrolijk laat onderschijten door non-binaire kommersjele sekswerkers, al dan niet in een gouden badkuip want hoe groter de geest, hoe groter het beest. Kijk maar naar Marco Borsato

Uiteindelijk stond er gewoon Chinese virus uit Wuhan in de Volkskrant en is er in en op alle vijfhonderd columns die ik schreef voor de Volkskrant nog nooit censuur gepleegd. Respect. Wel was van hogerhand heel veel commentaar op mijn Twitter-gedrag. Zo zou ik bijvoorbeeld niet hoffelijk zijn. Nou, als er iemand hoffelijk is in Nederland, ben ik het wel. Ik hou deuren open voor dames, ik trek hun jas uit en ik vraag altijd keurig met twee woorden of het op zijn Grieks mag. Ik verwees toen fijntjes naar het moddergevecht tussen mijn collegaatjes Sander Schimmelpenninck en Harriet Duurvoort. Zulks is mij nooit overkomen! Iedereen wil ruzie met mij maken maar ik ga gewoon nergens op in. Pero bueno.

In mijn 500 Volkskrant-columns schreef ik vrijwel nooit over corona, behalve die ene keer dan dat ik naar de Aldi moest en mijn mondkapje was vergeten en toen bij de ingang van de Duitse prijsknaller een heel vies lapje oppakte, dat net was weggegooid door een zigeuner. Het zag er uit als een maandverband in een pisbak. Ik schreef ook eens dat ik als student heel arm was en bij een bakker in de Spuistraat oude stokbroden ophaalde en die een nacht in de pisbak legde zodat ze lekker soppig waren bij mijn studentikoos ontbijt, maar dat had ik verzonnen hoor!

Lees ook:  Leugenaar Rutte, stap op! Hij praatte wél over Omtzigt: ‘Je moet wat met hem: minister maken’

Ook schreef ik dat Nederland een apenland was qua coronabeleid, en dat Spanje en Portugal het veel beter deden. Daar kan je gewoon overal lekker op een terras zitten en is de gezelligheid troef. Ik ben nu voor GeenStijl op reis door Spanje en in Madrid, Barcelona en Córdoba was het een drukte van belang en draaide de horeca op volle toeren. Ik ga zo met mijn mattie Ivo Teulings naar Granada en ik vrees dat het daar nóg gezelliger is. Enfin. Ik zag net dat #NederlandGaatOpen nummertje één staat bij Twitter Trends en toen ben ik even gaan grasduinen door de reacties en commentaren en losse flodders, en toen wist ik precies weer waarom ik nooit over corona schreef: vrijwel iedereen praat poep.

Ik snap dat wel want het is net als met het weer en met voetbal: het gaat iedereen aan en dus meent iedereen mee te kunnen zeveren. Het doet me denken aan de tijd dat ik voor uitzendbureaus op Amsterdamse kantoren werkte. Alle dames lulden alleen maar over hun diëten en over wat ze op de televisie hadden gezien en de nicht van dienst begon tegen mij – waarom moeten ze mij altijd hebben – steevast over zijn nieuwe soa die hij wederom had opgelopen bij de Chez Manfred. En bij dat geouwehoer over corona moet ik ook denken aan mijn ooms op verjaardagsfeestjes, die als papegaaien kwetterden over wat ze in de krant hadden gelezen of wat zij GeebeeJee hadden horen zeggen tijdens zijn zondagse radiopraatje.

ik schrijf vrijwel nooit over corona, behalve die ene keer dan dat ik naar de Aldi moest en mijn mondkapje was vergeten en toen bij de ingang van de Duitse prijsknaller een heel vies lapje oppakte, dat net was weggegooid door een zigeuner. Het zag er uit als een maandverband in een pisbak.

Lees ook:  RUTTE: “DE PVV IS EEN KOPIE VAN DE SP.”

Hier en daar las ik dat er zaterdag massaal verzet komt bij de middenstand en de horeca, maar de Minister van Niet Kunnen Lopen op Naaldhakken bleek niet onder de indruk, al het kan natuurlijk ook zo zijn dat het goede mens zich nog eventjes in de materie moet verdiepen.

Het is weer dus een totale chaos en monkey business in apenland Nederland, en het enige lichtpuntje vond ik dit bericht over een clubje studenten dat zich bewust laat besmetten met het Chinese virus uit Wuhan want dan ben je er maar van af. Origineel is het niet want het idee is 1 op 1 gejat van de zogeheten barebackers: homosuelen die zich in de darkroom in de sling lieten uitwonen door een peloton snorremansen, in de wetenschap dat het virusje vermoedelijk wel zou worden overgebracht door een van die wisselcontacten. Mocht u heimwee hebben naar die tijd, dan moet u beslist naar deze klassieker kijken van Rosa von Praunheim, of naar deze natuurlijk. Goed, ik ga me maar me weer tussen de hoestende en blaffende Spanjolen begeven. Je moet er wat voor over hebben, voor die heerlijke Iberische gezelligheid.

Overweeg alstublieft om ons te steunen als donateur of ondersteunend lid, ook wij hebben onze inkomsten zien dalen in deze heftige tijden daarom, KLIK HIER voor IBAN of via PayPal hieronder!, wil je ook onze berichten zoveel mogelijk delen dit is voor ons van levensbelang, hartelijke dank en veel leesplezier.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.Door Indignatie redactie

Auteur en slecht gehumeurde klager

Geef een antwoord