di. nov 29th, 2022
vaccin

Met de druk op de niet-gevaccineerden door de 3G-regel of, in veel gebieden, de 2G-regel, zijn de politiek verantwoordelijken de samenleving blijven verdelen en de vrijheid vertrappen als onze grootste troef. Om de splitsing in de samenleving een stem tegen te geven, spreekt Indignatie.nl auteur en oprichter van deze site namens al diegenen die persoonlijk hebben besloten voor een Covid 19-vaccinatie, maar de vrijheid verdedigen van degenen die een tegengestelde beslissing hebben genomen. Een bijdrage van Erich Brink.

Het is ruim vijf jaar geleden dat ik mijn blog Indignatie.nl opende . Vanaf het begin heb ik de berichten op deze blog met enthousiasme geschreven en gelezen van mijn mede auteurs en er veel van geleerd. Met veel plezier heb ik ook keer op keer jullie commentaar gelezen soms negatief maar merendeel positief, daarvoor hartelijk dank. In een tijd waarin een groot deel van onze politieke en (nanny) media-elites niet langer bijzonder heilig zijn voor onze vrijheid, is het basisidee van mij geweest, waarmee ik Indignatie.nl opende, des te belangrijker:

Om de vrijheid van de ander te verdedigen, vooral wanneer hij of zij een andere mening heeft of een andere beslissing neemt. Helaas wordt juist dit basisidee in de nasleep van de Corona-crisis minder belangrijk. Ook bij mensen die de uiteenlopende beslissingen en meningen van hun collega’s altijd met veel respect hebben behandeld, ervaar ik steeds vaker hoe zij door angst voor het Covid-19 virus weinig begrip hebben voor de beslissing van anderen.

Mijn persoonlijke beslissing voor een coronavaccinatie

Zelf ben ik in april 2021 besmet geraakt met de alfa-variant van het Covid-19 virus en ben er met een milde kuur gelukkig goed vanaf gekomen. Ruim vier weken na mijn positieve testuitslag ben ik weer begonnen met sporten die ik vanwege de infectie had onderbroken. Ik mag mezelf dus tot de gelukkigen rekenen die Covid-19 goed hebben overleefd. Ik heb veel beoordelingen bekeken voor en tegen het gevaar van het virus, voor of tegen de vaccinatie. Deze maand heb ik gebruik gemaakt van de eenmalige vaccinatie, die wordt aanbevolen voor degenen die zes maanden na infectie zijn hersteld.

Aangezien mijn fysieke integriteit het belangrijkst voor mij is, waren de 3G-regels niet de beslissende factor in mijn beslissing, ook al heb ik kort vernomen wat ze voor mensen betekenen tussen het einde van mijn herstel en mijn vaccinatie. In de maanden nadat mijn infectie was genezen, had ik vooral genoten van de rust om eindelijk weer normaal te kunnen leven met mensen, met het goede gevoel immuun te zijn en niet bang te hoeven zijn voor het virus. Bij het omgaan met de verschillende standen kwam ik persoonlijk tot de conclusie dat, als hersteld persoon, na ruim een ​​half jaar – zeker niet eerder – met de eenmalige vaccinatie mijn immuunsysteem beter in staat was te reageren op hernieuwd contact met Covid-19, dit keer met de Delta-variant, bereiden zich dan voor zonder vaccinatie.

Veel lezers zullen denken dat ik hier de verkeerde beslissing heb genomen. De toekomst zal ons leren of ik gelijk had in mijn beoordeling en de juiste beslissing heb genomen. Wie hier gelijk heeft, zou niet het onderwerp van dit artikel moeten zijn. Een veel belangrijkere zorg voor mij is: ik heb mijn beslissing niet voor mezelf genomen om mezelf te bevoorrechten boven de niet-gevaccineerden. Mijn eigen vaccinatie zou tevergeefs zijn geweest als ik nu bang was voor de niet-gevaccineerden. Wat voor mij persoonlijk belangrijk is aan mijn vaccinatie is dat ik zelf – net als de afgelopen zes maanden als revalidant – zo dicht mogelijk bij mijn medemensen kan komen, ongeacht hun vaccinatiestatus of de aanwezigheid van een infectie, vanzelfsprekend tot de eerste weken van 2020 was.

Mijn vroegere angst om mijn vrijheid te verliezen, zelfs door vaccinatiedruk

Een jaar geleden rond deze tijd had ik ook twijfels of een vaccin wel een reden tot vreugde zou zijn. In het najaar van 2020 nam ik de angst dat je op een dag niet meer ongevaccineerd zou mogen komen werken serieus. Ik wist zelf niet of ik de vaccins zou vertrouwen die werden geadverteerd toen ze op een dag op de markt waren. De gedachte voor mij was destijds de gruwel om te kunnen kiezen tussen niet op het juiste moment naar het werk kunnen gaan, of bang zijn dat mijn fysieke integriteit zou worden ingeënt.

Inmiddels ben ik persoonlijk meer overtuigd geraakt van de argumenten voor vaccinatie. Maar ook ik ben deze maand niet geheel zonder angst begonnen aan mijn eigen vaccinatieafspraak. Ik ging naar de vaccinatie met de wetenschap dat ik een fatale fout kan maken als ik wil. Hoe dan ook, op een dag zou ik misschien spijt krijgen van mijn beslissing. Met deze vaccinatie, in plaats van te vertrouwen op mijn basisimmuniteit als herstellende persoon, neem ik het risico om ongewenste bijwerkingen van het vaccin te krijgen. Zonder deze vaccinatie loop ik het risico dat na ruim een ​​half jaar de immuniteit die ik als revalidant heb opgebouwd niet meer voldoende is om mij te beschermen tegen de Delta-variant. Zelf heb ik uiteindelijk besloten om Hopen op een betere immuniteit met de vaccinatie na de zes maanden dan zonder. Maar wat ik het minst van alles had kunnen gebruiken, zou een externe dwang zijn geweest over deze persoonlijke beslissing.

Hierdoor kan ik mij ook op dit moment in de huid verplaatsen van degenen die nog niet overtuigd zijn van de Covid 19 vaccinatie. Als u zich ernstige zorgen maakt over uw gezondheid met de Covid-19-vaccins, moet de vaccindruk die is ontstaan ​​​​in de nasleep van de Corona-crisis de horror zijn. Want als je je eigen lichaam en het risico daarvan niet meer mag bepalen, ben je het meest kwetsbaar.

Fysieke integriteit en zelfbeschikking als hoogste goed

Niet voor niets is het recht op lichamelijke integriteit al opgenomen in het tweede artikel van onze Basiswet. Zo niet met betrekking tot de vaccinatie, dan heeft iedereen zeker wel eens ervaren wat het betekent om tegen zijn wil zijn lichamelijke integriteit op het spel te moeten zetten. In het ergste geval hebben mensen ervaringen als slachtoffer van fysiek geweld. Om bij het onderwerp Corona te blijven: Iedereen die, net als ik, het besmettingsgevaar serieus nam, vond dat sommige situaties verplicht waren waarin ze het besmettingsgevaar niet konden vermijden. Ik heb des te meer begrip voor degenen voor wie de vaccinatie een groter risico lijkt te zijn dan de infectie met een goede kans op een mild verloop.

Als het niet gaat om het afwegen van het risico op infectie en het risico van vaccinatie, dan heeft ieder van ons zeker de ervaring gehad in een of andere vorm van kindertijd die de bijzondere kwetsbaarheid van fysieke zelfbeschikking laat zien, zelfs in de vroegste fase van ons leven. leven: veel kinderen zijn in het begin erg bang voordat ze naar de dokter gaan. De eerste pogingen om te zwemmen of in het water te springen, worden geassocieerd met de bijzondere angst voor hoe oncomfortabel het koude water op de huid is en voor de levensvrees en fysieke integriteit van het hoofd onder water of zelfs het diepe water zelf. Water kan een echte dwangsituatie zijn voor kinderen. Tot op de dag van vandaag heb ik de meest negatieve herinneringen aan een voormalig leraar die me dwong om in zwemles te duiken.

Op volwassen leeftijd zijn belangrijke persoonlijke beslissingen de wel of niet bereidheid om organen te doneren bij de eigen hersendood, of als levend persoon levensreddend bloed te doneren. Ook hier wordt in het publieke debat keer op keer duidelijk hoe belangrijk zelfbeschikking over het eigen lichaam hier is.

Zou het niet tot iedereen hier moeten doordringen hoe diep iemands waardigheid wordt geschaad als hij tegen zijn overtuiging wordt ingeënt – uit angst voor zijn lichamelijke integriteit?

Nutteloosheid van 2G / 3G

Dat ook de discriminerende 2G-3G-regel zinloos is, behoeft geen nadere toelichting. Indignatie heeft hier al meerdere keren uitgebreid over gerapporteerd als het ging om vaccinatiedoorbraken bij 2G-evenementen. Ervaring tot nu toe leert: In veel gevallen heeft de vaccinatie een effect als zelfbescherming, vooral als preventie van ernstige kuren. Maar mijn vaccinatie verandert niets aan het feit dat ik andere mensen kan besmetten met Sars-Covid-19.

3G/2G treft mij als gevaccineerde ook

Juist vanwege de bestaande zelfbescherming, maar het aanhoudende besmettingsgevaar voor anderen, heeft het voor de bescherming tegen besmetting geen zin om niet-gevaccineerde mensen anders aan te pakken dan gevaccineerden en herstelden. Ik heb persoonlijk besloten om me te laten vaccineren om mijn immuunbescherming te verbeteren. Dit geeft mij de vrijheid om normaal contact te onderhouden met mijn medemensen – ongeacht de overheidsvoorschriften – ongeacht de besmettelijkheid of immuunstatus van mijn collega.

Maar ook de vaccinatie-apartheid die lange tijd door de machthebbers is uitgevaardigd, stoort mij als gevaccineerd persoon. Omdat ik het belangrijk vind om contact te houden met mijn vorige vrienden, familie en verwanten, ongeacht of zij voor of tegen een vaccinatie hebben besloten. Het is echter nu en in de toekomst sterk afhankelijk van de 3G-regels welke vrijetijdsvoorzieningen we samen mogen betreden.

En als ik zou instemmen met de vaccinatiepartheid alleen omdat ik zelf gevaccineerd was, zou ik mezelf een heel ander doel voor ogen hebben: als de verplichte vaccinatie sociaal acceptabel wordt met Covid-19, dan kan elk farmaceutisch product snel een dwangmiddel worden, wat betekent dat ik zou ik zelf nooit vrijwillig doen. Het is daarom in het belang van ons allemaal om vrij te zijn om de verplichte coronavaccinatie af te wijzen, ongeacht de persoonlijke vaccinatiebeslissing.

Steun Indignatie met een donatie, dank je.

Groet, Erich Brink

Overweeg alstublieft om ons te steunen als donateur of ondersteunend lid, ook wij hebben onze inkomsten zien dalen in deze heftige tijden daarom, KLIK HIER voor IBAN of via PayPal hieronder!, wil je ook onze berichten zoveel mogelijk delen dit is voor ons van levensbelang, hartelijke dank en veel leesplezier.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.Door Indignatie redactie

Auteur en slecht gehumeurde klager

Geef een antwoord